Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vladusxx píše:
@Ennela tak ono to málo většinou stačí pokud tam není nějaký jiný důvod že tu hlavu otáčet nechce…
Nasa pediatricka i na rehabilitaci říkali že tam žádnou blokádu nevidí…jen jsem si myslela že se hned nasazuje Vojtovka…dokonce i tu hlavičku nemá až tak moc slehlu jak jiný děti že je to dobrý když nas už poslali takhle brzo
Jinak holky myslíte že tohle už můžou být zuby???
…jako vím že to je brzy ale je hrozně nervny, slinta trochu, ručičku si strká do pusinky až nekde pomalu do krku i když vím že tohle je v tomto období část vývoje a spoznavani a když jsme mu dali chladicí kousatko tak ho vždy na chvíli uklidní…A včera jsem si všimla v pusince dvě bílé skvrny nebo jak to nazvat dole vedle sebe…přikládám foto
@Ennela píše:
Nasa pediatricka i na rehabilitaci říkali že tam žádnou blokádu nevidí…jen jsem si myslela že se hned nasazuje Vojtovka…dokonce i tu hlavičku nemá až tak moc slehlu jak jiný děti že je to dobrý když nas už poslali takhle brzoJinak holky myslíte že tohle už můžou být zuby???…jako vím že to je brzy ale je hrozně nervny, slinta trochu, ručičku si strká do pusinky až nekde pomalu do krku i když vím že tohle je v tomto období část vývoje a spoznavani a když jsme mu dali chladicí kousatko tak ho vždy na chvíli uklidní…A včera jsem si všimla v pusince dvě bílé skvrny nebo jak to nazvat dole vedle sebe…přikládám foto
A zkousela jsi poklepat lzickou?
pokud to jsou zuby, tak by to melo cinkat i kdyz jsou treba jeste pod dasni ![]()
@Ennela jinak brzy to byt nemusi, kamaradce se tee mimco uz i se zoubkem narodilo 😄
A asi vas s tema nespicima detma moc neuklidnim, ale nase mala je zlata. Ze zacatku ji teda dost trapily prdiky, ale uz je to lepsi. Jinak ji v pul 8 koupu, pak dam prso a v 8 jde spat, lehne a skoro hned spinka a vzbudi se treba az po 6 hodinach ve 2 rano 😄 pak se uz teda budi po 2.5-3 hodinach, ale stejne je skvela. Vstavame tak v 9-10
tak snad ji to vydrzi co nejdyl ![]()
Ale fakt to silene leti, uz je to dva mesice a mne prijde, ze jsem byla tehotna tak pred 5 lety a ne pred takovou kratkou chvili 🥺 😄
@kri.g píše:
A asi vas s tema nespicima detma moc neuklidnim, ale nase mala je zlata. Ze zacatku ji teda dost trapily prdiky, ale uz je to lepsi. Jinak ji v pul 8 koupu, pak dam prso a v 8 jde spat, lehne a skoro hned spinka a vzbudi se treba az po 6 hodinach ve 2 rano 😄 pak se uz teda budi po 2.5-3 hodinach, ale stejne je skvela. Vstavame tak v 9-10tak snad ji to vydrzi co nejdyl
Ale fakt to silene leti, uz je to dva mesice a mne prijde, ze jsem byla tehotna tak pred 5 lety a ne pred takovou kratkou chvili 🥺 😄
Tak to máš opravdu krásný. ♥️
my uspáváme průměrně tak 30-45min s jekotem ( na rukách )
budime se po 2-3hod celou noc ale vydrzime v posteli taky do těch 10hod. Buzení po 2-3hod mi nevadi ale to uspavání je děs
kdyby měl někdo nějaké typy na uspávání, tak sem s nimi ![]()
Ja jsem malé od začátku dělala stejný večerní rituál a hodně rychle pochopila, že se v noci spí. Většinou chodí spát kolem 20h, max do půl 9 je v postýlce a spí v podstatě celou noc. Dnes vstavala ve čtvrt na 7. Někdy se vzbudí kolem 5-6h. Ale nají se a ještě ty 2-3h dá. Takže vstává pak kolem půl 9-9h.
