TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
818
25.10.22 14:48

Pořád tak přemýšlím jak mimi oblikat :lol: mam dvě holky, ale v létě. Jak oblečete miminko z porodnice? Mám deku teplou do autosedačky. Jestli ji mam dát overal a dat ji do takove plyšove kombinezky a zabalit do deky? Nebo je to malo :nevim: a v kočarku jak budete oblékat, když bude ve fusaku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.10.22 15:04
@Verun9 píše:
Pořád tak přemýšlím jak mimi oblikat :lol: mam dvě holky, ale v létě. Jak oblečete miminko z porodnice? Mám deku teplou do autosedačky. Jestli ji mam dát overal a dat ji do takove plyšove kombinezky a zabalit do deky? Nebo je to malo :nevim: a v kočarku jak budete oblékat, když bude ve fusaku?

Já mám z porodnice domov nachystane v autosedacke určitě deku kterou prcka prikrijeme a na oblečení ponožky, punčošky, rukavice, čepičku, body s dlouhým rukávem, polodupacky, mikinu a overal a do kočárku nevím bude to hodně záležet kam pojedeme, na jak dlouho i podle počasí 🙂

• Citovat
  • Upravit
6203
25.10.22 15:12

Jen overal s dlouhými rukávy, čepičku. Mám fusak do autosedačky, takže jen zabalím. Navíc manžel zapne v autě topení a pristavi auto ke vchodu. Takže 15m tak ujít zvládneme. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
25.10.22 15:14

Na cestu z porodnice mám takovou zavinovací teplou deku do autosedačky a na sobě bude mít body, punčocháče a asi plyšový overal a nebo tepláky, mikinu a čepici. Do kočárku já budu mít vložnou tašku která funguje i jako fusak a do toho no podle aktuální teploty..podobně jako do té autosedačky..jen přidám na nohy ještě teplé ponožky a na mikinu případně bundu…když by byl mráz tak klidně i zimní kombinézu..ale to je mimčo od mimca..starší když byla ve fusaku a v kombinéze tak se potila a bylo jí horko..takže ta měla do fusaku jen plyš. Overal a nebo kombinézu bez fusaku…což nějak nemohla pochopit tchýně…nacpala mi ji do fusaku v kombinéze ještě i ve svetru a na hlavě měla pod kapucí ještě teplou vlněnou cepici..malá byla zparena jak jetel a celá se mi opupinkovala…hlavně na hlavě to byl jeden puchýřek vedle druheho… :zed: podotýkám že ten den bylo asi 10 stupňů a slunečno… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
25.10.22 15:16

@Verun9 nejlépe fusak do autosedačky a do toho obléknout co nejmíň, do autosedačky nejsou vhodné žádné kombinézy ani teplé overaly, z důvodu bezpečnosti, mám všechny tři listopad, prosinec a dávala jsem body s dlouhým, legíny, ponožky, nějaké capáčky, čepičku a max nějaký fakt lehký overal na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
25.10.22 15:26

@Sawek :palec: přesně tak.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.22 15:30

Ahoj holky, tak už to máme za chvilku. Já momentálně 34+3, tak snad ještě vydržím do termínu. Mimi přes dvě kila. Akorát mám klidový režim, můžu jen ležet a na záchod a vůbec to neubíhá. Ale zase lepší jak v nemocnici. Minulý týden jsem byla hospitalizovaná pro krvácení z placenty, mám ji uloženou nějak níž, takže až do porodu klid :D Užívejte kdo jste aktivní a můžete ven, je krásný podzim :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
26.10.22 08:57

Chlubíme se

Ahoj holky
Po delší odmlce o sobě dáváme vědět.
S děvčátky jsme dnes 31tt+4, takže osmý měsíc začal.
Máme se pořád pěkně. Nic nas netrápí.
Obě krásně rostou, přibírají. Já mám nahoře 8,4kg.
Teď už chodíme každý týden do poradny.
Absolvovali jsme předporodní kurz s manželem a jsme oba oddaní tomu co nas čeká a připraveni vše společně zvládnout. Máme už postýlky, kočár, vajíčka. Čekáme jen na skříň pro holky.
Balit do porodnice budu v příštím týdnu oficiálně. Teď neoficiálně sem tam taška. 8)
Mějte se pěkně, zdraví všem a hodně :srdce: :srdce:
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
27.10.22 19:47

Ahoj holky tak dnešní kontrola dopadla dobře malý má 40cm a 1824gramu :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
27.10.22 20:07
@Jituska88 píše:
Ahoj holky tak dnešní kontrola dopadla dobře malý má 40cm a 1824gramu :srdce:

Super, kolikaty jsi tyden? :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
27.10.22 20:33

@Veve9 dneska 31+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.10.22 16:44

Ahoj holky, my byly na poslední kontrole minulé pondělí (29+6) a malá měla 1500 gramů. :) Na další kontrolu jdeme zas až za 4 týdny od poslední, tak snad to uteče. :( :D Jinak já mám nahoře k dnešku 4,9 kg (31+4), což se mi tedy zdá docela málo, ale břicho mám velký a malá se má prý dobře, tak si říkám, že lepší 5 kg než mít nahoře třeba 20 už teď. :D Jinak včera jsem objednávala drogerii a už mi chybí snad jen léky a nějaký maličkosti a s nástupem na mateřskou za 2 týdny rovnou sbalím i tašku, protože teď kolem mě všichni rodí měsíc i víc dopředu, tak ať jsme kdyžtak připraveni… :D Držím palce vám všem, ať máte ty poslední týdny co nejpohodovější a užíváte si je :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.10.22 16:46

Jinak jsem se chtěla zeptat, máte nějaký tip na online kurz o porodu a šestinedělí? Jelikož jsem prvorodička a u nás ve městě takové kurzy nějak nejsou, ráda bych se aspoň pro klid na duši dozvěděla něco o starání se o mimi, nošení a podobně. :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
29.10.22 16:50

@kri.g jsem 33+3 a už máme taky vše a tašku mám nachystanou. Jen pár věcí tam dodat. Musím se zeptat co vše v porodnici dávají. V týdnu jsem doprala poslední oblečky a vyžehlila, uf :) Holky jak to máte se spaním. V poslední době blbě usínám. Usnu až v 5 ráno :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
29.10.22 16:58
@Verun9 píše:
@kri.g jsem 33+3 a už máme taky vše a tašku mám nachystanou. Jen pár věcí tam dodat. Musím se zeptat co vše v porodnici dávají. V týdnu jsem doprala poslední oblečky a vyžehlila, uf :) Holky jak to máte se spaním. V poslední době blbě usínám. Usnu až v 5 ráno :zed:

Haha 😀 co je to spanek? :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí