TP srpen 2011

• Fotoalbum (151)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
23.2.11 13:47

Holky, co je to ten AFP test? Každopádně se přidávám, že bych na odběr plodovky šla taky, ta nejistota by mě ubíjela. Vítám tě Patris.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
23.2.11 16:32

typla bych to na alfafetoprotein. zjištování vrozených vývojových vad z krve. když jsou hodnoty mimo rozmezí, pošlou tě na amniocentezu.
myslím, že to patří k triple testum. Nebo kdy na něj jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
23.2.11 17:27

Ahoj Patris. Vítej mezi námi, bohužl to mám do Brna taky hodně dleko.
Díky holky za názory, když genetik navrhne amniocentézu, tak to odmítat nebudu.
Taky přeju ať jsou Vaše výsledky v pořádku, ať se jí vyhnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
23.2.11 17:54

Koukám že probíráte pozitivní sreening a následnou amniocentezu.Ja bych na odběr plodovky šla taky kdyby test vyšel pozitivně.Doufám že se v tématu nepletu :-)Ja jsem byla včera na sreeningu a dopadl dobře ale i přesto mám doporučené od Dr. ještě jeden sceening 2 trim.Jsem ráda že je mimi v pořádku jelikož se u nás v rodině je downov syndrom.Spadl mi celkem kamen ze srdce!Jinak děkuji za přivítání :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
23.2.11 17:56

holky, co nemáte metříky, v kolikátem jste týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
23.2.11 18:58

zkouška metříku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
23.2.11 19:14

super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
23.2.11 22:01

Patris já jsem taky byla na 1. odběrech, pak na utz NT ve 13 tt, to bylo vše ok, ten utz je prý nejpřesnější, právě proto jsem řešila jestli jít na amniocentézu, když jsou pozitivní pouze triple testy, které jsou nejméně spolehlivé a často bývají falešně pozitivní, ale i přesto půjdu, pokud mi genetik nedoporučí něco jiného, ptž. jak mi tu holky psaly, s nervama bych do konce nevydržela. Jinak přeju, ať je u Tebe vše v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
24.2.11 07:38

Krmar, ale ty jsi ještě na triplech nebyla? nebo se pletu? Já jdu zítra, tak snad to bude v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
24.2.11 10:16

Ahoj. Byla a právě že ty jediný vyšli pozitivní, teda jen jedna hodnota, to mi vysvětlí příští čtvrtek. Já byla v pondělí na odběrech, to jsem byla 15+2 a hned ve středu byly výsledky. Tak držím pěsti, ať výjdou negativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
543
24.2.11 10:18

Tak ted nevim jake druhy screeningu jsou ale byla jsem na odberu krve a primo i utz NT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
24.2.11 10:24

Taky mi příjde, že jsem byla možná až moc brzy, ale se synem jsem byla na triple t. 16+3 a bylo vyšší hcg, takže hned ten týden taky amniocentéza. Ta už byla v pohodě. Já si říkám, že když vyšlo vše ostatní v pořádku, třeba mi nabídnou něco jiného než plodovku, sami mi tam tvrdili, že na DS je přesnější ten utz ze 12 (13) tt. Ale to je jedno, už to neřeším, dokonce jsem se dočetla, že některé maminky, si amniocentézu zaplatí, aby měli jistotu, příp. ji někdy nabízí genetik i v případě, že je výsledek negativní, ale v hodnotách jsou velké rozdíly atd. Na druhou stranu by některé jen tak nešly a dokoce i některé její gynekolog řekl, že genetici k tomu docela tlačí skoro každou. Tak nevím,ale jak říkám už to neřeším, když navrhnou AMC tak půjdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
24.2.11 10:28

A ještě tě čeká další odběr že? Takže jsi byla na prvotrimestrálním skreeningu, ve spojení s utz NT je to přesnější než potom ty triple testy (AFP, E3 a HCG) v 16 tt, tam je spolehlivost kolem 70%, u toho prvotrim. kolem 90%. A ty mě právě vyšli dobře, Tobě taky že? A až teď v tom 16tt je tam někde problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
24.2.11 10:42

Krmar, u mojí doktorky prej nabízí plodovku a nebo speciální ultrazvuk v gennetu.
Zas kdyby mi vyšly výsledky dobře, tak bych zbytečně na amnio nešla. A když na Tebe nespěchají, tak bych řekla, že to bude dobrý a nikam tě posílat nebudou, max na UZ.

Paris, jak už říkala Krmar, tys měla asi zatím jen ten screening na konci 1. trimestru a ten je přesnější a podle něho se většinou počítá datum k těmhle triple testum :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
24.2.11 10:52

Já právě chodím přímo na genetiku. I ty odběry a 1. utz dělali tam. No uvidíme sestřička do telefonu mluvila o plodovce, ale třeba nevěděla, že jsem byla i na prvotrmestrálních testech, které byly v pořádku. No tak já dám koncem příštího týdne vědět na co mě poslali. Ty už máš taky doma většího raubíře viď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí