Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lira123 fakt? To jsi mě uklidnila.. já jdu zítra vyzvednout 3 balíky s plínama, krémama, vložkama a prostě vším a přišla jsem si jako blázen, že jsem měla takovou potřebu mít vše doma
ale co říkáš se mi zamlouvá. Taky to použiju až bude přítel nechápavě koukat
je ten typ ze shání všechno za vteřinu dvanáct ![]()
@Mystery-lady my toho máme hodně po prvni, a už když jsem oblečení zase vyřazovala tak jsme to skládali hezky do boxu podle velikosti..a není to tak dlouho takže myslím že to prat ani nebudu
…budem kupovat jen postylku, dvoukocar (ten už máme zamluvený) a druhou videochuvicku…možná ještě pár drobností…
Jinak rozhodně nedoporučuji plinky kupovat v akcích do zásoby…může se stát že dítěti nebudou sedět a co pak s tím…já jsem u dcery hledala celkem dlouho než jsem našla takové co jí vyhovovaly…
@Dada 123 jé, taky mám v plánu šít od ababu muchláčka. Staršímu jsem dělala hnizdečko a zavinovačku, tak asi taky něco takového spíchnu, ale zrovna dneska jsem koukala kolik mám rozpracovaných věcí, že asi budu až do porodu sedět u stroje
![]()
@Dada 123 u kočárku je dobré mít nějaký vybraný a koukat jaká je u něj dodací lhůta…není výjimkou 6-8tydnu takže jestli máte termín někdy začátkem prosince tak už je nejvyšší čas nějaký vybirat, zvlášť pokud si ho chcete dojet třeba ještě osobně někam na prodejnu vyzkouset…hodně prodejcu taky nabízí že ho můžete mít u nich uskladněny a vyzvednete těsně před porodem nebo až po porodu…
@Mystery-lady presne - ja si napsala co vse usit a to jsem zacatecnik 😂 a asi to vudu sit 2 roky.
Ale spis to delam abych se zabavila
hnizdecko od ababu mam take jen jeste neni usite a zavinoavcku bych take rada usila. Jeste me ceka vyzva fusak 😂
No a pak na co zbyde cas.
@Vladusxx taky jsem si říkala s těma plinkama, ale syn měl taky takovou citlivou prdku, že jsem musela nakupovat jen lepší eko pliny, pampersky a tak byly úplně něco nemyslitelneho.. tak teď mám od různých výrobců eko pliny a budu zkoušet, a ty co synovi seděli mám v zásobě už po něm
taky to není zas tak dlouho. A ještě mám jistotu ze segra je nastejno těhotná jak já, tak je velká šance, že alespoň nějakému pokakankoj sedět budou
jak velkou máš ty starší?
@Mystery-lady ja si myslim ze chlapi by meli mit taky nejakou skupinu
![]()
„Chlapi taky ta vase uz olasi? Vzdy je to az za ctvrt roku.“ "Jo ta moje ted dotahla baliky nejaky kramu
" myslim ze vy si pekne notovali vsichni.
@Dada 123 tak na fusak jsem se neodvažila, to smekám, taky jsem začátečník v podstatě. Hlavně jsem samouk a učím se všechno metodou pokus/omyl
učila jsem se jako malá u babičky na šlapacím stroji šít oblečky pro barbinky ![]()
@Mystery-lady ja taky. Ale nasla jsem krasny video na ten fusak a tam to vypada tak jednoduse a kdyby mi to neslo tak mam nastesti znamou svadlenu a ta sije na zakazku tak bych si u ni par veci pod dozorem usila na jejim super truper stroji. No uvidime jak to pujde. Za leto jsem zvladla jen dvoje saty a dve tricka. ![]()
@Mystery-lady teď ji je 13 měsíců…ona neměla a nemá citlivou kůži, to zas ne..kosmetiku taky snese všechno..ale potvora mi skoro v každé pline řvala po prvním ucurnuti…jako přebalovat 30× denně se mi fakt nechtělo, nehlede na to že cca od 2 měsíců spala celou noc a budilo ji právě jen tohle…mám vyzkoušené troje ve kterých vydrží..a bohužel teda eko nejsou…ale nejsem milionář abych mohla vyhazet balík plinek denně…
@Mystery-lady já si myslím že už mám také vše jen poskládat postýlku a kočárek připravit a je hotovo.. a termín mám 27.12.
Jinak muchlacky, čepičky, ponozticky, deku a i nějaké hračky, chrastítka kousatka mám háčkované..něco od babicky něco jsem zvládla sama..(začala jsem když sem čekala první..byla jsem doma na neschopence) teď když je chvilka tak hackuji chobotničky pro nedonošenátka…sit se mi moc nechce..věci na síti mám u mojí mamky a asi bych na to s malou neměla klid…háčkování můžu kdykoli odložit když je potřeba..nebo ho můžu sebou vzít ven na procházku ☺️️
@Dada 123 tak to mas super. Ale je fakt ze co, ono většinou už když se naučiš jak stroj funguje, tak už to pak není tak složitý. Jinak k ty skupině, asi by to bylo fajn, přítel dnes ráno mluvil s kamarádem že pojedeme na výlet a slyším jak mu kamarád říká: a co mamina? Má dobrou náladu?
Tak jsem tam nalitla že jako jak to mysli
že ja mam přeci dobrou náladu vždycky.. ale donutilo mě to se zamyslet co asi tak přítel vypráví mezi chlapama
přitom ja mam upřímně pocit, že jsem úplně v pohodě, milá ![]()
@Vladusxx Jo to chápu, kolik muže jedna plina stát je šílený. No, doufám že pliny pak nakonec nebudu prodávat ![]()
@Mystery-lady píše:
@Dada 123 na odběr železa nemusíš být lačná. Jinak co se týká léku na železo je za mě lepší maltofer. Alespoň naši starší pacienti po něm nemivali takový “obtíže”.A holky, mě zajímá, jak jste na tom s vybavičkou? Už některá perete? Nakupujete pliny do zásoby? Krémy a tak? Na mě asi jde syndrom hnízdění a nějak potřebuju cítit tu jistotu, že jsem na všechno připravena.. i když mám termín až 24![]()
Já uz mám úplně vsetko…este mi má vrátit v listopadu kamaratka lehatko a musím namontovat monitor dychu ale kedze viem že sa mi s ním bude chciet malá hrát tak to urobím niekedy tiez az možno začátkem listopadu ak by som náhodou rodila skor a v utorok nam dorazí do spalne skříň tak přeskládám oblecenie aby decka mali svoju skříň v detskej a my s muzom mali oblecenie konecne po kope v skříní a komodě svoje oblecenie…inak TP mám 9.12. a keby má nieco napadlo tak dokupim a zariadim ale momentálně nie je už co este mám nějaké oblecenie u kamarádky na malého len nie je čas vyzdvihnut
@Mystery-lady On fakt člověk nikdy neví, takže už taky máme i zásobu plen, vlhčených ubrousků - fakt úplně vše na co jsem si vzpomněla
. Jsem ráda, že jsem to řešila takhle postupně, protože teď už mám pohodičku, pro holky je vše připravené a já můžu být v klidu 😊
Přítel naštěstí do toho nekeca😀, jen kouká kolik balíčků furt chodí 🤣.
My už máme i hotový pokojíček 🍀