TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Dada 123
7.9.22 13:58

@Tess13 moc dekuji to je dobry point jak je dlouhy aby se vesel. Thule ma prave i 4kolak rak jsem zvazovala i ten. Kazdopadne dekuji za tipy a budu se divat kde je maji v obchodech na vyzkouseni :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Dada 123
11.9.22 19:15

Nedostatek zeleza

Ahoj tehulky mate nebo mela jste nektera problem s nedostatkem zeleza? Ja chodim jak duchodce, na 1 km se musim 4× zastavit a nekdy na me jdou i mdloby. Takze se bojim jit sama i nakoupit. Vyjdu 4 schody a jsem zadychana jak kdyz jsem dobehla 5km.
Dotaz: dela se odber na lacno? A jake prasky vam vyhovovaly? Pry ne kazdymu sednou :nevim:
Moc dekuji

• Citovat
  • Upravit
2211
11.9.22 19:21

@Dada 123
Ahoj, mě teď nedávno dělal doktor na hematologii krevní obraz a dle toho, že mi předepsal železo, ho mám zřejmě nedostatek. Mám tablety Tardyferon, zatím necítím nejakou reakci.
Mdloby při chůzi už jsem naštěstí dlouho neměla, ale taky si sem tam musím odpočinout, funim při chůzi jako lokomotiva. Nikdy mě tedy ale nenapadlo, že by to mohlo souviset a železem, myslela jsem, že to je tím, jak jsem přibrala.
Odběr netuším, jak má být, já na hematologii chodim vždy po snídani, bez jídla bych to ráno nedala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
11.9.22 19:29

@Dada 123 ahojky ty samé problémy mám také a mám v plánu to říct Dr až tam pujdu do poradny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11844
11.9.22 19:29

Na lačno být na odběr nemusíš..na lačno se bere hlavně kvůli hladině cukruna odběr zeleza se jíst muze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
11.9.22 19:32

@aiera dekuji moc. No ja si to take myslela ale kdyz mi par kamosek rikalo ze treba chodily 5km tak jsem si rekla ze to asi nebude ok. Ja se temer vzdy dopoledne citim nesva. A pak kdyz jdu ven a je zatazeno a jdi po rovine tak 1km ujdu. No ale fakt staci mirny velmi mirny kopecek (pro bezneho cloveka rovina) a pri tepu 120 na hodinkach uz hledam lavicku. A pak ten kilak zpet jdu fakt dlouho. A dve kamosky to mely z nedostatku zeleza. Tak uvidime, docela me to omezuje. :( manzela na nakup musim brat automaticky. Minule jsem ani nebyla schopna dojit do toho kramu a v puli cesty jsem to otocila. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Dada 123
11.9.22 19:33

@Jituska88 jj svagrova to mela taky a brala zelezo. Ted jedna tehule v okoli take mela s tim problem ale bylo ji po tech lecoch blbe tak je nebrali a mesic pred porodem ji vezli na transfusi do nemocncice

• Citovat
  • Upravit
1270
11.9.22 20:05

@Dada 123 Mně také Dr napsala Tardyferon a docela mě proháněl 😀, ale tak lepší než si nedojit, naštěstí už se to ustálilo, ale také mám problem s chůzí a brněním nohou. Jeden kilometr jdu dvacet minut, ale tak aspoň něco 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
11.9.22 20:13

@Lira123 tak radsi aby me to prohanelo nez aby se mi navalivalo. To uplne nesnasim. Jsem tak vdecna ze jsem nemela ranni nevilnosti. To vubec nevim co bych delala. :)
A pomaha vam to? Nebo zatim berete kratce? Byla byh rada kdyby to pomohlo a mohla jsem jit i na delsi prochazky :)
Vsichni rikaji cvicte a chodte. Jasny ja bych rada ale kolabuju pak :D :D

• Citovat
  • Upravit
70
11.9.22 20:24

Já tedy železo zatím žádné neberu jelikož sem si nebyla jistá zda to je tím nebo ne proto to chci probrat s Dr nejdříve než nějaké železo začnu brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
11.9.22 20:26

@Jituska88 take nic meberu. Kontrolu mam az za 13 dni tak se ho zeptam taky a uvidim co rekne.

• Citovat
  • Upravit
1270
11.9.22 20:28

@Dada 123 Tak to já zvracim ještě občas i teď 😀
Hele já nevím jestli mi to pomáhá, cítím se vesměs dobře, jen se zadychavam, ale tak už se asi pronesou😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
11.9.22 20:29

@Dada 123 na odběr železa nemusíš být lačná. Jinak co se týká léku na železo je za mě lepší maltofer. Alespoň naši starší pacienti po něm nemivali takový “obtíže”.

A holky, mě zajímá, jak jste na tom s vybavičkou? Už některá perete? Nakupujete pliny do zásoby? Krémy a tak? Na mě asi jde syndrom hnízdění a nějak potřebuju cítit tu jistotu, že jsem na všechno připravena.. i když mám termín až 24 :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
11.9.22 20:31

@Mystery-lady My už máme vesměs vše 🤣. Já říkám, že raději připravena, nežli překvapena 😀
Já mám termín 8.12., ale počítám tak polovina listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dada 123
11.9.22 20:36

@Mystery-lady no ja si teprve koupila dlouhy tehu kalhoty :D tim ze jsme o to minule priski na zacatku 5m tak mam „zakaz“ cokoliv resit :) ale postylku, monitor, autosedacku mame uz prislibene od znamych. Hadry taky nejaky dostaneme. No a ted jsem si koupila nejake strihy na body, cepicku a teplacky. Tak se aspon zabavim sitim. Ale jinak nic nemam. Dnes jsme zacali koukat na netu po kocarech. Manze rika ze je cas :) nezne me kroti a ja ho chapu :) a vlastne je mi dobre a nic neresim. V Brne jsem narazila na super obchod kde jsem kupovala ty gehu kalhot - tam mi pani dala seznam co dite potrebuje a kladla nam na srdce at nekupujeme blbosti. Byla skvela.
Jinak jsem usila zatim tri muchlacky. A kremiky mam zatim pro sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky