Poradna duly
Jana Čurdová
Ano byla jsem na 1trim. sreeningu s uzt+NT.Jak pišeš je to větší jistota než v 16tt.Tak jsem si to kvůli tomu zaplatila a šla na tyto testy.Můj doktor mi sice říkal že je to zbytečné ale i přesto jsem šla,vím totiž jakéto je žít s člověkem co má downův syndrom.Taky říkal že když mi vyjdou negativně tak mi test v 16tt dělat nebude.Ale teď koukam na zpravu z diagnostiky a mam tam doporučeny ten test v 16tt.riziko mám 1/13000
Já měla riziko 1:2000, ale to je prý vzhledem k věku ještě snížené riziko. Je mi 31. Ale tolik tomu nerozumím, nevím jaké hodnoty jsou v kterém věku dobré. Jak blízkého příbuzného máš s Downovým syndromem? Myslela jsem , že pokud se v rodině vrozená vada již vyskytuje, je amniocentéza automatická.
jj, já už máš kluka skoro sedmi letého
děsně to letí
a hrozně se na sourozence těší. Dokonce si ho přál od zoubkové víly, když mu vypadnul první zub
a fakt za 3 dny vysel pozitivní těhu test ![]()
Patris, tak aspoň budeš mít jistotu. Já myslela, že v 16 se dělají automaticky všem
A koho, jestli to není tajné, máte v rodině s Downem? (odpovídat samo nemusíš
)
Já měla riziko 1:2000, ale to je prý vzhledem k věku ještě snížené riziko. Je mi 31. Ale tolik tomu nerozumím, nevím jaké hodnoty jsou v kterém věku dobré. Jak blízkého příbuzného máš s Downovým syndromem? Myslela jsem , že pokud se v rodině vrozená vada již vyskytuje, je amniocentéza automatická.
Ja měla menší riziko není to v přímé linii.Je to matčina sestra.Ale člověk nikdy neví.Jak říkam bylo to negativní tak jsem ráda jinak jsem byla rozhodnuta jít na potrat.
teda matčina sestra-vlastě tvá teta, to je dost blízsko, já bych šla na všechny možný testy jen abych věděla víc
ve Tvém případě bych si snad i tu amnio zaplatila.
teď se budu bát výseldků
u nás se na ně čeká až 10 dní ![]()
Uvidím ještě jak se k tomu vyjádří doktor.Pak podniknu další kroky.
No tak to je hezké, to snad ta zoubková víla opravdu existuje
. To je fajn, že se těší na sourozence. Já mám 5ti letýho kluka, tomu je to ještě tak nějak jedno, ale až se miminko narodí, chce ho hned k sobě do pokojíčku, prý k němu bude v noci vstávat a dávat mu lahvičku. Ještě si to nedokáže přesně představit. Sestra má roční holčičku a i když ví jaké to bylo, když byla miminko, asi už bere jen to, co je teď. Ta už by s ním v pokojíčku klidně byla.
Jinak kamarádka taky měla testy až za 14 dní, jestli je to tím, že chodím přímo na tu genetiku nevím, ale já je měla hotové přes den (pondělí odběry, středa ráno výsledky). Amniocentéza trvá 14 dní, pokud se vyšetřuje i karyotyp, ale jde to i do druhého dne, na některé vady, ale obvykle se dělá ta delší kultivace 14ti denní.
jj, víla existuje
Dáda si to taky neumí zas tolik představit. Ale těší se a to je dobře.
Je super, že máš výsledky takhle brzy a asi to bude vážně tím, že chodíš přímo tam. Takhle trvá odeslání, kultivace a pak přijdou všechny výsledky najednou. Já si třeba myslím, že pokud se tam něco děje, tak ty výsledky bývají dřív ![]()
Já na výsledky amnio, před sedmi lety čekala měsíc a přesně to s tím čekáním mi řekly i sestra z gyndy ![]()
Já už tenkrát čekala „jen“ 14 dní. Holky máte už vymyšlený jména? Já zatím jen pro holčičku, kluka má sice vymyšlenýho Filípek, ale není vhodné k našemu příjmení. Hrozně se mu líbí jméno Martin, ale my jsme Martínkovi, takže to se mi fakt dávat nechce.
tak my ještě jména nemáme, čekáme na pohlaví, až budeme vědět, tak se začneme rozmýšlet ![]()
dneska jsme byli se synem v kině na pohádce, pak ještě na chvilku v krámě a tak jsem neodolala a koupila 2 bodyna
![]()
Já právě to klučičí taky budu vymýšlet až bych věděla, že to kluk bude. A co brácha? Chce raději brášku nebo ségru?
Já už jsem taky nakupovala, ale víc už asi potřebovat nebudu. Mám toho dost po Fílovi a i po sestřiný holčičce, takže až budu třídit hadříky a zjistím, že se mi něčeho nedostává, teprve vyrazím, ale taková situace asi nenastane
Ono pak stačí takový ty věci, co se nakoupit musí, jako drogerka, přebalovací podložka atp. Ale udělat si radost něčím hezkým, to je taky potřeba ![]()
mě po Dádovi právě nezbylo nic
všechny věci jsem půjčila kamarádce a už se mi nevrátili
tak jsem říkala, že si to užiju a budu kupovat rovnou do barvy, ale nějaký neutrální věci stejně člověk potřebuje. Moje švagrová má holčičku a ta je jen v růžové a musím říct, že mi tu růžovou tak zprotivila
že asi na holku budu nakupovat jen červený a oranžový ![]()
Jo a prcek chce samozřejmě brášku, aby si mohli hrát. Chudák si to moc nedovede spočítat ten sedmiletej odstup. Tak si asi moc nepohrajou.
Holky, vy jste na pracovní neschopnosti nebo chodíte do práce?
No já běžím na gyndu a pak na kosmetiku
tak se tady mějte holky pěkně!