Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ennela když to čtu jako bych viděla nás ![]()
Měli jsme ten samý problém, jedla ale nepřibírala, UM nechtěla… v 11m se to po dvou proplakaných nocích zlomilo a vzala na milost lahev s UM od hippu.. u nás jí už moje mlíčko nestačilo (možná ani nechutnalo, dostala jsem MS), ale rozkojovat jsem se už nechtěla ![]()
My jsme vždycky před vážením Eli nacpali - má ráda třeba mlíčko s kaší (předpřipravený v minitetrapacích) a když to vypila před vážením tak to bylo rázem +200g
objednávali nás totiž pokaždý jinak a když to jednou vyšlo po obědě a podruhý před, tak to vypadalo že nepřibrala nic ![]()
@SaveLove píše:
@Ennela když to čtu jako bych viděla nás
Měli jsme ten samý problém, jedla ale nepřibírala, UM nechtěla… v 11m se to po dvou proplakaných nocích zlomilo a vzala na milost lahev s UM od hippu.. u nás jí už moje mlíčko nestačilo (možná ani nechutnalo, dostala jsem MS), ale rozkojovat jsem se už nechtěla
My jsme vždycky před vážením Eli nacpali - má ráda třeba mlíčko s kaší (předpřipravený v minitetrapacích) a když to vypila před vážením tak to bylo rázem +200gobjednávali nás totiž pokaždý jinak a když to jednou vyšlo po obědě a podruhý před, tak to vypadalo že nepřibrala nic
U nás žádné UM nechce jen vidí flašku a brečí a to už jsem zkusila udělat i tak že z flašky z které pije čaj a je jeho oblíbená tak do ní jsem udělala UM jenomže on to cítí už z dálky a minule už jsem zkusila i dát normální mléko protože to není cítit jako třeba UM a ani to nechtěl ani kupovaný v krabičce prostě žádné mleko..u nás malý má spíš prsa fakt na uklidnění nebo na hraní nebo jako potřebu že mě cítí že jsem jednoduše v noci unho a tým že se vzbudí a začne sát se uistí že jsem nikam nesla a fakt tam jsem..já už kojit nechcem je to pro mě velký trápení a bolest jenže nevím jak to udělat když UM nechce ani normální mlíko a bez prsa je stracený a myslím že mu to už stejnak nic nedává..už se i za MS modlím aby přišla ze možno to nám pomůže že už kojení bude odmítat a ta mrcha pořád ne a ne přijít..
Ahoj holky tak jak se mate? Narozeniny jsou u většiny za rohem…
jak zvladate tohle období? Já mám pocit ze se normálně zblázním dneska cely den jenom jekot rozčilovani se všechno špatně
přes den mi skoro vůbec nespí no jsou vám úplně KO
No je to mazec
my mame narozky az 31.12. Tedka resime reakci na potravinu..
maly se mi osypavá a já moc netuším po čem. Tak budeme vysazovat a snad na to přijdeme. Neměla jste to nějaké také tak? Teda “ doufám”, ze je to po nějaké potravině. ![]()
@Anikaa02 celkem to jde…u nás je rev na denním pořádku…malý nesnáší přebalování..resp. to že musí ležet na zádech takže ho musím držet a to se mu nelíbilo a řve…no a pak se taky pretahuje se starší..pořád a o všechno…a štěkání se a šťouchání a štípou…ale taky objímají a pusinkuji a tak…mě přes den spí někdy 2× někdy jednou..no a v noci. jak kdy…někdy se budí po 2h, jindy dá třeba 6h v kuse…pak ale zas třeba 2h nespí…do toho teď oběma rostou zuby…no je to radost…😂
@Anikaa02 píše:
Ahoj holky tak jak se mate? Narozeniny jsou u většiny za rohem…jak zvladate tohle období? Já mám pocit ze se normálně zblázním dneska cely den jenom jekot rozčilovani se všechno špatně
![]()
přes den mi skoro vůbec nespí no jsou vám úplně KO
Ahoj, no já se úplně nemám ale tak to už asi vís že jsem tady psala ohledně toho že malý podle Dr. neprospívá takže pořád se to řeší, pak musím řešit i zdravotní obtíže dcery protože neslyší na právě ouško, do toho mi umřel děda a taky problémy, pak už nějakou dobu rešíme i kotel a opravu takže se toho na mě furt kopi a kopí..narozeniny nás Max má 12. ale oslavu bude mít 9.,dort má objednaný, dáreček koupený už nám předběhl i rok a už měsíc běhá ale to doslova že běhá
jinak děti se tak moc miluju že to snad ani slovami nevím opisat ale taky když nejeci jeden ječí druhý nebo se pak rozčiluju ptáky a nebo steka pes takže mám to tu veselý z každý strany no a docela se jako doma nudim pořád ten isty stereotyp který mě nebaví..rok utekl jako voda co si budem povídat..a spanek to je no comment je to u nás děs..fotky pro upoutání ![]()
