Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Tak to je skvělé, takže ještě k tomu budou dvojité oslavy narozenin! 😃 hezky vám to vyšlo ![]()
Moc děkuju❤️ a přeju jen ať je každým dnem líp bez objímání záchodu 😣
Ahoj, tak u mě vše v pořádku dle ult 10+5 podle menstruace 10+2. Dneska šlo vidět vše, ručičky, nožičky, jak se tam protahuje ❤️ řvala jsem jak malá😭Už mám termín na první screening a nemůžu se dočkat ❤️
Ahoj, holky, jak jste na tom s pichanim v podbrisku? Pichalo me v prvnich tydnech uplne na zacatku 5-6tyden ale vse v poradku a dnes me pichhlo uz nekolikrat na leve strane ale prijde mi ze to vystreli az do ramene, ale to zas muzou byt nejaky nervovy zakonceni. Ctu same diskuze jak je to pichani normalni, ale trosku mě to vydesilo, ne ze ne 😄 😊 momentalne jsem 10+2. Moc dekuju
@Kristyna508 píše: Více
Ahoj, do konce 9tt jsem měla v noci takové píchání, až bolesti podobné při menstruaci. Poslední týden už to nepociťuji. Doktorka říkala, že je to normální. Dokud není krev, není se čeho bát.
Ahoj holky, tak máme od včera za sebou screening. No byl to boj…vyšetření na cca půl hodiny se nám protáhlo na skoro 2 hodiny, protože prcek se odmítal otočit do potřebné polohy a nezabíralo na něj nic… kašlání, třepání břichem, chůze, skákání, kafe, hroznový cukr… prostě nic. Pak mě poslala ať si zkusím dát oběd, že někdy normální jídlo zabere a naštěstí ano!
Výsledek dopadl skvěle. Prcek má vše co má mít, měl plný žaludek i močák, takže ledviny a trávicí ústrojí také funguje. Termín porodu máme určený na 29.9. (dle MS 3.10.). Rizika na vývojové vady říkala, že u vůči věku vyšly nadměrně dobře. Jen riziko na preeklampsii vyšlo velké, ale to jsem čekala a zaléčena na něj jsem skrz své diagnózy, takže to jen hlídat, zda léčba stačí. No a vyšel mi špatně cukr 5,6 ( v pátek na hematologii 5,2), takže v pondělí neplánovaně ke svému gyndaři pro zadání na diabetologie. Ale to jsem tušila, že vyjde špatně…u syna jsem také m
@Žiži88 Jee tak to je super! Urcite se ulevilo. Me je 36, tak jsem zvědavá co bude vycházet, screening me teprve čeká za zhruba 3 týdny.
Tak mám holky po screeningu. Teda po utz, krev bude zítra nebo po Velikonocích 😅 ultrazvuk dopadl na jedničku, prý moc pěkné miminko, TP máme 5.10. a na 90% to bude holčička.
Tentokrát jsem ten pahorek poznala i já 😀 tak budeme mít doma asi páreček ![]()
Velká gratulace!! Mě to čeká dneska večer, už jsem nervózní, ale zároveň se těším
. Snad bude i u nás vše ok.
Ahoj, tak to mám za sebou
. Je to na 100 % další kluk
. To šlo vidět v první sekundě, doktor se ptá, jestli nám pohlaví říkal, a zda ho teda chceme vědět
, ale já jsem to viděla hned, tak jsme se tam shodli
. A myslím, že to bude kopie staršího bráchy a teda i manžela
. Jinak to bylo krásné, malý tam skákal jak blázen (měla jsem gumové bonbóny předtím, protože jsem byla nervózní 😅 )
Brali mi ještě potom krev na biochemii, takže výsledky kompletní budu mít za týden, ale podle ultrazvuku to vypadá vše dobře. Nosní kůstka tam je, NT je v pořádku, riziko preeklamsie nízké, takže věřím, že už ty kompletní budou v pořádku
.
@VeraoN Jé, to je krásné miminko
Jsem ráda, že je vše v pořádku. Věřím, že i celkový výsledek bude příznivý ![]()
To jsou všechno krásné zprávy a fotečky z ultrazvuku povedené.
tak kluci budou velký parťáci. Budete mít doma super dvojku:) más čeká screening ve středu, už se nemůžeme dočkat.
a jk se jinak máte? U mě se vše začalo zlepšovat jen únava přetrvává ještě. 😃 ☺️