Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@B.R.94 tak třeba bude výjimka…držím palce ať je prcek vporadku, každopádně kdyby nerostl tak je stokrát lepší když půjde ven dřív a tady ho dovykrmi než aby uvnitř strádal. 34tt už je celkem dobrý, taky sem narozená ve 34tt a manžel taky a sme oba zdravý 🍀 ![]()
@Ennela jj dele.by se nemělo protože pak by to naopak mohlo bránit spuštění přirozeného porodu a buď by museli vyvolávat nebo císař pro nepostupující porod kvůli tomu že by kontrakce byly slabé a neotvirala by ses…
@Vladusxx píše:
@B.R.94 tak třeba bude výjimka…držím palce ať je prcek vporadku, každopádně kdyby nerostl tak je stokrát lepší když půjde ven dřív a tady ho dovykrmi než aby uvnitř strádal. 34tt už je celkem dobrý, taky sem narozená ve 34tt a manžel taky a sme oba zdravý 🍀@Ennela jj dele.by se nemělo protože pak by to naopak mohlo bránit spuštění přirozeného porodu a buď by museli vyvolávat nebo císař pro nepostupující porod kvůli tomu že by kontrakce byly slabé a neotvirala by ses…
Tak jsem teď o něco moudřejší děkuju 🙂 to jsem opravdu vůbec netušila jako teďka magnezko beru prave kvůli tomu abych se nezačala predcasne otevírat tak ho teda od patku už brat nebudu 🙂
@B.R.94 ahoj, kamaradka takhle rodila dceru 1600 gramu, mesic uz nepribirala vubec, sledovali ji a pak sla na cisare a zjistili, ze mela zkazenou plodovou vodu. No nastesti v teto dobe uz jsou organy temer stoprocentne vyvinute a ditko to fakt rychle dozene. A jak uz tu nekdo zminoval, lepsi rodit predcasne, nez aby mimco v brisku pak stradalo. Ale verim, ze na tebe doktori daji pozor. 😊 pred 3 tydny rodila dalsi kamaradka chlapecka 1770 gramu ve 33. tydnu a taky je zdravy, uz ma 2 kg a zitra by je meli pustit domu 😊 preju, aby bylo vsechno v poradku. Hlavne se moc nestresuj, to mimcu take neprospeje 😊
Ja byla dnes v nemocnici na kontrole 31+6 kvuli hnedemu hlenovitemu vytoku. Nechtela jsem plasit, nemam to rada, ale uz moc dobre vim, ze tu nejde o me, ale o malou. No nastesti jen uvnitr neco malo prasklo, jak je to tam cele prekrvene, ale jinak je vse v poradku. 🍀 tak jsem aspon klidna 😊 😄 a mala ma pry cca 1900 gramu, tak naopak doufam, ze nebudu rodit 4kilove mimco 🤦♀️ 😄
@B.R.94 a jaký máš percentil?
Já mám taky problém s váhou.. průtoky sice ok, ale placenta už nestíhá. Chodím každý týden do rizikové poradny a hlídáme to
@B.R.94 chápu ze té to znervoznelo. Uvidíš na další kontrole. Ale já v prvním těhu mela 14 dni před termínem mela odhad nějakých 2800-2900.. na kontrole cca v terminu mi rekli ze bude miminko hodně velký 3,5 kg. No, nakonec jsem přenášela skoro 14 dni, a malý měl 3,2 kg.. takže na přenášené miminko žádný obr.
Je to dost o odhadu
@Tess13 mám tam percentil 8, průtoky mám ok, ale zda je placenta v pořádku, to Dr neříkala. Já jsem myslela, že špatná funkce se zjistí dle průtoků
jak na tom jsi ty?
@Mystery-lady to čtu často, že se ve váze ultrazvuk sekne. 3,2 je ale fajn váha, ani málo ani moc ![]()
@kri.g děkuju za pozitivní příběhy, těch není nikdy dost
1900 gramů je krásný! A za mě teda stokrát lepší dojet na pohotovost a plašit. Si říkám, že při nejhorším si řeknou: hysterická rodička nebo něco podobnýho. A to nám může být fuk ![]()
@B.R.94 tak to máme podobné.. já měla na klinice percentil 8 a v nemocnici 10
A do rizikovky chodíš?
@Tess13 nene, mně se to takhle vystupňovalo až nyní. Mimčo bylo doteď menší, ale v normě. Jdu za 14 dní zase ke svojí Dr., která mi dělá všechny ultrazvuky, včetně těch velkých. Kdy máš termín?
