Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lira123 jej…máme vozovy park úplný
🙈 ale to proto že už jednoho prcka máme… ![]()
Nejprve Dorjan Prestige Basic comfort z roku 2018, jako hlavní kočárek u nás doma, pak když bylo malé cca 9mesicu jsem koupila
joie crosster že začnu trochu sportovat, brusle, možná běh a budem jezdit na výlety apod. a Dorjan putoval ke tchýni která nám občas hlida ke které tak 1× týdne jezdíme tak abych nemusela kočár tahat vždycky sebou.
U mých rodičů máme hodně ošuntělý i když pořád celkem dobře funkcni
Takko laret (po 3 dětech darovaný od kamarádky, ale na tu zahradu na spinkání a občasnou projížďku bohatě stačí)
No a protože už je docela fuška skládat tyhle větší kočáry a hlavně dávat je do auta když se někam jede a protože ta naše lenoška ještě nechodí tak jsme pořídili golfky
Hauck Disney na přechodnou dobu nez se narodí druhý prcek a začneme používat dvojkocar
valcobaby duo který máme zamluveny a uskladněny u znamych
Dokud člověk nemá dítě tak si říká že přece musí jeden kočár stačit…a pak zjistí že ten co původně vybral mu třeba úplně nevyhovuje, že by se hodila tahle funkce a tamta funkce
jako popravdě kdybych věděla že otehotnim takhle rychle tak bych ten joie asi nekupovala, ale zase je fajn že máme díky tomu kočár i u tchýně, a zároveň velký a pro malou pohodlný kočár i doma…ty golfky jsme koupili protože jsem teď manžela hodně vozila po doktorech a malá jezdila hodně námi protože to bylo ze začátku pomalu co týden něco, záležitost na celé dopoledne a ne vždy měla tchýně čas pohlidat, a já už fakt moc nezvládám ten velký kocar dávat do auta…
Budiž mi útěchou že všechny kočárky jsou bazarové (i když v dobrém stavu a naprosto funkční) za pár korun… Takže mě to nestalo majlant…
Kdybych kupovala teď nový kočár tak mě hodně zaujaly kočárky rikko, nejsou drahé, docela dobře vypadají a hlavne i u dvou/trojkombinaci jde sportovní sezení skládat rovnou s podvozkem, nemusí se sundávat… Což mi přijde super a je to jedna z věcí která mi úplně nedocházela že by byla fajn když jsem vybírala první kočár… Já teda krom funkci apod. Se musím hodně řídit i cenou protože si nemůžu dovolil kupovat kočárek za 50litru… Musela sem se vlézt do cca 15 tisíc vzhledem k tomu že jsme se rekonstrukci bydlení poněkud vydali z peněz, a ještě víc jsme se vydali teď když byl muž od května bez příjmu, všechno jsem táhla rodicakem…i proto s nákupem některých věcí pro malého čekáme na listopad, to dorazí finanční injekce (zbytek RP +chlapovi první výplata
)
@Lira123 doma jeste zadny, max vajicko do auta. Asi ho budeme kupovat az po porodu. Treba budou i povanoccni slevy
Stejne pry pokud je pod -5C tak se ven nejezdi.
kazdopadne z 90% asi TFK mono air. Bytelny, stabilni, nic nechrasti, korba se splacne, ma mraky vychytavek, odpruzeny, Z korby jde udelat i mensi sportak. Pak normalni sportak je dost siroky, i korba je o chlup vetsi.. sportak lze polozit do roviny, ma posuvny nanoznik. A novejsi tipy maji uz jen rucni vrzdu a nic nevadi u nohou. A rukojet ma tak akorat aby clovek nebyl blizko u kocaru a nekopalmdonnej. Jeste jsme zvazovali thule ale je jen hezky a co tak prubezne sleduji tak ma hodne nedostatku.
Doporucuji jit do skupiny kocaru ktery chcete koupit. Tam zkostite na co si maminky nejvice stezuji ![]()
@Dada 123 doporučuju objednat před porodem, ono kolikrát ty kočárky nemají skladem a čekáš třeba 6-8tydnu než ti přijde… A s prckem prvních pár týdnů pořád někam jezdíš…třeba na kyčle je lepší ten kočár mít…přebalovací pulty jsou tam třeba jen 2 a ty to mimčo potřebuješ svliknout vlastně do naha a jde to tam šup šup…a pak zase oblíknout…sejde se ti tam třeba 15 maminek najednou a u toho pultu se prostě vystřídat nestíháte
@Lira123
My ho máme koupený - Noordi sole go 2022, ale zatím jej máme u tchánu..
Ahojik maminky
mam dotaz na ty z vas ktere uz mimca maji ![]()
Chtela bych si usit tricka jako bude mit prcek a zvazuju zda se mam crcat s kojo trikem nebo mam nechat obyc. Kojeneckou mikinu zatim nezvazuji ale fakt nevim. ![]()
Dekuji moc
@Fínixka píše:
Ahoj holky, jsem tu úplně nová a řekla jsem si, že by bylo fajn být někde, kde se řeší podobné nebo stejné věci.Termín máme 2.12.2022, dívala jsem se že posledním tématem tu byla cukrovka… Hodnoty nevím, ale nemusím nic měřit a doktor řekl, že je vše v pořádku.
Mám trochu výčitky že nějak ještě pořádně nehnízdím, jak stále pracují a ani si nic pořádně nečtu. Nicméně obavy skrz porod jsou veliké (bude to můj první porod) a taky co si pak s tím malým drakem počneme.
@Fínixka píše:
Ahoj holky, jsem tu úplně nová a řekla jsem si, že by bylo fajn být někde, kde se řeší podobné nebo stejné věci.Termín máme 2.12.2022, dívala jsem se že posledním tématem tu byla cukrovka… Hodnoty nevím, ale nemusím nic měřit a doktor řekl, že je vše v pořádku.
Mám trochu výčitky že nějak ještě pořádně nehnízdím, jak stále pracují a ani si nic pořádně nečtu. Nicméně obavy skrz porod jsou veliké (bude to můj první porod) a taky co si pak s tím malým drakem počneme.
Ahoj já som tu taká staro nova bola som tu pod inym menom tak ta vítám este raz 🙂 inak já mám TP 9.12. ☺️️
@Lira123 píše:
Holky co kočárek - máte doma?
Ano máme už docela dlouho 😀
@Dada 123 píše:
Ahojik maminkymam dotaz na ty z vas ktere uz mimca maji
Chtela bych si usit tricka jako bude mit prcek a zvazuju zda se mam crcat s kojo trikem nebo mam nechat obyc. Kojeneckou mikinu zatim nezvazuji ale fakt nevim.Dekuji moc
Já som nikdy ziadne kojo věci nemala a nepotřebovala 🤷
@NicaJ. Dekuji moc a treba kdyz jsme potrebovala kojit u doktora nebo v obchode tak jste to nehrotila nebo se nejak zakryla?
Já mám z bonprixu těhotenské/kojící tričko..no jako kojící jsem ho nevyužila…jednak to nebylo pohodlné a jednak jsem pak cca po 14dnech už ani nekojila… hlavně se v tom nedalo chodit bez podprsenky což mi dost vadilo…asi lepší triko s velkým výstřihem a pokud budeš kojit někde mimo domov tak přes sebe přehodit šátek…
@Dada 123 píše:
@NicaJ. Dekuji moc a treba kdyz jsme potrebovala kojit u doktora nebo v obchode tak jste to nehrotila nebo se nejak zakryla?
Nikdy som někojila na veřejnosti max. v autě ale na starom autě sme mali cierne skla tak ma vidno nebolo 🙂 ale vždy sa dá normálně vyhrnut obyč. triko a předávají také speciálně pleny na zakrytie ale dnes je tak blbá doba že i kdyby stě nevím jak byla schovaná ludia budu mat blbe pohlady tak či tak a pomlouvat 🤷
@Dada 123 píše:
Ahojik maminkymam dotaz na ty z vas ktere uz mimca maji
Chtela bych si usit tricka jako bude mit prcek a zvazuju zda se mam crcat s kojo trikem nebo mam nechat obyc. Kojeneckou mikinu zatim nezvazuji ale fakt nevim.Dekuji moc
Čekám třetí a můžu říct, že víc kojící mamina využije, kojící podprsenku. Je to pohodlnější než se kroutit ať normální netlačí, či nepřekáží při kojení. Co se týče kojících věcí, u první jsem měla tento záchvat
a koupila ošklivé kojící tričko, zaprvé ty věci co si budem, nejsou nic moc. Za druhé, když se člověk naučí ten správný grif, nachystat si mimco, plenku na zakrytí, tak nejde nic vidět i přes vyhrnute triko.
Za mě určitě nekupovat - zbytečnost.
@Dada 123 já jedine co využila tak byla kojo podprsenka. To bylo super prakticky. Ale kojici oblečení jsem vůbec nepotřebovala. Nikdy jsem teda mezi lidma nekojila, přijde mi to tak soukromá a intimní věc, že jsem nestala o publikum. Navíc pak starší děti mají tendence koukat kde co lítne a riskovat ze všichni uvidej moje bradavky. Úplně na to nejsem ten typ 😂 a vyhrnout klasicky tricko, nebo stáhnout výstřih mi nikdy neprekazelo když jsem byly někde mimo domov 🤷🏻♀️ Takže já zase zůstávám jen u podprsenek