Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Džejn10 tak to já uhnizdeni tedy až 27dc (19.4
a ovulace taky 9.4.
)..takže mám počítat, že to může být za týden (7+4) na utz menší ![]()
Příspěvek upraven 09.05.23 v 20:53
Budu teď mluvit za sebe ale věřím ze s tím souzni více žen. V situaci, kdy zjistíš, ze jsi přišla o miminko, a to v jakékoliv fázi těhotenství, tak to hrozne bolí. A to poslední co chceš slyšet ze je “je dobře ze to bylo takhle na začátku” nebo ze “příště už to vyjde”! Protože na tom, zes přišla o miminko, není vůbec nic dobře. Bolí to neskutečně i když to bylo na začátku. Proc by to mělo bolet min? Proč by to mělo být dobre? Ty nechceš aby to vyšlo priste, Tys chtěla aby to vyšlo teď, Tys chtěla tohle miminko. To už ti nikdo nevrátí.
Možná jen k zamyšlení, ze jsou věci který se hodi říct vic a který se hodi říct min. Nemyslim to vůbec špatně vůči nikomu. Ale některý věty dokáží tu bolest ještě zvětšit než zmírnit.
@mksv Asi je to narazka na me, ale ja to rozhodne spatne nemyslela.. sama jsem ted ve fazi kdy nevim jestli o miminko prijdu nebo jestli to zvladne.. a ikdyz souhlasim s tvoji poznamkou, ze to boli stejne (coz vubec nezpochybnuji a obdivuji kazdou zenu ktera to ustoji) tak nemuzu uplne souhlasit. Kdyz bych vedela, ze miminko neni v poradku, urcite bych o nej radeji (kdyz uz neni jina moznost) prisla hned na zacatku, nez v pozdejsich stadiu tehotenstvi. Moje kolegyne potratila v 6m tehotenstvi, a musela porodit mrtve miminko. Uz nikdy se z toho nedostala, ma z toho trauma do konce zivota. Ten prvni trimestr je proste vzdy bud a nebo, proto vsechny vyhlizime konec 3mesice a klepeme se strachy pokazde kdyz jdeme na zachod. To je muj nazor. A na tom, ze se povzbudime, aby pristi tehotenstvi bylo vsechno v poradku taky nevidim nic spatneho.
@TerkaS98 já vím zes to špatně nemyslela, nad tím není třeba ani premyslet. Jen říkám jak to cítím a ze vím i o jiných který to mají stejně.
Ztráta muže přijít i když je miminko v pořádku, není to nutnost ze s nim musí být něco špatně.
@Sp06 : To mě moc mrzí.
Držím palečky, ať si k vám miminko najde brzy cestu. ![]()
@TerkaS98 Souhlasím. Na povzbuzením a soucítěním není vůbec nic špatného! ![]()
@TerkaS98 Také souhlasím. Bolí to, i když je to na začátku. Ale já si od prvního pozitivního těhotenskýho testu říkám, že pokud se má něco stát, ať je to hlavně co nejdříve. To samé jsem si říkala během prvního těhotenství.
@Džejn10 Ono je opravdu těžký se v tom zorientovat. Důležité je, aby na ultrazvuku byl vždy dostatečný posun.
@TerkaS98 ono samozřejmě, ze to člověk mysli dobre, když reknes, ze lepší přijít o miminko v prvních týdnech, než později. Je to pravda, taky si to neustále říkám i ted a říkala jsem to tak i kamarádkám, co o miminko v počátku prisly.. ale jen do te doby, než se mi to stalo take. Člověk racionálně vi, ze lepší teď, ale tak moc to bolí, zvlášť když na miminko cekas i několik let a přesně tahle věta me pak nejvíc zranovala. Já chtěla TOHLE miminko, ne jiné, které zase nemusí přijít několik let.
Od te doby se snazim byt jen oporou a vyslechnout.
Teď cekam 3 miminko, ale na první dve myslím neustále každý den a je jedno, kdy me opustily
![]()
@Banila To me moc mrzi, ze mas za sebou takove spatne zkusenosti.. a uplne ti rozumim ❤️🩹 Nastesti jsem v te situaci nikdy nemusela byt, tak nevim jak bych se citila ja.. ja to spis brala podle sebe, co jsem si ted v tehotenstvi zazila.. kdyz jsem zacala spinit v 5tt, myslela jsem si, ze prisla opozdena ms (miminko vymodlene, snazili jsme se rok). Celou noc jsem nespala, a byla jsem z toho spatna. Ale kdyz jsem zacala spinit ted na konci 1tr, uz se ten strach vylozene prehoupl do paniky. Uz jsem videla miminko se hybat, mam ho na fotkach z UZ, tluce mu srdicko, roste mi brisko, tesi se na nej cela rodina… Vim, ze by me to bolelo ted daleko silneji nez na zacatku, ale je to proste jen moje emoce, kazdy to urcite ma jinak 🙏🏻
@Sp06 Moc mě mrzí co se ti stalo. Drž se chce to čas, ale jednou to přebolí. ![]()
@TerkaS98 vidím to úplně stejně. Taky bych radši o mimco přišla dříve než později. To se s tím nějak ještě srovnám, ale když už jsem viděla i srdíčko a začíná vypadat jako miminko a ne plod, bylo by to pro mě o dost těžší. Nedokážu si představit jak se paní teď trápí a radši ani nechci. Přeju všem krásné a zdravé těhotenství. ❤️
@TerkaS98 naprosto souhlasim, mam to stejne. Ale kazda jsme jina a kazda prozivame jine emoce. Ja mam za sebou jedno biochemicke a jedno neprosperujici a revizi. Ale v deloze jsem mela prakticky jen vacek. Byla jsem smutna ze to nevyslo ale spis jsem mela strach ze je neco se mnou spatne, ze se to priste nepovede, ze jsem nemocna. Ted jsem 7+2, a jak jsem videla bit srdicko a to vedomi ze v tobe neco zije je uplne jiny strach az panicky.