@Ennela jo tak u nás se toho taky kupí dost..nějaké zdravotní problémy v příbuzenstvu také jsou..novy rok jsme začali třemi pohřby ve 3 měsících… A zrovna teď se objevil jeden mega pru**sér který se bude řešit v příštích dnech a buď to dopadne dobře a nebo hodně hodně hodně špatně a je to 80:20…
Do toho se přímo my placame ve financích… najare jsme museli koupit jiné auto místo manželova…protoze jednak jsme chtěli větší auto do kterého se dobře poskládáme, a jednak by manželovo auto bez velké investice neprošlo…rozhodli jsme se zainvestoval spíše do mého původního auta které vypadalo že je na tom líp… Něco jsme měli naskudlino a něco jsme si pujcili…no teď jsme zjistili že je taky v…a ani ta investice to nezachrání… takže teď jsme doplatili peníze co jsme si půjčili a už si zas budeme půjčovat (technická konci v březnu) naštěstí se manžel domluvil se svým bráchou a bude mu to splácet praci…resp. stejně u něj občas brigádníci tak mu za to nebude dávat peníze ale bude umazávat dluh…akorát teda je chlap pořád v práci no…
Takže jsem na vše okolo děti a domácnosti sama a nemám šanci si odfrknout a mám pocit že pořád jen vařím, peru, krmím a prebaluju a taky už jsem kolikrát k. o. zvlášť teď když je ošklivě a musím být s dětmi celý den doma, to už pak i oni i já lezeme po zdech…ale zas on se nás snaží zabezpečit maximalne finančně abysme nemuseli jíst parky a rohlíky tak já musím dělat momentálně to zázemí no…ale až se vyhrabem z těch trablů s auty tak to bude snad už ok…jen musíme ještě tak na půl roku zatnout zuby…
@Vladusxx píše:
@Ennela jo tak u nás se toho taky kupí dost..nějaké zdravotní problémy v příbuzenstvu také jsou..novy rok jsme začali třemi pohřby ve 3 měsících… A zrovna teď se objevil jeden mega pru**sér který se bude řešit v příštích dnech a buď to dopadne dobře a nebo hodně hodně hodně špatně a je to 80:20…
Do toho se přímo my placame ve financích… najare jsme museli koupit jiné auto místo manželova…protoze jednak jsme chtěli větší auto do kterého se dobře poskládáme, a jednak by manželovo auto bez velké investice neprošlo…rozhodli jsme se zainvestoval spíše do mého původního auta které vypadalo že je na tom líp… Něco jsme měli naskudlino a něco jsme si pujcili…no teď jsme zjistili že je taky v…a ani ta investice to nezachrání… takže teď jsme doplatili peníze co jsme si půjčili a už si zas budeme půjčovat (technická konci v březnu) naštěstí se manžel domluvil se svým bráchou a bude mu to splácet praci…resp. stejně u něj občas brigádníci tak mu za to nebude dávat peníze ale bude umazávat dluh…akorát teda je chlap pořád v práci no…
Takže jsem na vše okolo děti a domácnosti sama a nemám šanci si odfrknout a mám pocit že pořád jen vařím, peru, krmím a prebaluju a taky už jsem kolikrát k. o. zvlášť teď když je ošklivě a musím být s dětmi celý den doma, to už pak i oni i já lezeme po zdech…ale zas on se nás snaží zabezpečit maximalne finančně abysme nemuseli jíst parky a rohlíky tak já musím dělat momentálně to zázemí no…ale až se vyhrabem z těch trablů s auty tak to bude snad už ok…jen musíme ještě tak na půl roku zatnout zuby…
Tak to mě hrozně moc mrzí a držím pěsti ✊ ať bude u vás brzy líp a posílám objetí ![]()
@Ennela nj, není to lehké…taky posílám objetí..myslím že bysme všichni potřebovali aspoň 1× měsíčně někam vypadnout a odfrknout si…přijít mezi normální lidi kteří komunikují slovy a ne kaka, Gaga máma baaaaaaa, tata, BeBe, uuaaaawewrwrrrrrn brrrrm brrm😂 mmch jak jsou na tom vaší prckove s prvními sluvky? Nás slovník jsem právě popsala…😉 😊
@Vladusxx píše:
@Ennela nj, není to lehké…taky posílám objetí..myslím že bysme všichni potřebovali aspoň 1× měsíčně někam vypadnout a odfrknout si…přijít mezi normální lidi kteří komunikují slovy a ne kaka, Gaga máma baaaaaaa, tata, BeBe, uuaaaawewrwrrrrrn brrrrm brrm😂 mmch jak jsou na tom vaší prckove s prvními sluvky? Nás slovník jsem právě popsala…😉 😊
Přesně to říkám i já že bychom alespoň potřebovala 1 den kdy nebude v okolí žádné dítě jen dospělý, rozumný člověk se kterým budu normálně komunikovat..u nás jede máma, baba, táta, papa, dej, ham, mňam, havo, ťap ťap, bum, toto..v tomhle je malej oproti dceři když byla malá šikovnější
