Poradna duly
Jana Čurdová
já brala první 3 měs. kyselinu listovou - taky na doporučení mého dr.
a pak ty vitamíny
stejně jako v prvním těhu… každá to máme asi jinak ![]()
Hannah84 píše:
zviz - no máme Eliška, akorát že jak jsme to řekli, tak jí tak každý říká a mě se to začíná nelíbit, jak to furt používají (rodiče, kamarádi atd.) mě by se tedy hodně moc líbila Julie…
Eliška je pěkné, ale docela časté jméno - aspoň okolo nás
Julie je zajímavé, ale aby jí děti neříkaly Julča-pulča třebas ![]()
Jaká jména máte vy ostatní, holky?? ![]()
Ahoj, vítám Flo
Jak to tak čtu, tak jsem hrozná, flákám to a beru to taky obden, občas jednou za 2 dny. Beru GS mami, a pak ještě železo i jód. Jsem hrozná skleroza na léky, ale snažím se aspoň teď kvůli mimi to brát poctivěji. Jinak jsem brala do 4. měsíce kyselinu listovou a pak to, co jsem psala. Jinak máme vybraný jména Jakub/Adéla. Ty jediný v naší rodině ještě nejsou. Mně se od malinka líbilo jméno Jiří, je to ale můj brácha, bratránek, nevlastní brácha, od přítele synovec atd. atd. Je jich zkrátka hodně a tak jsme se domluvili na Jakoubkovi, kdyby to byl kluk a Adélka se mi líbila odmala
. JInak Hani, Elišek znám taky moc. Mně se taky líbí, ale je to stejný jak s Jiříkem
Holky, zítra jdu k zubařce, tak na mě myslete, vypadly mi 2 amalgámový plomby a cítím, že se mi kýve ještě jeden zoubek, takže žádná sláva a mám trochu nervy ![]()
Hanah, opravdu moc pěkná postýlka, moc se mi líbí, že je s těma barvama taková neutrální ![]()
Floa, moc tě tu vítám a gratuluji ke svatbě. Určitě to chce hodně odpočívat a hlavně žádný stresy, i když chápu, že před svatbou jsou nervy jak blázen. Já se vdávala na podzim, takže to mám ještě v živé paměti.
Jak všichni říkají, že by se klidně vdávaly znovu, já říkám už nikdy víc.
Vegiska, taky mám termín porodu 7. srpna. a také moc gratuluji ke svatbě
Holky, normálně toho využijte, že jste těhotný a delegujte povinnosti na ostatní. ![]()
Mondík, vůbec jsem nevěděla, že je hořčík na křeče v nohou, asi bych si ho měla také koupit, protože dneska ráno mě probudila tak strašná křeč v noze, že ani masírování dobu nezabíralo. Ještě teď večer cítím bolest ve svalu.
Já jsem brala asi měsíc před otěhotněním (když jsme začali plánovat mimi) femibion. Potom jsem první trimestr jedla mamavit, ale bylo mě po něm docela dost špatně a teď beru calibrum a omega 3 (ten je na podporu a správný vývoj mozku). U toho calibra je jen blbý, že se mají brát dvě tabletky děnně. Takže to taky docela šidím a jím většinou jen jednu. Ale v DM jsem si koupila Gravimilk, tak jsem dneska místo té jedné tabletky calibra vyzkoušela tento nápoj. ![]()
Pavli, tak co, pokoupila jsi něco dalšího, nebo jsi opravdu jen pokoukala? Toho zubaře se vůbec neboj. Já myslím, že když uvidí těhulku, tak bude extra jemnej. Mě vrtala v těhotenství třikrát a ani jednou mě to nebolelo, takže s náma mají asi soucit. ![]()
Jinak holky, strašně vám závidím, že s váma chodí manželé nakupovat výbavičku pro miminko. Já toho svýho nedonutím ani nepřesvědčím. A to se na mimčo moc těší. ![]()
Dobré ranko, já beru taky mamavit, teda brala jsem hoo už asi půl roku před početím a ted ho beru pořád, ale už mám jen na 14dní. Ale doktorka se mě hned na začátku ptala, jestli beru vitamíny. Ale nevím, jestli ted mám pokračovat, až to dojde a koupit nový a nebo se na to vyprdnout
A od kdy vám, holky, tvrdne bříško?
Dobré ráno! ![]()
Pájo držím pěsti, ať zubaře přežiješ v pohodě!!! My jsme objednaní na 12.5., už se nám to taky blíží…
Elis Se mnou manža taky nikam nechodí
je mu to fuk
už při minulým těhu mi řekl, ať si kupuju, co chci
akorát teda kočárek jsme vybírali spolu, to je potřeba ![]()
ahoj holky,
tak mám konečně po testu na cukrovku, teda ty dvě hodiny tam sedět hruza a sestra mě fakt nikam nepustila, člověk nemuže nic, ani se jít vyčurat, naštěstí už to mám za sebou, snad výsledky budou dobré. ted už jsem zas v práci a mám celkem lítačku, tak se ukážu až odpolko.
Já vím, Eliška je časté jméno, ale u nás v rodině není nikdo a ani nemám žádné kamarády, kdo by měl nebo se tak jmenoval, takže je to ok
Jinak pro kluka jsme taky měli Jakuba ![]()
tak zatím pa, jo a volal manžel, postýlku dnes přivezli, hurá ![]()
Dobry ranko, maminy ![]()
Velikonoce jsme zmakli uplne v pohode, vicemene opet pracovne… ![]()
Jinak vitam nove prichozi - obema gratuluju ke svatbe a drzim palecky, aby vse vyslo.
Hannah : Vubec jsem netusila, ze je takovy problem s porodnicema a jeste k tomu jen jeden a to presny termin k objednani…
ja myslela, ze spadas pod porodnici podle obvodu, kde bydlis a pokud ti nevyhovuje, ze si muzes vybrat jinou, ale takto ? Des. Aspon v Horovicich to bude v klidku a pokud bydlis nekde na Praze 4,5,6 tak to urcite v pohode stihnete…
Jinak mate moc peknou postylku, to se bude Elisce spinkat… Jinak drzime palecky na vysledky cukrovky, ale urcite bude vse ok… ![]()
Paja : Co zubarka ? Zvladla jsi to ? Urcite jo. Ja jdu na kontrolu v utery 3.5. (v CR) a rovnou i poprve do poradny v (CR), tak se tesim… ![]()
Mondik : delam v hotelu manazerku housekeepingu - ted uz vicemene nic nedelam, jen kontroluju, jestli ostatni delaji spravne a semtam neco objednam. A ty uz jdes takto brzo na materskou ? Ja chci jit az mesic pred porodem, z toho duvodu, ze je tu jen 1 rok materska. Nevis, kdy je minimalni doba jit na MD ?
Jinak ja byla vcera u midwife (jsem se tam trosku vnutila) pro potvrzeni, ze muzu letet do CR, tak jsme zase slyseli
moc hezky. A hned jsem se ji ptala, jak je to s tou kys. listovou, protoze uz ji beru docela dlouho (pul roku pred otehotnenin az dosud) a ona mi rekla, at ji klidne beru dal, ze to nicemu neuskodi, ze to je pro mimco dobry. Ale jeste se radsi zeptam v Cechach, protoze jsem nekde cetla, ze to ma vyznam asi jen do 3. mesice…tak nevim. Jiny vitaminy neberu…
Dneska mam volniko, tak s tatkou vyrazime mrknout do mesta (i kdyz je docela vedro) a treba nam padne zase neco do oka…
(mne pada docela casto ) ![]()
My jsme taky meli jmeno Jakub nebo David. A kdyz nam rekli, ze to bude holcicka, tak jsme se nejak na zadny jmeno nemohli dohodnout. Ja chtela Terezku nebu Nelu, to tatka odmitl (obe jsou taky docela casty) a nakonec jsme se OBA shodli na Barborce…
![]()
Preju vsem krasny a pohodovy den… ![]()
mě teda doktroka taky řekla že kys. listová má smysl jen do 3 měsíce.
máte moc hezký jména vybrana. Elišky znám snad jen dva takže pro mě není tak moc časté.
Jména máme vybrané Erika nebo Erich
Ahoj holky, tak zase po dlouhé době nakoukávám a musím se vždycky kát, protože tady řešíte pořád nové a důležité věci a nejsem schopna se vším prolouskat. Já teda jsem pořád v pracovním procesu a teď nám doma nefunguje net, protože nám dělají nový balkón. No ale aspoň bude kde dávat malého ![]()
Jinak taky vítám nové holčiny.
My máme vybrané jména Honzík a Linda (Vanda nebo Ema).
Holky, nemáte náhodou některá zkušenost - příští týden jdu na ten test na cukrovku, sestra mě mezitím vypsala i do poradny, ale podle vypsaných ultr. nemám jít. Dostanu se k doktorce? A co vyšetřuje, když nedělá ultr.Díky za odpovědi. ![]()
Elis, ty moje vitaminky obsahuji i Omega 3 a ja bych se asi bez vitaminu zblaznila. Porad mam takovy strach o to miminko a takhle jsem aspon klidnejsi, ze kdyz mi nahodou nejaka dulezita latka bude chybet, tak ji miminko dostane aspon z tabletek. Jim zdrave, ale samozrejme chute jsou chute
. A vis, co mi v CR nejvic pomahalo na krece v nohou? Mineralni voda Magnesia, ale tu tady v Anglii bohuzel nemaji
.
Pokud jde o zubare, tak mi v zivote nevrtali zuby, takze vubec nevim, co to je, ale abych to nezakrikla. U zubare jsem byla nedavno a vsechno bylo v poradku, jedine, co me ted trapi, je krvaceni z dasni, ale to je pry normalni, jak je vsechno prokrvene. Mne bylo do 16. tydne tak zle, ze jsem nemohla dat kartacek ani do pusy, ale ted uz je to lepsi, tak jsem rada, ze to nemelo nejake nasledky…
Pajo, u zubare na tebe budu myslet, snad ti nebude moc ublizovat…
Elis, pokud jde o ten vyber vecicek, tak muj pritel byl zhavy tak akorat na postylku a kocarek, ten zbytek jde mimo nej. Ja do neho porad hucim, co se mu libi a tak a on, ze mu je uplne jedno, jestli maji dupacky medvidka napravo nebo nalevo
.
Hannah, ja neznam skoro zadnou Elisku
. Jsem rada, ze jsi prezila testy na cukrovku, jeste ze ja nic takoveho podstupovat nemusim
.
Radunko, budu mit mesic dovolenou, na materskou jdu zhruba 10 tydnu pred terminem porodu. Mas nejakou knizku od midwife? V ni je vsechno popsane a pokud jsme to s pritelem dobre pochopili, tak muzes jit na materskou 11 tydnu pred tydnem, kdy se ti ma narodit mimco. No, ja mit praci jako ty, taky jdu asi pozdeji, ale ja pracuju v residential home jako care assistant a u nas se bohuzel dost setri, takze je stale nedostatek personalu a tudiz si za celou smenu skoro nesednu, navic i presto, ze jsem na light duty, neustale neco tezkeho zvedam, tlacim, apod. a navic, at se snazis, jak chces, stresu se tam proste nevyhnes a ja uz chci mit konecne klid, protoze i to teple pocasi me silene vycerpava. Doma toho mam tolik na praci, ze budu rada, kdyz si budu moct dat vsechno do kupy a u toho odpocivat a chodit na prochazky.
Pokud jde o tu kyselinu listovou, tak jsem slysela, ze je nejdulezitejsi prvni 3 mesice, ale kdyz se bere dal, je to jedine dobre. Ale to zalezi na kazdem, ja beru Pregnacare, takze ty obsahuji i tu kyselinu listovou.
Mondík, s tím čištěním zubů to znám. Taky mě bývalo hrozně špatně, takže to bývalo peklo, než jsem si je vyčistila. Na to krvácení dásní je dobrá pasta paradontax, ale fakt je ten, že když mě právě bývalo blbě, tak jsem tu paradontax pastu nemohla dat do pusy.
Ty vitamíny jsou právě rozdělený na první trimestr a na druhej a třetí trimestr. V tom prvním je asi té kyseliny listové víc než v těch pro druhý a třetí. Mě se doktor na každé prohlídce ptá, jestli beru vitamíny.
Mě se Eliška nikdy nelíbila, ale postupem času se mě začala líbit a docela dost. Asi je to i tím, že se teď opravdu dává hodně. Ale z důvodu, že bych nechtěla, aby pak někdo rozdělovat mladá Eliška a stará Eliška (byla bych ta stará), tak bych po sobě jméno miminku nedala. Měla jsem vybraný jméno Lucinka, ale jelikož to bude chlapeček a tatínek chtěl moc aby se jmenoval po něm, tak to bude Peťa. ![]()
tak jsem zas tu, koukám, že debata se pěkně rozjela ![]()
holouška - mě Dr. dělá ultrazvuk pokaždý, páč ho má v ordinaci, ale jinak když se nedělá utz tak se tě jen zeptá jak ti je, zda máš otoky, zda cítíš pohyby a jestli máš nějaký problém, když ne, tak jdeš hned domu, když jo a je třeba vyšetření, tak tě vyšetří, tak asi tak tedy…a taky pokud už budeš mít výsledky z té cukrovky, tak se s tebou asi o tom bude bavit
paja - tak co zubař? doufám, že to nebolelo a dopadlo dobře, já musím zaklepat, zatím žádné potíže se zuby nemám co jsem těhotná, tak aspoň že tak
radunka - no bydlíme na praze západ, takže to tam máme cca 20 minut klidnou jízdou, takže možná i blíž než na motol…
tak jsem si dala dobrý obídek, krutí prsa s bylinkovým máslem a bramnboráčky, pokecala přitom se svým dobrým kamarádem a ted se mi nechce vůbec nic dělat ![]()
Elis - no vidíš ty jsi vlastně asi tedy Eliška, mě se právě líbí ta zkrácenina Elis, taky už tak miminku říkám ![]()