Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@xantypa80 já sem od začátku tehu přibrala cca 3kg a řekla bych že bříško moc neroste a to jsem dneska 19+1
@Jituska88 já mám také pocit, že břicho moc neroste a to jsem 22+1 a dvojčata, zatím jsem nepribrala ještě ani kilo 😀
@xantypa80 píše:
Kolik si uctuji?
10-15 to je asi ale i ruzne
Tak na dulu nemusí být člověk porodní asistent, ba ani vůbec nemusí mít zdravotnické vzdělání..otázkou je zda je to výhoda či nevýhoda…určitou výhodou může být že nemá li v klasickém porodnictví praxi není ovlivněna zažitými stereotypy…nevýhoda zas pokud se žena rozhodně třeba rodit s takovouto dulou doma a nastane nějaká komplikace nemusí to být dula schopna vyřešit a dojde tak k zavolání záchranky a to může být nepříjemné…to pak asi hodně záleží na tom jaké má ta dula zkušenosti…
@Vladusxx tak dula je něco jiného než PA, dula není zdravotník, je to spíš psychická podpora. Duly k domácím porodum nechodí. Vlastně ani u PA to není tak úplně jednoduchý a já třeba PA k domácímu porodu nesehnala v celém kraji. Ale já tomu stejně nejsem moc nakloněná, raději jsem nakonec zvolila dulu a porodnici, která s ní má přátelský vztahy, a porodnice celkem podporuje přirozený porody. A hlavně vím, že si tam budu moct vzít manžela i dulu, i když bude nedej bože patnáctá vlna Covidu ![]()
@Baru87 jsem to spíš myslela k tomu že tu někdo psal že měl radši studovat tu PA…
já u porodu víceméně asi nikoho nepotřebuju…poprvé jsem taky byla sama jen s lékaři a sestrami…byl to teda poloakutni cisar (měla jsem plánovaný ale odtekla mi voda dříve takže žádné 3 dny trápení s kontrakcemi a pak na sál…) manžel se na to neciti aby tam byl, ten tak počkat venku na chodbě když už bych byla na sále při císaři jako minule… a já bych tam asi taky úplně nikoho nechtěla…když mám bolesti tak sem radši sama…aby na mě nikdo nemluvil nesahal ideálně v mé blízkosti ani nedýchal…jinak porodům doma taky moc nakloněna…to už raději ambulantní porod…to je takový pěkný kompromis myslim
@kam2 píše:
@VladusxxMám v plánu rodit ambulantně. Tak snad se podaří.:)
Muzu jen vedet proc? Nejak jsem nad tim nikdy nepřemýšlela a poslední dobou casto slysim o porodu ambulantne…
@xantypa80
Ctu o te postylce. Urcite bych koupila domu klasickou. At miminko není úplně dole, ale na te nejvyssi urovni ze zacatku. Cestovni treba mame ze se sbali do takové tasky a je to hodne skladne, takze do auta se to vejde jako nic.
@Anny A No protože nevidím důvod zůstávat v nemocnici 3-4dny, pokud bude porod bez problémů. Je to moje 3.dite a doma mě bude čekat zástup pomocníků. Navíc Vánoce, takže o důvod víc. Nehledě na to, že soukromí u nás v porodnici o nicem (nadstandard je pouze jeden a nemusí být volny), pokoje jsou jinak po 2-3. A nemocniční režim mě taky štve. Když už jsem k ránu zabrala pořád někdo chodil snad každou půlhodinu.(uklízečka, teploměr, tlak, malá vizita, velká,…) doma se s miminkem sžijeme mnohem lepe. Žádné vážení před a po jídle, zapisování pocuranych plen a další blbosti. ![]()
@kam2
Aha chapu. Ja mela minule vyhodu, ze jsem mela nadstandard, takze to tam nebylo tak zly. Az teda na to ranni nekonecny buzeni od snad 6 rano, takze jsem tam za 3 noci spala dohromady vazne jen par hodin. Pokud budeme na pokoji 3, tak budu premyslet operativně, ze bych sla domu.
Tak já dneska 24+0, v pátek bude další kontrola, rozhodla jsem se, že na test na cukrovku tentokrát nejdu. Břicho roste před očima! Tenhle týden se mi dost špatně spí, snad to bude jen tím pátečním úplňkem a pak to bude zase dobrý, protože jsem celý dny úplně rozbitá. Jinak snad už jsme se shodli a holčička se bude jmenovat nejspíš Emily ![]()
@Baru87 super, moc ti to sluší a vybrali jste krásné jméno…mě se taky líbí, a moje milovaná babička byla Emilie tak by byla po ní..ale čekáme kluka..navíc bratránek má Emu tak by se to pletlo…
@Vladusxx jo teď je to samá Ema, mě se to sice líbí, ale je jich tolik! Kluci chtěli Emu, tak jsme vymysleli aspoň tuhle alternativu. Původně jsem chtěla teda Beatku, ale nakonec mi neprošla ![]()
@Baru87 Tyjo ty mas krásné bříško😍 já jsem dneska 20+4 a brisko nemam ani poloviční snad 🙈 ale cítím kopání a pohyby miminka, tak jsem klidná. Jen jsem zvědavá, kdy se mi konečně pořádně začne zvětšovat 😅