Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Drzim palce vsem, avy jste meli zdrave mimjbka a těhotenství beh problémů..
Ja potratila.. (zamkle těhotenství)
Ahoj holky, jak se vám vede?
Jsem jediná nebo si taky připadáte netěhotně a nějak vám to pořád nedochází? Každý den čekám, kdy to přijde a pořád nic…u předchozích dvou jsem toto nezažila ![]()
Dnes jsem měla mít první návštěvu na diabetologii, ale ráno volala Dr, že musí s dítětem do nemocnice, tak to přeložila na zítra ( tedy pokud si je tam nenachaji na pozorování). A poradna až příští středu.
Jinak teda si zdravotně vyžírám, co můžu…minulou neděli celý den horečka a bolest celého mého já, od pondělí až do teď rýma a ucpaný nos a od neděle mám opar. Přemýšlím nad pár dní dovolené, abych se dala trochu do pořádku.
@Žiži88 ahoj, nejsi v tom sama. Jsem 13tyden a nevím, že jsem těhotná (dokud mu chlap nesahne na prsa) ![]()
Být tebou tak bych volno vzala a dala se dokupy. Miminko pořád nemá dostatek plodové vody a může ho to ohrozit. Takhle mi to říkala, moje doktorka, když jsem si před ní pšikla ![]()
Já mám za sebou diabetologii a vše v pořádku, jen vitamín D mi chybí. Za poslední týden mi brali 4× krev kvůli podezření na štítnou žlázu. Nakonec vše v pořádku 🍀Tak teď mám dva týdny klid od doktorů.
Ahoj holky, jak se máte? 🙂 a jak jste na tom s pohybama, já už sem tam ucítím mini ťukanec, ale už se docela těším, až i sobě prcek bude dávat vědět častěji 😅 tady to hluché období není nic moc
Ahojky, já už mám po prvním screeningu všechno v naprostém pořádku. Takže jsme moc rádi. ❤️ 😊 Jinak ja jsem ve 14tt takže ještě nic necítím, ale jsem pořád strašně unavená, zatím se mě to nepustilo. Do toho jsme doma nějaký nakřáplí, ale já teplotu jen 37,4. Takže teď jen ležím a naštěstí pracuju z domova. 😄 jak se máte vy?:)
Ahoj, taky se přidávám. Dnes jsem 11+6 a screening mě teprve čeká. Máme doma už dvě děti (8 a 11). Máte to někdo podobně?😊
Ahojky, mám za sebou další poradnu. Dneska jsem 17+1tt. Prcek velikostně odpovídá, vody má dostatek akorát pořád nechce ukázat, co má mezi nožkami. ![]()
Jsem ráda, že je vše v pořádku, protože jsem v pátek při jízdě autem musela prudce zabrzdit (auto přede mnou srazilo srnu) a od té doby mě nejdřív píchala na jednom místě vlevo v podbřišku a další den to začalo jít i do zad. Pak byl den klid a od pondělí při větší námaze…rychleji chůze, dlouhý stoj apod to zase bolí i v klidu a za bolest je trochu jiná. Ale děl Dr to vypadá, že jsme si skřípla/namohla nějaký sval a chtělo by to ruce fyzioterapieuta.
Jinak teď čekám u Dr na diabetologii. Kontrola po týdnu, co jsem dostala glukometr a musím se měřit 6× denně. No zatím to dobře nevypadá ![]()
A co se týče mě, cítím se hrozně netěhotně až na fakt velkou citlivost/bolest bradavek. A váha jde zatím pořád dolů…zatím jsem -1.8 kg (možná dokonce -2.5 kg - moje váha před těhu docela kolisala). Ale vůbec mi to nevadí, měla jsem vysokou startovací váhu a u obou předchozích těhu jsem to měla stejně zhubla jsem a dlouho jsem nepribirala až mi začali vyhrožovat kapackami a nakonec a dcery +23kg a u syna + 13kg s tím, že mi po dceři 10kg zůstalo.
@Mart91 mám jedno dítko stejně staré. Syn je 6/2015. A pak mám dceru 10/2012 a v péči neteře 11/2012 a 12/2011
Ahoj, tak já jsem 15+4 a minulý týden mě konečně začaly přecházet nevolnosti a únava. Jen se to „hezky“ sešlo a sedl na mě bacil. Bolest v krku, ztráta hlasu, bolest hlavy, teď už i rýma a suchý kašel
. Takže je to nepříjemné, kór když se v těhotenství nic moc nemůže.
Mám doma tříletého draka, takže to je někdy o ústa
.
Pohyby zatím vůbec necítím, mám placentu sice na zadní stěně, takže jsem ráda a snad to nebude dlouho trvat. Ale se synem jsem tuším poprvé cítila v 19 + 1.
My čekáme druhého chlapečka, takže do výbavy co se týče oblečení máme asi vše (první syn je listopadový), takže i roční období se nám pokryje, ale stejně sjíždím vinted a občas něco koupím
. Hlavně třeba za fajn ceny chci zkusit materiál jako bambus, outlast apod. což jsem u prvního syna neřešila. Ale kdybych věděla, že bude takový nosiči typ, určitě bych investovala do funkčních kousků rovnou.
@VeraoN jee, tak ať je ti brzy lépe. Ty nemoci v těhotenství jsou otravné, jak člověk nemůže ani pořádně nic na to. 😔
Jinak je to dobrá náhoda. Já jsem dnes taky 15+4tt a první syn je říjnový, tak jsem taky myslela, že podědí, ale podle prvního screeningu to zatím vypadá na holčičku. 😀
A jak se těší sourozenci na miminko? Ženy, je tady někdo kdo se nechá překvapit s pohlavím až u porodu?😊
@Mart91 strašně jsem tentokrát chtěla překvápko, ale nakonec jsem naznala, že je to nepraktické. 😀 musela bych schovávat věci i na kluka i na holku a na to teď nemáme prostory. 😅 ale docela mě to mrzí… musí to být super
Ahoj ja jsem dnes 16+3 zatim vše ok nemam žádné speciální chutě ale uz je to hezky vidět. Jde o první těhotenství takže pohyby ještě necítím.
@Mart91 my jsme chvilku nad tím uvažovali o výbavičku ani nejde, stejně vše kupujeme v neutrálních barvách, ale jsme hrozně zvědaví už teď, takže to nevydržíme😄 🙂
Já se spíš chtěla zeptat holky, možná i vy co už čekate druhé ditko, mate nejaky tip na na tehotensky polstar? A jestli jste cetly nejake knizky?:) ja posloucham podcasty ale rada si prectu i nejakou knihu, ale je jich tolik, tak nevim jak vybirat aby za to stala 🙂 dekuju moc