TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dada 123
16.9.22 07:54

@kam2 vubec se nebojte. Ja mela ve 12tt 5,3 a 5,2. Pak co me moje gyndarka zacala vsim strasit a stresovat jsem ldesla a zmenila doktora.
Me nepustili v 26tt ani vypit tu vec. Jednou 6,4 a opakovaci 5,33. Dokonce ostatnim maminkam nabizely ruzne prichute a pry to neni uz tak hnusne jako drive.
Ja osobne jsem se snazila jist pred testem tak jak jsem zvykla. Nesnazila jsem se necim snizit cukr (napr kysane zeli at) protoze to je jak tahak u pisemky :)
A jde o zdravi a vase a miminka. Takze radsi jist jak jste zvykla. :kytka:
A ja dostala vcera merak a pres den mam hodnoty uplne v pohode jen rano mam vyssi.
Drzim palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6203
16.9.22 08:18

@Dada 123 Jéé děkuji, ale já na ogtt nejdu. Jdu v pondělí na test z krve a pak za 14 dní znovu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
16.9.22 08:21

@kam2 aha ja myslela ze ted tam posilaji vsechny maminky 🤷‍♀️ No intak drzim palce
Ja mela vcera v 20h cirokovou kasi s medem a grankem a na lacno jsem mela krasnych 5,1 :lol: takze asi tak. Nejhorsi je se tim nechat trapit a hrotit to. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6203
16.9.22 08:25

@Dada 123 Žádanku dají všem. Ovšem je jen na tobě, zda tohle vyšetření chceš podstoupit. U mě se jedná o 3.těhotenství. Předchozí dvě byla v pořádku, hodnoty cukru mám vždy malé. Stravuji se i nízkosacharidově. Ale zase mám problémy s tlakem, takže řeším jiné věci. V zahraničí se tyto testy vůbec nedělají. Ona se ta cukrovka může projevit kdykoliv během těhotenství, tohle je jen takový záchytný bod. Je to nálož hlavně pro miminko. Myslím, že nikdo z nás si po ránu nedává ke snídani takovou cukrovou bombu,. :) Nechám si u doktora udělat test na lačno a pak i test po jídle. (které jím běžně). Ale beru to tak, ať si každý o svém těhotenství rozhoduje sám a rozhodně tím nechci nikoho odrazovat. :kytka:

Doktorce jsem to říkala, neměla s tím absolutně problém. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
16.9.22 08:33

@kam2 jo tak jestli s tim mate uz zkusenosti :) ja jsem byla poprve :) ja se teda bala to pit. Na radu to neprislo. Pak jsem se stejne docetla ze tech 75g glukozy je jak 100g ryze tak si rikam ze to neni zas tak blby. To si myslim ze kdyz si dam k snidni ryzovou kasi s medem a grankem tak je to horsi :nevim: :D
Hlavni je ze je nam dobre :) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
289
16.9.22 08:55

@xantypa80 já měla při odběrech u dr v 10tt 5.0 a na testu na cukrovku pak 4,59, takže to asi nic neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
16.9.22 14:52
@Sawek píše:
@xantypa80 já měla při odběrech u dr v 10tt 5.0 a na testu na cukrovku pak 4,59, takže to asi nic neřekne…

Na to jsem se prave ptala, jestli pak ta hodnota muze byt i nizsi nez na zacatku…tak vidim, ze muze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
16.9.22 15:00

@xantypa80 jo tak to určitě může být nižší i vyšší u druhého jsem zas měla naopak, nejprve 4,9 a pak 5,03..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
21.9.22 09:22

Ahoj holky, tak jsem po testu na cukrovku a v pohodě. Ten roztok sice nebyl nic úžasného, ale zvládnout se to dá😅. A to jsem se trochu bála, že cukr budu mít vyšší, protože jsem včera snědla večer čokoladu. Bolela me hlava a čokoláda mi pomáhá🙈 ale všechno je v normě, takže dobré.
Jak se vám daří?😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11840
21.9.22 09:33

@Nika56 já jsem taky byla včera..bohužel lačná gl 5,1 takže mě poslali domů a můj doktor mě rovnou posílá na diabetologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
21.9.22 09:43

@Vladusxx tak to vam to uteklo o chlup. A proc vas neposlal na opakovaci?
Ja si ted merim cukr a od doby co ho mam tak je cukr v norme. Zitra jdu na kontrolu tak uvidim co mi dr rekne.

• Citovat
  • Upravit
Dada 123
21.9.22 09:44

@Nika56 super :) ona mi to dr rikala ze fakt se pred testy nemam omezovat v nicem. Protoze zdrave telo si s tom poradi. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11840
21.9.22 09:59

@Dada 123 protože sem už 27tt a protože on na opakovací neposílá on pošle rovnou do dia poradny ať si to rozhodnou oni… Přemýšlím jestli to mohlo ovlivnit to že jsem skoro celou noc nespala kvůli dceři. začalo ji nějaké nachlazení. rýma kašel, teplota..pořád se budila a plakala tak sem skoro celou noc chovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
21.9.22 10:19

@Vladusxx to je skoda, jeste v 28tt by vas mohl poslat.
No ja celou noc nespala a jeste jsem tam prisla cela ufunena ze jsem to nemohla najit. Hned mi brala krev. A na FB ve skupine mi rikaly ze to na to nema vliv :nevim: No ale dokud mi nedaji lrasky na cukr tak je to dobry. Jen jim vic pravidelne, zatim si nic nevazim v jidle protoze mam ty hodnoty dobry. Ze skuoiny na FB jsme odesla tam se mi nelibilo :) a dokonce jsme mela vecer kasi s medem a rano 4,5 cukr :)

• Citovat
  • Upravit
11840
21.9.22 10:23

@Dada 123 tak to je dobrý..já zatím vynechám vyloženě sladkosti jako sušenky ochucené minerálky apod. A počkám co na té diabetologii… Pravidelně jídlo je trochu problém, nemám na to návyk kvůli práci a nejsem zvyklá snídat… Zajímaly by mě hodnoty po jídle ale nemám k dispozici glukometr… Přemýšlím jestli si ho nekoupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí