TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ennela
12.12.23 19:48
@Anikaa02 píše:
@Ennela ahooooj, tak já byla dnes na roční prohlídce a Matěj zhubl 110g, doktorka se malém potento a chce po mě asi věci který jako nebudu dělat i když mám k lékařům fakt účtu tak její rady mi přijdou mimo například
  • nedávejte mu za cely den nic k pití aby měl větší hlad, takhle si da čaj a proto hubne (vypije tak 300-400ml za den)
  • když už proste nemůže tak to do nej nějak nacpete, klidně ho honte s lžičkou, nevím nechápu jíme proste u stolu když se mají a už nechce tak nechce
  • dávejte mu aspoň 5× denně maso a jogurt hlavně pribinaky…
  • dělejte munkrupicovou kaši, klidně 3× denně
Tak já nevím to nebude dělat nic jiného mez jist asi k prasknutí…. Chce se mi brecet přijde mi to jako úplný nesmysl já neříkám přidat ještě jedno jídlo nebo zařadit jídla co mají víc tuku…. Já už chápu proč si byla tak zoufalá… pohnulo se to u vás nějak?

Ahoj, tak to mě úplně ta tvoje situace mrzí a jako tohle co ti řekla doktorka je teda fakt extrém jako uz..my jedeme zítra na roční a už teď se klepu jen si na to pomyslim tak dám vědět zítra jestli se to pohnulo k něčemu už snad lepšímu

• Citovat
  • Upravit
4326
12.12.23 21:49

Jo holky dneska jsem hledala dr jak blázen a vypadá to ze nás vezme v červnu jedna doktorka co je dle recenzi a zkušenosti holek z okolí super tak snad

No já mám podezření na dvě věci
Začal chodit a už leze ze ho nestíhám + se naučil lézt do schodů takže klidně 8× denně jdeme nahoru a dolu :)
A zároveň jsem cca tři měsíce zpátky začala dávat kozi UM protože měl pořad zácpy a je pravda ze toho vypije tak o 320ml méně než vypil toho kravského.

@Ennela tak vám držím palce šle určitě bude všechno v pořádku, mě to vrtá hlavou ještě dneska cely den :think:

@kam2 Mě strašně štve ze jsem se tam nezmohla ani na slovo a stala jsem tam jak jelito a poslouchala a kyvala

@Vladusxx No mě přijde ze ji jako dost ale zas je pravda ze malé porce, snídaně vajíčka jogurty vločky, ale klidně i livance, svacina to má mliko, pak oběd tomu dávám to samé co nám akorát bez chuti (dneska treba brambory losos a fazolky) pak svacina jogurt většinou pak někdy ještě jedna svacina (ovoce) pak večeře (taky to samé co my) a pak mliko večer a ještě jedno mliko v noci :nevim:

Mě přijde ze ji vlastně furt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
12.12.23 22:17
@Anikaa02 píše:
Jo holky dneska jsem hledala dr jak blázen a vypadá to ze nás vezme v červnu jedna doktorka co je dle recenzi a zkušenosti holek z okolí super tak snad

No já mám podezření na dvě věci
Začal chodit a už leze ze ho nestíhám + se naučil lézt do schodů takže klidně 8× denně jdeme nahoru a dolu :)
A zároveň jsem cca tři měsíce zpátky začala dávat kozi UM protože měl pořad zácpy a je pravda ze toho vypije tak o 320ml méně než vypil toho kravského.

