TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1382
13.9.22 14:45

Ahoj holky, tak my už jsme zítra 29. týden! Jako na jednu stranu mám pocit, že mám to břicho už věcnost, ale na druhou to tak letí! Za týden jsme už ve třičtvrtě!
Minulý týden kontrola a malá měla 1.150g a odpovídala prý přesně. Přidávám fotku :)
Jinak já už mám připravené snad všechno, jenom ještě dovézt od našich postýlku a monitor dechu. Jo a koupit nějaké ty plenky už bych taky mohla :) Jo a asi kouknu po nějakých těch kojících tílkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.9.22 17:57

@Baru87 také jsem kupovala kojící tílka podívej se na lidl.cz tam mají pěkné a i sedí krásně :wink: já jsem dnes 25+0 a také si říkám jak to letí ale těch posledních týdnů se to potáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.9.22 18:50

Ahojky. Dneska jsem měla mít test na cukrovku, ale ten se nekonal. Naměřili mi vysoké hodnoty a jsem poslána do diabetologicke ambulance. Vyšlo to taky tak někomu a pak nakonec těhu cukrovku neměl? A nebo když měl, co to obnáší. Jen dieta, nebo píchat si inzulin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
13.9.22 18:57

@Verun9 ja mela 1. Test 6,4 tak jsem sla na opakovaci test 5,33. Ani jednou jsem nepila tu glukozu.
Ve ct jdu na diabetologii. Hledala jsem kde se specializuji i na tehu cukrovku. Obyc diabetolog me vzdy poslal kamsi ze nema kapacity.
Takze mohu poreferovat ve ct. Ale kamaradka (nevim jake mela hodnoty) tak ta jen mela dietu, psala si co jedla a merila si behem dne cukr.

• Citovat
  • Upravit
209
14.9.22 19:51

Ahoj holky, tak jak se citite, kolik uz jste pribraly a jak mate velka briska?😅 😅 ja jsem dnes 25+1 a prijde mi, ze poslednich par dni uz mi to brisko zacina zasahovat do beznych cinnosti jako je otaceni se v posteli, obouvani atd. No jsem na sebe zvedava za par tydnu. 😏 😄 22.9. jdu na cukrovku, tak jsem take zvedava. Posledni dobou se pořád cpu sladkým :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
14.9.22 19:56

@kri.g Ahoj, já jsem 27+6tt a za poslední měsíc 5kg nahoře 🙈, ale jsou to první kila nahoře, tak to ještě beru😀. Taky mi jede sladké, snažím se si místo toho brát ovoce 🙈
Co se týče obouvání a sbírání věcí ze země tak už je to hodně znát 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
14.9.22 20:21

Ahoj já jsem dnes 25+3 a kila mám nahoře 4, začala jsem přibírat až teď od 20tt stejně jako v prvním těhotenství…břicho mi překáží dost už tak od 15tt…hlavně v péči o první která ještě nechodí takže to je dost na prd…včera sme koupili takové ty úplně obyč. lehké golfky abych nemusela sebou tahat velký kocar když s malou někam jedu..protože hlavně jeho skládání a nandavání do auta už je s tím břichem fakt dost problém…jinak to jde…na cukrovku jdu 20. snad to bude dobrý. Jinak den před testem doporučuji žádné ovoce nejíst…může vám to udělat vyšší tu lacnou hodnotu tak pozor na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
14.9.22 20:45

@kri.g ahoj dnes jsem jako ty 25+1 a nahoře mám cca 6-8kg a už nějakou dobu mi takzvaně překáží při obouvání atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.9.22 15:49

Já mám nahoře cca 4 kg, ale to jsem nabrala taky až jen za poslední dobu, takže ikdyž to zatím není úplně moc, trošku se obávám, co přijde dál… :D A každé odpoledne a večer už mě celkem bolí záda, tak jsem zvědavá, jak to budu zvládat třeba za měsíc až dva :D @Vladusxx s tím ovocem den před testem na cukrovku díky a budu na to myslet. Snad nám to dopadne dobře. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11843
15.9.22 16:02

@kri.g jj mě na to upozorňovala sestřička z laborky když sem se objednávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
15.9.22 16:10

Me zase rikaly ze mam jist jak jsem zvykla. „Zdrave telo“ bez tehu cukrivky si s tim poradi.

• Citovat
  • Upravit
Dada 123
15.9.22 16:14

Diabetologie Brno

Jestli mame nejakou tehulku z Brna a okoli a shanela by diabetologii tak musim vychvalit v poliklinice Campus jak doktorku tak sestricku https://www.diaordinace.cz/

Vse obe dve skvele vse vysvetlily. Jen jsem nevedela ze mam jit rano na lacno a s moci ale nastesti jsem byla na lacno.
Vyzkousely jsme mereni. Za mne opravdu super a specializuji se prace i na tehu cukrovku. :srdce: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
70
15.9.22 19:49

Tak mě čeká test na cukrovku v pondělí 19.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
15.9.22 22:31

Me ceka pristi patek. Mam z toho docela strach, protoze na prvotrimestralnim screeningu jsem mela cukr 4,7. Jake jste mely prosim hodnoty v 1.trim. a pak na tom testu? Ma to nejakou korelaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
16.9.22 06:23

@xantypa80 4,7 je nízká hodnota cukru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie