Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Zvědavé Kukátko měla sem to tak u první že mi hodně tvrdlo břicho takhle ke konci…ale chůze apod byla vpohode..hodně sem toho nachodila litala sem po obchodech, pořád sem jezdila na byt vytírat po dělnících společné prostory aby neměli sousedi problém…takže se nedivím že sem pak nemohla spát protože sem měla celou noc břicho jak šutr… Rodila sem cca 14dni před termínem…
Teď naopak břicho nijak zásadně netvrdne ale po delší chůzi (třeba delší nakupování ve větším obchodě typu kaufland) mě dost bolí podbřišek, své v tom jistě sehrává i jizva po císaři (v té mě taky bolí) bolí mě i celá pánev a vazy i svaly nemůžu bezbolestné zvednout nohy nebo dát je od sebe…no prostě se taky sotva plazim..což je na prd když je doma batole..přitom malý je podle všeho celkem vysoko…nijak se na čípek netlačí, zadkem a nohama mě šťoucha pod žebry…
@Vladusxx taky jsem po cisari, ale jizva me vubec neboli. Ale ten spodek
postavit se na jednu nohu nejde. Dat si ponozky mam dojem ze si zlomim stydkou kost
no hitparada naprosta. Pretocit se v noci na druhy bok abych rozdychala… Ale to bricho bolave na dotek je mi novinka. Doufam ze to nic nebude. Pry je to kvuli rustu bricha (dle netu
), ale neprijde mi tak obri. Snad to vydrzim unosit do konce
pomaha ti na to boleni neco? Kdyz si lehnu, po pul h lepsi, ale postavim se a je to zpatky ![]()
@Zvědavé Kukátko mám to stejně, nandat ponožky nebo obout boty je nadlidský úkol
jen ještě k tomu to píchání v jizvě..já jsem po císaři dost krátce..rodila sem v srpnu 21 takže to bude nejspis tím…
@Zvědavé Kukátko píše:
@Vladusxx taky jsem po cisari, ale jizva me vubec neboli. Ale ten spodek![]()
![]()
postavit se na jednu nohu nejde. Dat si ponozky mam dojem ze si zlomim stydkou kost
no hitparada naprosta. Pretocit se v noci na druhy bok abych rozdychala… Ale to bricho bolave na dotek je mi novinka. Doufam ze to nic nebude. Pry je to kvuli rustu bricha (dle netu
), ale neprijde mi tak obri. Snad to vydrzim unosit do konce
pomaha ti na to boleni neco? Kdyz si lehnu, po pul h lepsi, ale postavim se a je to zpatky
Ja jsem si koupila tehotensky pas, protoze mi bricho pri chuzi desne tlacilo na spodek, a docela to pomaha. Jinak dost citim stydkou kost a posledni dny mi taky obcas tvrdne brisko… snad maly jeste vydrzi, termin mam az v pulce prosince.
@xantypa80 mám ale bylo mi to děsně nepříjemné přes jizvu že to je lepší bez něj…moc tedy nikam nechodim, max na krátkou procházku do pekárny a zpátky kdy mezitím malá usne a pak si sednu někde na lavičku, nebo si ji vezme manžel…taky mě bolí SI skloubení, střílí mi to do nohy takže na nějaké větší aktivity to fakt není…
@Zvědavé Kukátko úplně jak kdybych to psala já. Mám úplně to samé. Tohle je moje třetí těhotenství a tohle jsem neměla ani u jedné z holek. Já jen doufam, že mi porod vyvolají dříve. Mám strach, že porodím doma nebo v autě, od první kontrakce byla Viktorka venku do těch 45 minut. Cesta do porodnice je taky tak nějak, mam strach. Obě jsem mela vyvolavane a ráda bych kvůli překotnemu porodu byla už pod dohledem v porodnici, tak jsem zvědavá co nq to doktor. Jdu tam 8.11
@Zvědavé Kukátko píše:
Ahoj, muzu se take pridat? TP mam 25.12, ale uprimne nemyslim ze vydrzim vcelku tak dlouho. Mala je desne nizko, vsechno me boli, nikam moc nedojdu, spani je vselijake a tvrdnuti bricha mam asi 20×/den. Celkove sotva lezu… Zajima me, boli vas nekterou brisko i na minimalni dotek? Me takhle posledni tyden. Zitra mam utz a asi ukousnu sondu
Ahoj, mě zas v poslední dobu píchá v mocaku kdyz se malý hýbe ledva sa postavím a dojdu do postele ale termín mám teda dřív než ty a trochu doufám že porodim i dřív než před termínem na kontrolu jdu ted ve čtvrtek tak jsem uz zvědavá ☺️️
Jejda, no neni nas malo damy
drzme a vydrzme. Snad nas brzy vysvobodi prdolini nasi. Me dnes Dr zvedl davky horciku a kdyz to nepomuze s tim tvrdnutim briska a bolenim mam si jit lehnout na 3-7 dni na porodni ze zakapackujeme
jelikoz jsme absolutne bez hlidani tak to nepujde ze
takze u me vydrzet do 35 tt a pak by to snad slo. Ale lezet 3 tydny jakoze lezet…
netusim jak udelat. Manzel moc nefunguje, sam je nemocny ale pracuje
no kdyz budu pry rodit ted, musim v jinem meste a budu tam s malou lezet stejne do konce toho 35tt
no paradicka ![]()
@Zvědavé Kukátko píše:
Jejda, no neni nas malo damydrzme a vydrzme. Snad nas brzy vysvobodi prdolini nasi. Me dnes Dr zvedl davky horciku a kdyz to nepomuze s tim tvrdnutim briska a bolenim mam si jit lehnout na 3-7 dni na porodni ze zakapackujeme
jelikoz jsme absolutne bez hlidani tak to nepujde ze
![]()
takze u me vydrzet do 35 tt a pak by to snad slo. Ale lezet 3 tydny jakoze lezet…
netusim jak udelat. Manzel moc nefunguje, sam je nemocny ale pracuje
no kdyz budu pry rodit ted, musim v jinem meste a budu tam s malou lezet stejne do konce toho 35tt
no paradicka
Já beru hořčík kvůli bolesti spodku a taky mi vůbec nepomáhá a úplně se desim kdyby řekl doktor nemocnice protože jsme taky total bez hlídání a vůbec nevím jak by jsme to udělali 🙈 ale nechci nic přivolávat 🙏 dnes mi je jinak úplně na omdleti a celá se klepu vůbec nevím proč nikdy jsem takyto stav neměla tak dufam ze to se mnou neslehne nekde doma 🤦
Ahoj, tak se jdu přidat. Dneska na kontrole 33+1tt má malý jen 1700 gramů. Přitom průtoky v pořádku… Doktorka mě celkem vyděsila, že může fungovat špatně placenta a malej nepřibírá a nemá dost kyslíku… Tak zatím pořád brečím
máte někdo podobnou zkušenost?
@B.R.94 nemusí to tak být…jak velká jsi byla ty při narozeni? tatinek miminka? Máte v rodině spíš drobky nebo obry?…
@Ennela mam úplně to samé. Taková slabota. Dneska mi i hučí v uších a je mi na omdleni. To v poslední dobou často mám. Ještě vydržet měsíc. Přijde mi, že to nedám. Jak chodim, tak taky mě bolí spodek.
@Vladusxx - právěže jsme oba celkem vysocí a v mé rodině mají všichni chlapi ke dvou metrům. Já jsem se narodila asi o tři týdny dřív, takže těžko říct, jakou bych měla porodní váhu
tenkrát to tak neřešili…
@Verun9 píše:
@Ennela mam úplně to samé. Taková slabota. Dneska mi i hučí v uších a je mi na omdleni. To v poslední dobou často mám. Ještě vydržet měsíc. Přijde mi, že to nedám. Jak chodim, tak taky mě bolí spodek. [/citace@Verun9 píše:
@Ennela mam úplně to samé. Taková slabota. Dneska mi i hučí v uších a je mi na omdleni. To v poslední dobou často mám. Ještě vydržet měsíc. Přijde mi, že to nedám. Jak chodim, tak taky mě bolí spodek.Mně se to dnes stalo úplně poprvé a začíná mne i znova natahovat na zvracení 🤦 taky si říkám že ještě měsíc to vydrzet..já mám TP 9.12. ale budu i doufat že by to mohlo byt klidně dřív 🙏 a s tym magnezkom to jsem vůbec nevěděla že jenom do 35tt 😳 to se na to ve čtvrtek i pro istotu zeptám až budu na gynde jelikož v pátek už začínám 35tt..