Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Snad ano, drzme si palce 😄 ale hlavne at je vse v poradku, at uz to bude kdykoliv. A at to neni zas moc brzy, kdyby se narodila ted, tak by me to mrzelo, jsem si to tehu sotva zacla poradne uzivat mi prijde 😄 😄
@kri.g já sem si to zase užívala spíš na začátku…nic mi nebylo, mohla sem se pořádně hýbat bylo hezky tak jsme s první byly vždycky celé odpoledne venku ☺️️ teď je to takové na prd…nikam pořádně nedojdu všechno mě bolí, pomalu bych byla pro aby už šel prcek ven…ale je ještě moc brzy..ještě aspoň 4 týdny by to chtělo vydržet…
@Vladusxx ano, take me zacinaji bolet zada, furt chodim curat, spatne se mi spi, vice se zadychavam atd, ale uz je to proste hezky jak citim vic a pravidelne pohyby maly a tak, takze si to presne jeste ten mesic chci uzit a pak at uz jfe ven, az bude zrala 😄 ten posledni mesic urcite bude sileny a hlavne chci aby porod prisel „z niceho nic“, a ne ze budu netrpelive cekat a treba prenaset. 🤨 😄
@kri.g mě bolí podbřišek při každém kroku..zřejmě zlobí jizva po císaři…+teď mě 2 dny pichalo i vyloženě dole…no prostě fakt nic moc vzhledem k tomu že musím skákat kolem batolete které začíná dělat první samostatné krůčky…
@kri.g píše:
Tak ja byla naposledy vice jak 2 tydny zpet a jdu po 4 tydnech, takze zavidim vsem co chodi uz casteji 😄 ale zatim vse ok, tak snad to uz vsichni doklepem ❤️️ ted si to take uzivam, ale i vzhledem k terminu 27.12. Bych take rada porodila cca 2-3 tydny pred terminem 😄 😄 Pritele tata je narozeny na Vanoce, tak snad se k nemu mala nebude chtit pripojit. 😄
Já jsem teď byla po 3 týdnech a prislo mi to jako věčnost a ted půjdu po 2 a taky mi to přijde že je to dlouhá doba 😀 to já bych při takomto termine chtěla vydržet a mít novoroční miminko 😀
@Vladusxx to pak chapu, ja cekam prvni, takze si zatim uzivam klidku a teda zatim stale jeste prace, ale v kancelari je to fajn 😊 s batoletem uz to take musi byt zahul, to verim 😊
@Ennela No bud bych chtela 2-3 tydny pred terminem a nebo prvni novorocni miminko u nas v kraji, ale to je tak mala pravdepodobnost, ze mi to za to prenaseni snad ani nestoji 😂 podle meho stejne porodim na vanoce 🤦♀️ 😄
@kri.g píše:
@Vladusxx to pak chapu, ja cekam prvni, takze si zatim uzivam klidku a teda zatim stale jeste prace, ale v kancelari je to fajn 😊 s batoletem uz to take musi byt zahul, to verim 😊@Ennela No bud bych chtela 2-3 tydny pred terminem a nebo prvni novorocni miminko u nas v kraji, ale to je tak mala pravdepodobnost, ze mi to za to prenaseni snad ani nestoji 😂 podle meho stejne porodim na vanoce 🤦♀️ 😄
To ja si říkám že teďka bych chtěla konečně porodit tak neako normálně ale při mojom štěstí budu prenaset a na Vánoce půjdeme domu 🤦 😁 a tich datumov kdy bych chtěla porodit je tolik že stopro se ani do jednoho netrefim 😂 s mužem máme stávku tak jsem zvědavá kdo vyhra 😂 a moje babka si přeje abych minimálně porodila aspoň toho 1. prosince jelikož v prosinci u nás v rodině nikdo nemá narozeniny 😀
@Ennela já sem prvnim miminkem obsadila poslední neobsazeny měsíc v nejbližší rodině
…ale vím teda že stejný den mají narozeniny dědovo bráchové..s těmi se ale nevidame. No a v prosinci zas má narozeniny švagr přesně 20. A protože to u mě vypada opet na císaře tak si myslím že to pravé nejpozději toho 20. bude aby si nás tam nešidili přes svátky…Jinak termín mám 24.
@kri.g jj užívej dokud můžeš
jako počítám s tím že první rok dva budou krušné ale chtěli jsme aby měli od sebe tak cca 2 roky..no a vyšlo nám to na první dobrou
takže od sebe budou 16m…
@Vladusxx píše:
@Ennela já sem prvnim miminkem obsadila poslední neobsazeny měsíc v nejbližší rodině…ale vím teda že stejný den mají narozeniny dědovo bráchové..s těmi se ale nevidame. No a v prosinci zas má narozeniny švagr přesně 20. A protože to u mě vypada opet na císaře tak si myslím že to pravé nejpozději toho 20. bude aby si nás tam nešidili přes svátky…Jinak termín mám 24.@kri.g jj užívej dokud můžeš
jako počítám s tím že první rok dva budou krušné ale chtěli jsme aby měli od sebe tak cca 2 roky..no a vyšlo nám to na první dobrou
takže od sebe budou 16m…
No já bych ráda moji babičce splnila přání ale tak uvidíme jestli prosinec bude náš nebo to už bude tento měsíc 😀 no já bych v prosinci brala datumi 1.,5.,6.,9.,12.,13.,19. a na každý mám důvod proč by to tak mohlo být 😂 ale chci aby to vyšlo tak abych už opravdu jsme byli do Vánoc doma 🙏 termín mám 9. 💙
Holky tak ja byla Dneska na kontrole a čípek se nezmenšuje, má stejne jako pred tydnem
magnezium mi nechala, ale beru jen jeden saček denne, tak asi pro jistotu. Kontrola az za 2T.
jinak me všechnooooo bolí
2 noci jsem nespala kvůli bolesti kyčlí, dneska snad únavou tu bolest zaspím.
Jak se daří vám?
![]()
@Veve9 jojo, mě i při kratší chůzi bolí celý podbřišek bolí mě i jizva po císaři, a otočit se třeba večer v posteli z boku na bok to úplně umiram jak mi táhnou vazy v tříslech…ne o zvednout nohu abych se obula…
Taky jsem dneska byla na kontrole a dostala jsem poukaz na check in do porodnice ☺️️
@Veve9 píše:
Holky tak ja byla Dneska na kontrole a čípek se nezmenšuje, má stejne jako pred tydnemmagnezium mi nechala, ale beru jen jeden saček denne, tak asi pro jistotu. Kontrola az za 2T.
jinak me všechnooooo bolí
2 noci jsem nespala kvůli bolesti kyčlí, dneska snad únavou tu bolest zaspím.Jak se daří vám?
![]()
Tak to chválabohu že je čípek ok 🙏 já už v pátek s Magnezkom končím jelikož začínám 36tt ☺️️ příští týden jdu už na checking do porodnice a pak už jenom opravdu odpočítávat do porodu jelikož to může přijít fakt kdykoli 😳 mně zas poslední dobu hrozně brní v prave ruce když něco dělám hlavně ráno a vůbec nevím proč a jestli se s tím zmínit pak v porodnici 🤔 no a jinak abych toho nebylo málo tak mám nemocní dítě takže se budu modlit abych něco od ní takhle před porodem nechytla 🤦
@Vladusxx píše:
@Veve9 jojo, mě i při kratší chůzi bolí celý podbřišek bolí mě i jizva po císaři, a otočit se třeba večer v posteli z boku na bok to úplně umiram jak mi táhnou vazy v tříslech…ne o zvednout nohu abych se obula…Taky jsem dneska byla na kontrole a dostala jsem poukaz na check in do porodnice ☺️️
No tak supr
pak mi dejte holky vědět, jak to probíhalo v nemocnici ![]()
Musíme vydržet a věřit, že už snad horší bolesti nepřijdou
Než teda samotný porod ![]()
Používá někdo nebo ma v planu používat Anibal? ![]()
@Ennela píše:
Tak to chválabohu že je čípek ok 🙏 já už v pátek s Magnezkom končím jelikož začínám 36tt ☺️️ příští týden jdu už na checking do porodnice a pak už jenom opravdu odpočítávat do porodu jelikož to může přijít fakt kdykoli 😳 mně zas poslední dobu hrozně brní v prave ruce když něco dělám hlavně ráno a vůbec nevím proč a jestli se s tím zmínit pak v porodnici 🤔 no a jinak abych toho nebylo málo tak mám nemocní dítě takže se budu modlit abych něco od ní takhle před porodem nechytla 🤦
To jo, u tebe už to muže přijít kdykoliv ale je supr, že už se nemusíš obávat předčasného porodu. To já musím ještě vydržet cely listopad ![]()
Věřím, že ta bolest porodem odezní ![]()
Tak držím palce, at od dcerky nic nechytneš ![]()
@Veve9 píše:
No tak suprpak mi dejte holky vědět, jak to probíhalo v nemocnici
Musíme vydržet a věřit, že už snad horší bolesti nepřijdouNež teda samotný porod
Používá někdo nebo ma v planu používat Anibal?
Prej u nás to bude stejně jak kdybychom šla do poradně ke svemu obvodnimu gynekologovi akurat jenom zhodnotí stav a podle toho zváží jestli je pacientka riziková a zůstane v péči porodnice anebo není a vrátí ju do porodu nebo do konce 40tt do péče gynekologa tak uvidíme u prvního těhotenství jsem na zadnej checking nesla 🤷 jo a anniball jsem nepoužívala a ani používat nebudu stačí když žena opravdu poslouchá kdy má tlačit aspon takhle jsem to měla i u prvniho porodu kdy jsem se opravdu na to soustředila abych netlacila zbytečně a neměla jsem ani nástřih ani šití takže něco na tom asi bude 🙂