@Ennela tak vám držím palce šle určitě bude všechno v pořádku, mě to vrtá hlavou ještě dneska cely den :think:

@kam2 Mě strašně štve ze jsem se tam nezmohla ani na slovo a stala jsem tam jak jelito a poslouchala a kyvala

@Vladusxx No mě přijde ze ji jako dost ale zas je pravda ze malé porce, snídaně vajíčka jogurty vločky, ale klidně i livance, svacina to má mliko, pak oběd tomu dávám to samé co nám akorát bez chuti (dneska treba brambory losos a fazolky) pak svacina jogurt většinou pak někdy ještě jedna svacina (ovoce) pak večeře (taky to samé co my) a pak mliko večer a ještě jedno mliko v noci :nevim:

Mě přijde ze ji vlastně furt…

Hele já jsem taky se jak krava obhajovala u doktorky že malý i podle fyzio je hodně aktivní ale naši doktorku to absolutně nezajímá že když je tak aktivní musí i pribivat a z něčeho ti kalorie pálit že je prej 3% pod percentilem a už je to hodně..jenže on je spokojeně, šťastné dítě..posílám i fotku na pobavení 😀

• Citovat
  • Upravit
11834
12.12.23 23:18

@Anikaa02 myslím že ji dost…a dost se hybe…mě malej třeba nepije mléko vůbec od 6m, a svačinu kolikrát taky vynecha když vstává třeba v 7 tak pak má snídani a až oběd který mu teda udělám driv…vetsinou tak v 11…bez svaciny, nebo má na svačinu jen ovoce, nebo někdy jen suchy rohlík že nic jiného nechce…jak říkám, vykašli se na doktorky rady a občas ho doma zvaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
13.12.23 11:38
@Anikaa02 píše:
@Ennela ahooooj, tak já byla dnes na roční prohlídce a Matěj zhubl 110g, doktorka se malém potento a chce po mě asi věci který jako nebudu dělat i když mám k lékařům fakt účtu tak její rady mi přijdou mimo například
  • nedávejte mu za cely den nic k pití aby měl větší hlad, takhle si da čaj a proto hubne (vypije tak 300-400ml za den)
  • když už proste nemůže tak to do nej nějak nacpete, klidně ho honte s lžičkou, nevím nechápu jíme proste u stolu když se mají a už nechce tak nechce
  • dávejte mu aspoň 5× denně maso a jogurt hlavně pribinaky…
  • dělejte munkrupicovou kaši, klidně 3× denně
Tak já nevím to nebude dělat nic jiného mez jist asi k prasknutí…. Chce se mi brecet přijde mi to jako úplný nesmysl já neříkám přidat ještě jedno jídlo nebo zařadit jídla co mají víc tuku…. Já už chápu proč si byla tak zoufalá… pohnulo se to u vás nějak?

Ahoj a hlásím že máme roční prohlídku za sebou a konečně už od toho měření a vážení a pro mě psychického teroru od doktorky jak neprospívá máme klid..konečně nám nic neříkala..jinak od posledniho vázeni a měření v 11. měsících přibral o skoro 400 g a vyrastol o 3 cm..teď v roku má 8270 g a 73,5 cm..držím palce aby i vás tenhle nátlak ze strany doktorky obisel co nejdřív

• Citovat
  • Upravit
69
3.8.24 16:27

Ahoj holky :mavam: tak co u vás nového? Co drobci? :srdce: :) My si žijeme spokojeně, všechno podle plánu, sluncem zalité :D snad nám to tak vydrží navěky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
4.8.24 11:35

@Em84
Ahoj, tak u nás je toho hodně nového, drobec roste ale určitě není vše zalité sluncem ani to není spokojený život tak ať alespoň vy jste na tom fajn a moc vám to přeji ❤️

• Citovat
  • Upravit
11834
4.8.24 11:41

Máme se no…jde to…finančně se v tom dost placame kvůli některým nečekaným výdajům (museli jsme dát do šrotu je ve auta a koupit místo nich jina..s jedním jsme počítali se dvěma ne…) přes Vánoce chlap skoro 2 měsíce narodil takže jsme i odcerpaly finanční rezervy…takže je to teď náročné…musíme vydržet do března..to nastoupim do práce…pak bude snad líp… A protože mám děti 2 navíc jen 16m po sobě tak je to dost makačka…starší teď od září půjde do školky, to bude taky asi masakr…nicméně jo, v rámci možností se máme dobře, děti jsou zdravý, nic jim nechybi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
5.8.24 11:44

Ahooooj holky, u nás je to jak na horské draze 😂 😂 jeden den super druhy den se chci zabit 🙈

Finančně máme taky docela problémy rozhodli jsme se prodat byt který jsme měli na pronájem takže už to snad bude lepší a chystáme se na plozeni druhého potomka ale já mám takový divny pocit…. Poslední 3m na sobě vůbec nepoznám ovulaci jako bych ji neměla tak uvidíme jak to dopadne….

Jinak co u vás zuby? Pro nás doma snad nejhorší to jsem nezažila takhle nespokojený dítě 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
5.8.24 11:44

@Vladusxx budeš dávat do nějaké skolicky? Nebo lesní školky? V rámci té práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
5.8.24 12:30

@Anikaa02 ne, u nás nic takového není, ale je to super práce s pracovní dobou od cca 7 do 13h a občas něco odpoledne/večer (terénni zdravotní služba - budu objíždět pacienty a odebírat krve, pichat injekce, dělat prevazy) a práci si můžu do celého dne prakticky rozložit tak jak se to hodí mě) a tchýně se nabídka že prcka bude hlídat. Tu práci mi nabídla její kamarádka která ji tu u nás ve městě dělá teď a chystá se do důchodu… Navíc chlap dělá na směny takže se prostridaji. No a muj taťka je v důchodu takže ten taky může zaskočit (zvládne se vpohode postarat už to má vyzkoušený se starší takže malého by taky zvládl) Starší jde do školky teď od září a malej by měl jít příští rok v září tak to snad nějak těch pár měsíců splacame… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
5.8.24 12:47

@Anikaa02 zuby..růst zubů relativně vpohode…akorát když rostly horní přední všechny 4 najednou tak jsem par dní dávala na noc nurofen. A teď když rostly horní špičáky mu na 24h vyletěla horečka na 39,5..ale pak se prirozly špičky a dobrý…teď už má vyklubany i špičky spodních takze vpohode ☺️ Čištění. To je druhá věc. Řve u toho jak tur. Zoubky má narostlé trochu křivě a je tedy o to náročnější je dobré vyčistit..ještě kdyz se u toho mrska jak ryba na suchu…🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
5.8.24 13:27

@Vladusxx a nebojím se ze ti ho příští rok ještě nevezmeš? Mě docela vyděsila kamarádka když mi řekla ze Matěje musí vzít až když mu bude vlastně 3a 3/4 tedy až za dva roky…. Jinak hlídáci prarodiče závidím u nás by taky hlídali ale bohužel ještě chodi do práce takže Smolík ☹️

U nás teda vím o každém zubu minimálně týden je na to hrozné citlivý a čištění je peklo na zemi ten jeci jak kdybych ho mlatila a teď teda bohužel začal rvát ze se nechce koupat to o něm ví celá ulice 😒 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11834
5.8.24 13:37

@Anikaa02 tak doufám no..jinak to budeme placat dál jak to půjde…Ale to místo na mě nepočká. Ale u nás mají třídu pro děti od 2 let a jemu budou už skoro tři tak bude mít dost velkou šanci že se dostane. Starší se loni nedostala jen o 1 místo a to je srpnová…žádné soukromé školičky ani skupiny u nás nejsou takže buď normální školka nebo to budeme prostě lepit jak to půjde :nevim: každopádně tchýně mě do toho uvrtala tak se bude muset činit 🤭 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
5.8.24 15:20

@Vladusxx no tak snad vám to vyjde, my tu máme dvě školky a jednu lesní školku a loni se nedostalo snad 15deti takže já se úplně děsím co pak budeme dělat jestli to nevyjde… snad klapne to druhé a nebudu to muset řešit 😂 😂

Ale je to super aspoň taky prijdes na jiné myšlenky já už si kolikrát přijdu ze jsem už úplně mimo 🙈 🙈 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí