TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
25.10.22 09:31

Tak co holky, jak se máte? Už tady někdo porodil? Já už jsem zítra 35 týden, malá měla v pátek 2.320g, tak vypadá akorát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.10.22 09:33

Ja ve čtvrtek začínám 34 týden. Zitra kontrola na rizikovém v nemocnici tak uvidim co mi řeknou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
25.10.22 10:07

Já sem dneska 31+0 a ve čtvrtek mě čeká ultrazvuk tak budu vědět kolik ten náš prdoolka měří a váží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.10.22 10:19
@Baru87 píše:
Tak co holky, jak se máte? Už tady někdo porodil? Já už jsem zítra 35 týden, malá měla v pátek 2.320g, tak vypadá akorát :D

Ahojky 👋
Já celkem stresují protože se bojím že porodim předčasne kvůli pár obtížím co mně potkali…v pátek začínám 34. týden a doufám že ještě vydrzi mimco v bříšku aspoň měsíc i když už to je někdy náročné 🙏 kontrolu mám 3.11. kde mne čeká odběr GBS a pak mi bude volat doktor na checking do porodnice 🙂

• Citovat
  • Upravit
1004
25.10.22 10:31

@Ennela hlavně myslet pozitivně, vím, o čem mluvím 🙂
V prvním těhotenství jsem to měla dost divoké, prvni problémy už v 7tt, v 16tt první hospitalizace, od 25tt se zkracoval čípek, v 27tt už v nemocnici 1,2cm čípek, za další týden už jsem byla se zaniklým čipkem otevřená a rozhaneli mi pravidelně kontrakce. Pak jsem se modlila vždycky v každý den. Postupne chodily a odcházely maminky s různými problémy a nakonec jsem vydržela z těch pár holek nejdéle. Dokonce jsem ještě 14 dnů po propuštění lítala vesele po světě a to mi tvrdili, jak jsem do večera zpět, rodila jsem 38+x😀
No byla doba covidu, ty dva měsíce jsem nemohla vidět nikoho, manžela, rodinu, prostě nikdo. Ze začátku jsem byla nešťastná, ale jak jsem se srovnala, tak tělo se sklidnilo a opravdu i ty kontrakce se snížily na minimum 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.10.22 10:41
@Clue píše:
@Ennela hlavně myslet pozitivně, vím, o čem mluvím 🙂
V prvním těhotenství jsem to měla dost divoké, prvni problémy už v 7tt, v 16tt první hospitalizace, od 25tt se zkracoval čípek, v 27tt už v nemocnici 1,2cm čípek, za další týden už jsem byla se zaniklým čipkem otevřená a rozhaneli mi pravidelně kontrakce. Pak jsem se modlila vždycky v každý den. Postupne chodily a odcházely maminky s různými problémy a nakonec jsem vydržela z těch pár holek nejdéle. Dokonce jsem ještě 14 dnů po propuštění lítala vesele po světě a to mi tvrdili, jak jsem do večera zpět, rodila jsem 38+x😀
No byla doba covidu, ty dva měsíce jsem nemohla vidět nikoho, manžela, rodinu, prostě nikdo. Ze začátku jsem byla nešťastná, ale jak jsem se srovnala, tak tělo se sklidnilo a opravdu i ty kontrakce se snížily na minimum 🙂

Jo to já si to nijako neberu že bych se hroutila věřím miminku 🙏 ale jako každá máma se boji a jelikož já jsem hodně velký stresman tak mně kolikrát vystresuje i maličkost a tedkom duplom kdyz hormony pracují naplno 😀 a i v prvním těhotenství mi doktor říkal od 37. týdne že je moje tělo připravené už na porod a může přijít kdykoli a ejhle rodila jsem v 41. týdnu skoro už na vyvolávání zrovna sel doktor po chodbě s tabletou v ruce a já jsem se otevřela z 1 na 10 😀

• Citovat
  • Upravit
1004
25.10.22 10:49

@Ennela fakt to chápu, je to děsný a člověk se bojí. Tehdy pro mě byla meta nejdřív 28tt, pak 30, 33… No nakonec, jak mě všichni strašili, že to nezvládneme ani do toho 30 atd, tak jsem se doma už pak nudila a byla nervózní, proč to ještě nejde 😀 teď už se zase zkracuje, ale jsem v 33tt, mám doma syna a ten zaprah mě asi drží nad vodou 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.10.22 10:56
@Clue píše:
@Ennela fakt to chápu, je to děsný a člověk se bojí. Tehdy pro mě byla meta nejdřív 28tt, pak 30, 33… No nakonec, jak mě všichni strašili, že to nezvládneme ani do toho 30 atd, tak jsem se doma už pak nudila a byla nervózní, proč to ještě nejde 😀 teď už se zase zkracuje, ale jsem v 33tt, mám doma syna a ten zaprah mě asi drží nad vodou 🤷‍♀️

Ještě k tomu na Genetice mi říkala paní doktorka něco o srdicku ale když jsem se na to ptala na gynekologii tak prej vsechno v pořádku takže stresy a stresy ale věřím že je a bude všechno v nejlepším pořádku 🙏 ❤️️ a tak jsem si právě říkala že když už se blíží konec tak možno by bylo i dobry se někam připojit do debaty a ti poslední chvíle si skratit s lidmi co mají taky termín v prosinci ☺️️ my mame doma holčičku takže ten čas utíká rychlejšie a k tomu člověk ani moc nemá šanci myslet na zle 🙂

• Citovat
  • Upravit
870
25.10.22 11:22

Prosím o radu

Holky, dneska jsem byla na kontrole ve 30+3tt doktorka vážila a přeměřovala. Váha 1650g což je v normě, kluk. Brisko ale velikosti odpovídá na 31+5. nozicky a hlavička téměř na den odpovídá. Doktorka nic nerikala, jen vše kladné. Cukrovku nemam, měla jsem tu poslední hodnotu cukru naopak nižší, tak mi doporučila sestřička jist více sladke a já za poslední měsíc přibrala 4kg :think: takze jsem dostala sprda od doktorky, že takhle nee : :D takže nevím, jestli to taky na to prcka bříško nemá vliv :nevim: neměla jste to taky takhle nějaká? Mám jít raději na specializované pracoviště na 3. trimestralni screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
25.10.22 11:31
@Veve9 píše:
Prosím o raduHolky, dneska jsem byla na kontrole ve 30+3tt doktorka vážila a přeměřovala. Váha 1650g což je v normě, kluk. Brisko ale velikosti odpovídá na 31+5. nozicky a hlavička téměř na den odpovídá. Doktorka nic nerikala, jen vše kladné. Cukrovku nemam, měla jsem tu poslední hodnotu cukru naopak nižší, tak mi doporučila sestřička jist více sladke a já za poslední měsíc přibrala 4kg :think: takze jsem dostala sprda od doktorky, že takhle nee : :D takže nevím, jestli to taky na to prcka bříško nemá vliv :nevim: neměla jste to taky takhle nějaká? Mám jít raději na specializované pracoviště na 3. trimestralni screening?

Podle bříška by moje těhotenství na týdne teda absolutně neodpovídali nikdy každá jsme jina 🙂 a hlavně delej co ti rika doktorka ne sestřička 🙂

• Citovat
  • Upravit
1004
25.10.22 11:41

@Veve9 náš je větší celkově a hlava je v předstihu ještě týden od těla. No bude to hlavoun jak první syn 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
25.10.22 12:02
@Clue píše:
@Veve9 náš je větší celkově a hlava je v předstihu ještě týden od těla. No bude to hlavoun jak první syn 😀

Děkuji moc za odpoved :srdce: mam toho za sebou už hodně 2ZT, tedka na 1.screeningu mi zjistili větší NT 3mm, pak integrovaný test výsledek 1 z 25 Down, tak jsem šla na plodovku a tam naštěstí všechno v pořádku :srdce: od té doby všechny kontroly a měření v pořádku ale v člověku zůstane furt ten červík a vrtá a vrtá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
25.10.22 12:18

@Veve9 že je nějaká část těla trochu větší při měření na utz než jiná je normální..je to o pár dní to je v pohodě, děti nejsou tabulkové…hlavně jestli je dost plodové vody, průtoky vporadku, mimčo má vidět žaludek ledviny srdíčko…
A jakože když je nižší gl tak se cpat sladkým je blbost.. :zed: když už tak složité sacharidy aby byla co na stabilních hodnotách bez výkyvů..kdyz budeš jíst sladké tak bude lítat nahoru dolu…ale na váhu to taky vliv mít nemuselo..můžeš teď před koncem zadržovat vodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
25.10.22 12:20

Jinak já dnes 31+2 zatím relativně bez problemu..jen při delší chůzi mě pak poboliva jizva po císaři a v krizi…ale s těmi zády to mám prakticky od začátku…nějaký den lepší nějaký den horší…minulý týden byla kontrola a prcek má 1600gr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
25.10.22 12:36
@Vladusxx píše:
@Veve9 že je nějaká část těla trochu větší při měření na utz než jiná je normální..je to o pár dní to je v pohodě, děti nejsou tabulkové…hlavně jestli je dost plodové vody, průtoky vporadku, mimčo má vidět žaludek ledviny srdíčko…
A jakože když je nižší gl tak se cpat sladkým je blbost.. :zed: když už tak složité sacharidy aby byla co na stabilních hodnotách bez výkyvů..kdyz budeš jíst sladké tak bude lítat nahoru dolu…ale na váhu to taky vliv mít nemuselo..můžeš teď před koncem zadržovat vodu…

Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky