Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Vícedekuju! Jj ovulaci vim přesně, takže termín bude odpovídat. Je to takové první velké potvrzení, tak snad pak budu klidnější. Ted je to pořád takové křehké a to se snažím nečíst žádný statistiky atd, ale známe se 🙈
@Renchuck je to na hlavu. 🙈 to čekání je strašné a nejhorší je, že je to celé těhotenství. 😀 ale uvidíš, že každá další kontrola tě vždy aspoň na chvíli uklidní. ![]()
@Anonymní píše: Více
Právě, obávám se že už je to celoživotní strach ![]()
@Renchuck píše: Více
Poprvé jsem byla cca kolem 5tt (dle ms) na první kontrole, aby se mrklo zdá je to tam kde má být a vyloučilo mimoděložní. Našla jen černou tečku, co znamenalo že je to obo a tam kde má být.
Po druhé od dva týdny později, našla dvě bublinky, to jsem byla cca dle utz 6+2tt. S jedno srdíčko již bylo. U druhého ne, bylo schované a dál.
Třetí kontrola byla o týden později, bylo jen jedno a srdíčko bylo lépe vidět a roste jak má. Dle utz 7+3tt jsem byla.
🍀
@Žiži88 gratuluju!
@Renchuck ja byla na prvni kontrole 6+5 a uz tlouklo srdicko takze urcite uz vse bude videt ![]()
@Renchuck poprvé jsem byla na potvrzeni v 6+2tt a už bylo vidět krásně bijící
a pak v už první poradna v 8+4tt dle ms (na utz 9+0tt) a pak dneska 10+4 dle ms (dle utz 10+6tt) a za dalších 14 dní screening a po něm za 3 týdny poradna.
Tak další kontrola za mnou. Miminko v pořádku, odpovídá cca 10+1 a termín screeningu máme na apríla 😀 ❤️
Tak to je moc hezky termin 😄 ❤️
Jinak ja byla dneska v reznictvi a uplne me to vyridilo, jsem fakt schopna cele dny prolezet a posledni dva dny me boli podbrisek, coz mi rikali ze je normalni jak deloha pomalu roste a do toho teda mam po celym dni bricho jak balon hrozne nafoukle, rano se vzbudim normalne a vecer tohle 😄 zitra se mi vraci manzel ze sluzebky tak se tesim az budu mit komu pofňukávat. 😄 😊
@Kristyna508 jo, termín je sranda. 😀 manžel si přeje holku, tak říkal, že nám beztak řekne holku a pak, že “apríl” a bude kluk 😀
Jinak joo, to pobolivani je normalní, ale někdy dost nepříjemné. Já to teda tentokrát tak nevnímám, ale možná to je tím, že už je to druhé a ještě celkem brzy po prvním. Ale nevím 🤷🏻♀️ 😀 a to nafouknutí je sranda. Zrovna teď sedím na gauči a jsem ready odletět. 😀
@Anonymní píše: Více😄 😄 hodil by se takovy forek, uvidite jakej bude doktor vtipálek 😄
@Kristyna508 no, moje doktorka moc smysl pro humor nemá, tak třeba si z nás srandu dělat nebude 😀
Joo, přesně to bylo v plánu. Chtěli jsme děti do dvou let od sebe no a je to teda strašná náhodička, ale podle dnešního utz mám termín ve stejný den jako se starším, jen o dva roky později 😅
To chápu, že to první těhotenství je vždy plné překvapení 😀 ale neboj, i mě tohle teda s nevolnostma dost překvapilo. S prvním jsem je skoro neměla a teď…no radši nemluvit. Já zas v noci musím vstávat na svačinu, vyzkoumala jsem, že jak se v noci nenajím, tak je ranní blicí randíčko nevyhnutelné. Se sváčou je to jak kdy. Každopádně si svoje první těhotenství moc užívej. Může tě potkat spousta ne zrovna příjemných věcí, ale stojí to za to ![]()
Holky, nebylo by lepší místo diskuze založit skupinu? Je to přehlednější rozhodně.
Já mám termín na konec října, ale očekávám že to bude až v listopadu.
Termín jsem si spočítala na 31.10 ale kdo ví 🤷🏼♀️
Feelings? Cítím se hrozně, skoro nejím, zvracení zatím nic.
Naštěstí v práci jsem už dávno za zkušební dobou. Vy co jste ve zkusebce, vůbec vám nezávidím 😔 držím pěsti!!
Kdyby někdo chtěl udělat skupinu ať nemusí být diskuse a pošlu odkaz!! 😊
Páčko!!
https://www.emimino.cz/…-rijen-2026/#…
Posílám odkaz na skupinu!!
Zjistíte že je to rozhodně lepší než diskuze!!
Ahoj holky, určitě ale dejme skupinu soukromou. Já mám termín 4.10. a první screening 1. 4.
Doma už mám jednoho syna (3 roky) a v říjnu jsme bohužel v prvním trimestru o jedno miminko přišli. Tak se teď bojím ještě 100 x víc, ale věříme, že tentokrát to bude vše v pořádku ![]()