Ja měla před týdnem percentil 5. Ale budeme teď ve čtvrtek měřit, tak snad bude vše v pořádku. Chápu, že se může dr. seknout. prutoky jsou v pořádku. Tak ještě ta placenta, aby fungovala jak má. ![]()
@B.R.94 mě taky až teď, jinak jsme byli vždy kolem 17…
mě právě už přehodili, aby to sledovali co týden, ať kdyžtak můžou hned reagovat… mám i konec pánevní, tak jsem celá nadšená 😀 30.11
@kam2 my jdem v pátek, tak budu držet palce 🍀
Ahoj holky, ohledně magnesia: můj doktor mi říkal, že se magnesium nemusí vysazovat až do porodu. Že to, že se musí vysazovat se říkalo za dob našich maminek, ale už je to zastaralá informace, ale někteří doktoři a i v lékárnách to ještě říkají.
Taky záleží na tom, co bere za magnesium a kolik. Nejlepší je prý Magnesolv (na předpis) nebo magnesium lactici (bez předpisu). Sama beru magnesium lactici a beru ho dost (6-8 tablet v průběhu dne v závislosti na tom, jak moc jsem aktivní). Brala jsem ze začátku jen 1-2 tablety denně a divila se, že to nepomáhá ![]()
Pred 8 roky jsem rodila prvni mimco a taky mi vysazovali magnosolv od 35tt. Pravda porod trval vecnost, ale tezko rict zda kvuli tomu ![]()
k te odhadovane vaze, mam opacny problem
jsem 32tt a vcera 2100 g. Pry ma malosnica 10 dni naskok
. Sama merim 159 cm a jsem drobna. No a deti jsem mela 3700 g a 3500 g (oba v terminu). Mensi bych brala
![]()
A perla nakonec
jsem s malou tento tyden doma, protoze mi vcera jeste volali v MS, ze mame asi zanet spojivek. Dle ocarky fakt ze jo
a kapat 5×/den petilete cacorce chvilema vyzva
ale uz je to po par kapanich lepsi
prvni kapnuti trvalo 4 hodiny presvedcovani a nespocet pokusu (s pauzami samozrejme), ale vitezstvi bylo me
![]()
@SaveLove píše:
Ahoj holky, ohledně magnesia: můj doktor mi říkal, že se magnesium nemusí vysazovat až do porodu. Že to, že se musí vysazovat se říkalo za dob našich maminek, ale už je to zastaralá informace, ale někteří doktoři a i v lékárnách to ještě říkají.Taky záleží na tom, co bere za magnesium a kolik. Nejlepší je prý Magnesolv (na předpis) nebo magnesium lactici (bez předpisu). Sama beru magnesium lactici a beru ho dost (6-8 tablet v průběhu dne v závislosti na tom, jak moc jsem aktivní). Brala jsem ze začátku jen 1-2 tablety denně a divila se, že to nepomáhá
Ahoj, já se na to Magnezko stejnak chci zeptat ve čtvrtek na gynde doktora ještě pro istotu a uvidím co mi na to řekne i podle toho když na mne skoukne jaký budem mít nález…a já teda beru Magnesium citrát complex bez předpisu 1 prásek který se rozpouští ve vodě maximální dávka jsou 2 prášky
@Ennela určitě dej pak vědět, co ti řekl
já budu vysazovat kolem toho 36tt společně s progesteronem podle „starých“ doporučení, protože se bojím že bych nepoznala, že rodím
v minulém těhotenství jsem měla jen bolesti jako při MS a že jsou to kontrakce mi řekl až doktor v nemocnici. Ale jako info mi to přišlo zajímavý, když doktor říkal, že si s vysazováním nemusím dělat hlavu ![]()
@SaveLove píše:
@Ennela určitě dej pak vědět, co ti řekljá budu vysazovat kolem toho 36tt společně s progesteronem podle „starých“ doporučení, protože se bojím že bych nepoznala, že rodím
v minulém těhotenství jsem měla jen bolesti jako při MS a že jsou to kontrakce mi řekl až doktor v nemocnici. Ale jako info mi to přišlo zajímavý, když doktor říkal, že si s vysazováním nemusím dělat hlavu
Jasně dám 🙂 jo to já jsem taky nepoznala v minulem těhotenství že mám kontrakce jenom sestřička se mně ptá jestli nic necítím a já že ne a ona vzdyt mi tady naskakuju na kardiotokografe kontrakce a pak ta voda mně začala jenom odtékat těsně před vyšetřením a to jsem si myslela nejprve že jsem si cvrkla anebo jsem se z tich stresov tolik spotila 😀