Koupu každý den. K 19h napoustim vanu, ona leží v koupelně na dece, ručníku a podložce nechám ji rozbalenou 20min. U toho kope nožkama a většinou se i vykaká. Pak jde s manželem nebo se mnou na 15min do vany. Když s manželem, tak mezitím poklidím nějaké věci doma. Po vaně do pyžama, najíst, odříhnout. U toho ji většinou něco vypravím. Místnost má vyvětranou a celkově tam má chladno. Zabalím do zavinovačky, dám pusinku, pohladím, zapnu monitor, zhasnu lampičku a odcházím. Když plakala(že začátku), tak jsem se i 5× vracela, pochovala, pohladila a dala znovu spinkat. Teď už stačí jednou. Rychle pochopila, že tam jsem, když houkne.
teď teda spinká po jídle, tak jdu dopit kávu a vyžehlit, ať je pak klid.:)
@kri.g píše:
A zkousela jsi poklepat lzickou?pokud to jsou zuby, tak by to melo cinkat i kdyz jsou treba jeste pod dasni
Zkoušela ale malý moc nedovolí takže cinkání zatím nic a ani ještě nevylez žádný takže možná jenom příprava 🤷♀️ vůbec si už nepamatuji jak to bylo u malý
My jsme taky zacali koupat asi 2 tydny zoet uz kazdy den, prave abychom meli ritual. Mala to taky hezky rychle pochopila se zda, do te doby taky vubec nechtela vecer spinkat, ale tedka v 19:30 cca koupeme, pak dam prso a cca v 8 uz jde spinkat. Vzdycky ji po kojeni dam odrihnout a chvilku s ni houpu, pustim k tomu nahlas bily sum a po chvilce ji proste dam do postylky. Ale chce se ji spinkat jen na brisku, jakmile ji dam na zada, tak rev
a z mistnosti odchazim i kdyz ještě kouka, ale proste sama zabere
jo a uz u kojeni mam zhasnute svetlo, aby jakoze vedela, ze uz je vecer
jinak ten bily sum je zazrak 👍 😄
Já teda každý den nekoupu…nicméně dodržujeme tak nějak že kolem 8 se naji a uložím ho. Jsem v obýváku s ním protože manžel mezitím uspává v ložnici starší..sedím po tmě (i když on by usnul i při světle..tmu dělá e kvůli starší) a máme zapnutou většinou nějakou pohádku na yt. Buď usne sám nebo projíždím košíkem sem a tam…budil se cca mezi 1 a 2 ale teď od víkendu se budí až mezi 3 a 4 ☺️ pak mezi 6 a7 kolem 7 se budí i starsi…pak mi začíná trochu kolotoč no…malý si většinou zdřímne před obědem tak na hodinku a po obědě soupnu oba do kočáru a jdeme ven…tam se oba vyspinkaji dosyta…akorát teda kvůli mladšímu musím většinou pořád chodit jinak se budi…chci ale aby si zvykl na ten spánek po obede…takže jezdím tak 2-3h podle toho jak se starší vyspí…no odpoledne kouká, pak si dá šlofíka ještě tak kolem 6…kolem te 8 ho prostě nakojim ať chce nebo ne (teda in chce vždycky ale pokud zrovna spi tak ho vzbudím, případně vykoupu a nakojim) on se naji a hned zase usíná…
@Vladusxx tak to je taky takhle super
my vstavame v 9-10 a cca v 11 az 11:30 jde mala zas tak na hodku spinkat, takze si uklidim a uvarim aspon:D a odpoledne se taky snazim prochazku nebo tak no, blby je kdyz treba jedeme na navstevy, pak mala nespi a je pretazena 😏 to musim jeste nejak vymyslet, protoze preci jen nejsme kazdy den jen doma. Spis doma travime fakt malo casu ![]()
Ale zaplat panbuh za ty vecery, to jsem fakt rada, ze se takhle hezky naucila usinat
snad jim to tedy zustane 😄
@kri.g to nevím…no já musím mít uvaře na i v 11 kvůli starší…takže vařím když to jde hned ráno…malej kouká větší „pomáhá“ uklizeno doma nemáme..teda špína tu není to je jasný. to zametam, stiram, otiram, pořád dokola třeba 20× denně… Podle toho jak starší nadrobno, počítá atd..ale ona je hrozná hrabna, takže tu máme všude roztahane hračky, teď si oblíbila tahat oblečení nejen ho vyházet ale všude ho roznést, supr hračka jsou taky pliny…případně mi tahá nádobí…nemám sílu to vždy uklízet…většinou když je doma chlap tak se na to vrhnu zatímco on ji zabaví…teď je ale už od neděle každý den v práci odjizdi v 5 ráno a vrací se po 6 večer…a o víkendu jedem k nasim na oslavu..to fakt nevím kdy to uklidím, roztřídim a vytaham ze všech koutu…taky potřebuju nakoupit…docela akutně mi docházejí pliny ![]()
@Veve9 píše:
Tak to máš opravdu krásný. ♥️my uspáváme průměrně tak 30-45min s jekotem ( na rukách )
budime se po 2-3hod celou noc ale vydrzime v posteli taky do těch 10hod. Buzení po 2-3hod mi nevadi ale to uspavání je děs
kdyby měl někdo nějaké typy na uspávání, tak sem s nimi
Mame to stejne, rev pred kazdym spankem, musim ho dlouho nosit nebo drncat v kosiku, jinak rev a rev. A to i pres denni spanky. V noci se tedy kazde 3 hodky vzbudi na kojeni a pak nastesti vetsinou usne, pokud nema brichabol.
Jak vam spi deti pres den? Maly chce teda jist kazde 3 hodiny a kdyz je vzhuru, tak klidne po hodine
. Zadne ritualy u nas nejdou, vse se ridi podle kojeni, vstavame kazdy den jinak. Pres den ho musim kazde 3 nebo 4 hodiny uspavat, jinak jeci. Nekdy ho uspavam i hodinu a pul a on si zdrimne pul hodky a zaciname nanovo - kojeni, prebaleni, pohrat si a uspavat
![]()
Ahojky děvčata. Malému jsou dnes tři měsíce a už třetí až čtvrtý den je neklidný, blbe usíná (vždy usínal sám a krásně) furt něco cuca, ale dudlík odmítá, v noci hrozně slinta, vyžaduje si pozornost, je plačtivý a v noci se mi začal budit s brekem po 3-4 hodinách a to vždy spinkal 5-6 hodin. 2× denně má průjem. Před tím mi vypil po třech hodinách 150ml a teď dá sotva 50 -60ml a při papání mi přijde, že tu flašku spíše kouše než aby pil. Dásně má lehce oteklé, ale jelikož je to moje první mimi nepoznám zda tam něco je nebo ne a nedá si to vyfotit. Může už jít tak brzy o zoubky?
To víš že jsem sjela už celý internet a mám z toho hlavu jako balón a taky jsem už všude možně na stranky fyzioterapeutek byla a když to porovnám s naší tak úplně všechno je tak jako to vysvětlovala nám..já jsem asi nějako možná jenom moc přecitlivělá s tým druhým dítětem a nebo to je i tým že s dcerou jsem opravdu nic nikdy nemusela řešit všechno to šlo tak nějak samo a teď řeším tohle a nemám zkušenosti a co si budem někdy když člověk čte různé věci po internetu tak to moc pozitivum nepřidává…ale děkuju moc za povzbuzení moc si toho vážím a pomohlo mi to 🙏