@Ennela u nás byla na tohle šikovnější starší..zase ale třeba trhala knížky, malej ten si vytáhne knížku z knihovny a prohlíží…a nemyslím tím dětské knížky s obrázky ale normálně moje romány…Taky je pohybové cipernejsi…ted zvládne stát bez drzeni první krůčky má na spadnutí…
Aleš bych řekla že se hodně snaží napodobovat co říká starší…kolikrát vydá zvuk že to zní jako nějaké slovo co hodně říká…ale to jen jednou za čas…
@Vladusxx píše:
@Ennela u nás byla na tohle šikovnější starší..zase ale třeba trhala knížky, malej ten si vytáhne knížku z knihovny a prohlíží…a nemyslím tím dětské knížky s obrázky ale normálně moje romány…Taky je pohybové cipernejsi…ted zvládne stát bez drzeni první krůčky má na spadnutí…
Aleš bych řekla že se hodně snaží napodobovat co říká starší…kolikrát vydá zvuk že to zní jako nějaké slovo co hodně říká…ale to jen jednou za čas…
A u nás přesně samy opak malej mi to dává všechno fakt vyžrát dělá všechno co nemá zato dcera byla fakt hodně dítě..jo přesně taky mám pocit že opakuje vše po starší nebo snaží se a pohybovo to je hodně aktivní teď se tady zrovna nahánějí
ale to děkuju i fyzio dala nám ho do kupy a poctivo jsem cvičila a taky si myslím že možná je v tom kus i genetika muž prej taky začal brzy chodit a dcera vlastne taky tak když měla 9,5 měsíce a Max když měl 10,5 měsíce cize už měsíc tape nebo respektive on se hned rozbehnul ![]()
@Ennela u nás se taky nahánějí, tahají se o hračky, a o jídlo..malej je hrozně na jídlo 😂
My to máme půl na půl…my jsme s manželem oba nedonoseňata dopekany v inkubátoru. Já jsem ale začala chodit v 11 měsících, on začal skoro až ve dvou letech…ale ne proto že by neuměl ale on neviděl a zjistili to právě tak že ještě po 18m nechodil…viděl vlastně jen na jedno oko a neměl periferní vidění…naštěstí se to chytilo včas a nošením okluzoru a stimulaci těch oči se to hodně spravilo…
Naše starší ta byla schopna chůze v roce (dokázala stát a postavit se v prostoru bez opory) ale asi se hodně bála takže vlastně začala sama chodit až v 15m..do té doby jen při držení za ruku pár kroků…a doted je taková bojacnejsi…zase ale chce zažívat dobrodružství, takže třeba vyleze na prolézačky nebo na parapet (máme hodně široké) a pak začne řvát mami dolů mami bojím pomoc dolů…😂
Zato malej ten klidně skočí z gauče po hlavě dolů 😂 samozřejmě si natluče ale sotva ho útesim už tam leze znova 😂 😊
@Vladusxx píše:
@Ennela u nás se taky nahánějí, tahají se o hračky, a o jídlo..malej je hrozně na jídlo 😂
My to máme půl na půl…my jsme s manželem oba nedonoseňata dopekany v inkubátoru. Já jsem ale začala chodit v 11 měsících, on začal skoro až ve dvou letech…ale ne proto že by neuměl ale on neviděl a zjistili to právě tak že ještě po 18m nechodil…viděl vlastně jen na jedno oko a neměl periferní vidění…naštěstí se to chytilo včas a nošením okluzoru a stimulaci těch oči se to hodně spravilo…
Naše starší ta byla schopna chůze v roce (dokázala stát a postavit se v prostoru bez opory) ale asi se hodně bála takže vlastně začala sama chodit až v 15m..do té doby jen při držení za ruku pár kroků…a doted je taková bojacnejsi…zase ale chce zažívat dobrodružství, takže třeba vyleze na prolézačky nebo na parapet (máme hodně široké) a pak začne řvát mami dolů mami bojím pomoc dolů…😂
Zato malej ten klidně skočí z gauče po hlavě dolů 😂 samozřejmě si natluče ale sotva ho útesim už tam leze znova 😂 😊
Je to s dětmi legrace hlavně ať jsou zdravé..jsem za ně neskutečně ráda jen mě mrzí že ten věkový rozdíl i když je to jen 4 roky je hodně znát a občas lituji že jsme do druhýho nešli mnohem dřív
Děkuju, jako už i sestřička ji říkala že když je malý hodně aktivní tak jako co a doktorka furt jede to svý a pořád dokola a furt že mu mám jídlo dávat víc a zahušťovat a nevím co ještě přitom mi nepřijde žeby jedol nějak špatně a když víc nechce tak co mám jako dělat?..už jsem to i doktorce říkala a ona že když pálí kalorie tak musí z něčeho jich přece i přijímat přitom a když se nanho někdo podívá přijde jim že je to normální zdravý kluk