Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky se teď koukám po nějakém kojícím polštáři, chtěla bych ho momentálně využít na spaní… U druhého dítka jsem měla půjčený kuličkový, ale bylo tam asi málo náplně a nebyla jsem moc spokojená. Nemáte někdo zkušenost zda je lepší molitanový nebo kuličkový?😊
@Kristyna508 Já jsem těhotenský polštář u prvního syna neřešila. Úplně mi stačilo dat mezi kolena obyčejný polštář.
Na kojení jsem pak měla polštář půlměsícový z Jukki.cz a za mě to bylo dostatečné.
Ahoj nastávající maminky, jak se vám daří? Máte za sebou už velký ultrazvuk? A kolik kg už máte v půlce nahoře?😊 Trápí vás nějaké neduhy, už jste někdo na neschopence?
@Mart91 ahoj, já mám za sebou a vše v pořádku ❤️ nahoře mám asi 3kg, fungují normálně - jsem OSVČ. Žádné nevolnosti nic nemám. Co ty?
My jdeme na velký ultrazvuk příští týden, mám nahoře taky 3 kg a trápí mě nízký tlak a motání hlavy. Zatím zvládám i práci, v létě to bude asi horší 😊 A už děláte nějaké přípravy?
@Mart91Tak držím palečky, ať je vše v pořádku 🍀 my čekáme holčičku a minulý týden na screeningu měla necelých 400g, takže to bude asi macek 😅 včera jsem se poprvé dívala na kočárky, ale jinak přípravy žádné. Občas při úklidu si pustím nějaký podcast, protože jsem prvorodička…ale jinak si myslím, že je na všechno času dost 😁
Ja mam termín konec října, velký screening za 14 dni. Špatně uz mi neni. Váha nahoře 2kg (ale mam těhotenskou cukrovku, tak režim dělá hodně). Připraveného nemám zatím vůbec nic, to až později, ted si užívám chvíle klidu ![]()
@Renchuck píše: Více
To ti zjistili tak brzo tu cukrovku? Já jdu na testy až mezi 24-28tt netušila jsem, že to můžou zjistit i jinak 😅 tak to tě upřímně lituji, musí to být otrava se u všeho hlídat
A zároveň poskládat jídelníček, aby dal vše co tělo potřebuje.
@Iva825 ano, mela jsem pri odběrech ve 14tt v krvi zvýšenou lačnou na 5,2. Tak to hned hlídají. Jako těšila jsem se, že si budu aspoň prasit, ted jsme byli na svatbě, no nic
Jako benefit to ma, člověk fakt zdravě a vyváženě ji
A na ty testy máš jít taky nebo už budeš takhle vedená do konce těhotenství? Já bych to nevydržela 🙈 občas si fakt musím dát nějakou prasárnu na lepší den 😂
@Iva825 Nene ten test už nedává smysl
Ted jsem už vedena na diabetologii, píšu jídelníček, 6× denně píchám do prstu a vyfásla jsem večer už i prášek. Ta lačná si dělá co chce a nijak ji neovlivním jídlem bohužel.
Hele ono je to překvapivě docela v pohodě - můžeš si dát i něco méně vhodného, takže klidně i něco sladkého, ale lupneš k tomu třeba tvaroh a ořechy
Jako samozřejmě závidím všem co si dávají normální dobroty, ale asi jsem to čekala horší. Je to o pravidelném a poctivém jezení v mém případě.
Děkuji za vysvětlení 😀 no já jsem OSVČ, takže pravidelnost by u mě nefungovala 😂
@Anonymní píše: Více
My jsme nakonec o miminko ve 13tt přišli, ale asi to ještě zkusíme po novém roce znovu a uvidíme