TP srpen 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5135
27.4.11 13:58

Elis, ja ziju v Anglii, takze tady jsou vitaminy jine, ale ja beru hodne dobrou znacku, udajne nejlepsi tady, jsou dost drahe, ale ja je kupuju pres net za celkem malo. Tyhle jsou rozdelene na pred pocetim (kdyz se snazis o miminko), pak behem tehotenstvi (nektere z nich obsahuji jeste zvlast kapsle Omega3) a pak jsou treti na kojeni. Vsechny se muzou uzivat v tehotenstvi. A i kdyz je neco mozna zbytecne, tak miminku to rozhodne neublizi, to si myslim :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
27.4.11 13:59

Ahoj maminky :pankac: Tak jak jsem si to malovala černý, tak to bylo docela v pohodě. Dělala mi 2 plomby a za 10 minut jsem byla z ordinace pryč. Jen u té jedné plomby je to už takový naprd, prý nebude držet, tak jsem se rozhodla, že až po porodu si tam nechám dát buď bílou plombu anebo korunku - ještě uvidíme. Jinak to trošinku štíplo akorát u téhle druhé, ale dalo se to vydržet 8-) Taky říkala, ať si proplachuju ústa Corsodilem nebo ještě něčím (nemůžu si vzpomenout), jelikož mám krvavý dásně, ale je to prý naprosto normální v těhotenství. Jinak jsem se včera upsala - GS bere moje mamka nějaký vitamíny a já beru jako Eliška to Calibrum mami a je to dobrý. Ale 2 tabletky denně taky neberu, jen 1 :roll: No jsem ráda, že zubařka dopadla dobře, tak ještě vydržet tak půl hodinky a pak si dám něco dobrého na chuť, zase mě honí ta mlsná… :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
27.4.11 14:02

Tak to jsem rada, ze to mas za sebou. Me honi mlsna taky porad :wink:. Ted to je hlavne zmrzlina a cokolada :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
27.4.11 14:04

No já mám teď nejvíc slabosti na Milu, Tatranky mléčný a Milku karamelovou… a taky občas trošičku brambůrky, aby to nebylo až moc sladký :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
27.4.11 14:26

paja - tak vidíš, nakonec to dopadlo v pohodě :palec:
jinak me taky furt honí mlsná a včera jsem celý den neměla sladký, kvůli té cukrovce, protože mě kámoška varovala, že to budu mít vysoký, a to bylo teda k neudržení, navíc máme doma z pomlázky samé čokoládky a samé dobroučké a já si nemohla vzít, ale ted už zase papkám, já spíš sladké, bramburky mi moc nejedou, přitom dřív jsem se po nich mohla utlouct :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
27.4.11 14:29

Jééé, vy my tu děláte chutě :wink: Já ted zbodla kinder tyčinku, bebe dobré ráno a ještě to zapila jahodovým mlíkem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4235
27.4.11 14:31

jak tak lítám po netu, tak jsem objevila další obchůdek…http://www.kocarky-autosedacky-hracky.cz/ - Rarášek a je tam vcelku všechno. Koukala jsem v Dětské hygieně - jsou tam mýdlové ořechny na praní, tak to možná zkusím, je tam balíček za 20 Kč na objednání a další bomba věcičky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
27.4.11 18:45

Ahoj holky :-)) dlouho jsem tu nebyla :-) vcera jsem byla u dr a dobry :-) deloha velka 25cm :-) malicka je akcni :mrgreen: ted me ceka navsteva zubare,coz je pro me za trest, nevim zda to bude dobre vuci mimcu ty nervy a tak,fakt se strasne bojim :cry: :cry: no a ted jeste test na cukrovku, ale to me tak nedesi,jen se tedy nesmi pit a jist, hrozna predstava :-? vícera mi prisel balicek veci na malou, tak sem mela hroznou radost :lol: byli jsme vcera s pritelem shanet bot, to byla zabava ma nohu 47 a ctvrt :mrgreen: :mrgreen: sehnat boty je nadlidsky vykon :cert: ale nakonec se povedlo :potlesk: chtela jsem si koupit neco na sebe, ale jako kdyz uz me neco zaujalo tak nejvetsi velikost co meli bylo S M :mrgreen: :mrgreen: takze jako nic :lol: jedina vec co jsem si koupila byla kojici podprsenka :lol: konecne me nic netlaci a neskrti, takzze pohodicka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
27.4.11 20:01

Holouška - už jsem si říkala, co je s Tebou :) Mně taky pokaždé nedělá utz, leda bych si ho zaplatila ;) ale jinak do mě jen šáhne a zkontroluje čípek + otázky jak se cítím apod.
Teď jdu příští týden, čeká mě taky test na cukrovku, dostanu doporučení a moc se netěším, i když to není nic strašnýho :) ale budu si muset nakoupit fůru časopisů nebo si vezmu nějakou bichli, abych se nenudila…

Dnes jsem měla sraz s holkama z práce (i s dětičkama), tak to byla docela sranda. Pochovala jsem si malé prďolky, Anetka z nich byla nejstarší :) Ale mám toho docela dost a už se těším, až se natáhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
27.4.11 20:17

Ahoj těhulky. Taky jsem se sem 2 dny nedostala a hned bylo co dočítat.

Ahoj Flooa. Tak to je mi líto, že máš takové potíže a ještě k tomu před svatbou, to se ten klidový režim dodržuje dost těžko viď?

Taky beru vitamíny Calibrum mami a taky jen jednu tabletu denně. Já si taky myslím, že není od věci je brát. V 1. těh. jsem brala taky a porodní váha syna byla 3.150g, takže velký dítě teda opravdu nee. A co jsem těhotná jsem ještě nebala nemocná, přestože syn i manžel už nekolikrát, přitom ten chcípák jsem u nás většinou já :lol: .

Taď už nevím která jste to tu „záviděla“ holkám angličankám, že budou v porodnici jen jeden den, ale u nás by to na reverz mělo jít taky, jen to není moc běžné. Kamarádka pracuje v porodce a říkala, že takový případ měli, nevěděli si s tím sice moc rady, ale paní si trvala na svém a asi 3 hodiny po porodu je pustili domů. Je fakt, že já se v porodnici vůbec nevyspala a i Fíla to tam měl otočené a jen jsme přišli domů tak to bylo v pohodě, ale i tak bych si osobně neriskla žádat dřívější odchod.

A jméno máme jen pro holčičku Karolína, kluka nevím, ale z plodovky to má být holka, tak když budou vyžadovat i klučičí jméno, tak ještě něco pro pořádek vymyslíme.

Já jdu na cukrovku 5.5., taky se moc netěším, ale není to tak hrozné. Zubař mě taky ještě čeká, ale toho se naštěstí nebojím. Teď spíš nesnáším, když mají vrtat synovi, ale ani tak se nedá nic dělat.

A Hani moc hezká postýlka.

Tak snad jsem reagovala na vše :lol: Ještě přeji všem krásný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
27.4.11 20:29

Mě doktor taky nedělá pokaždé ultrazvuk. Myslím, že mě ho dělal jen jednou nebo dvakrát. Ale taky bych budulínka viděla ráda častěji.
Ale pořád lepší, než doktorka, ke které jsem chodila dříve. Ta ani žádneuj ultrazvuk neměla a ani mě nevyšetřovala čípek, proto jsem radši přešla jinam.
Včera večer jsem si vyhledávala elektrický teploměr, elektrickou odsávačku, monitor dechu a kojeneckou váhu. Zatím mám ale vybraný jen ten teploměr. Jaké značky máte holky vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
27.4.11 20:32

jo a s tím sladkým je to fakt hrozný, úspěšně manželovi likviduju, co si v pondělí vymrskal. A to jsem dneska dopoledne zvládla dvě zmrzliny. Ještě, že už mám test na cukrovku za sebou, protože to by byla cukrovka jak vyšitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
27.4.11 21:47

Ahoj Elis. Já nic z toho předem nekupuju. Ani u prvního jsem to nepotřebovala, takže až když to bude nutné. Ale monitor dechu používá hodně maminek pro svůj klid. Četla jsem na to téma nějakou diskuzi a hrozně si to všechny chválily - většinou měli tu NANNY. Já mám jen chůvičky od Philipsu. Digitální teploměr z lékárny Thermoval Rapid od Hartmanna, ale normální do podpaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5135
27.4.11 22:15

Ivet, s temi botami mi neco povidej, muj pritel ma presne takovou velikost a minule kdyz jsme shaneli boty, tak mel urcitou predstavu a nakonec nasel jedny jedine v jeho velikosti, tak to zvdal a koupil ty… Nekdy mi ho je az tak lito, kdyz si proste nemuze koupit boty, jake se mu libi, ale jen takove, ktere obuje :-(. No, nase malicka bude mit snad nozku po mne, co myslite?? :-D
A jeste mi, prosim, porad, jak vybiras kojeneckou podprsenku. Ja totiz vubec nevim, protoze po porodu se prsa jeste zvetsi a ja se bojim, aby me pak neskrtila…

Elis, prave jsem dojedla obri cokoladove velikonocni vajicko :-). Tady v Anglii ale chlapi nikam nechodi, maji tu jine tradice, tak me dost mrzi, ze nemam pritelovi co snist, ale aspon jsem nedostala zadny vyprask, to je taky pozitivni, ne? :-) Jinak my mame z toho, co pises, zatim jen ten monitor dechu, jestli myslis chuvicku, asi jo, ze? Znacka Fisher Price, ale nevim, jestli to je i v CR. My mame totiz v baraku dve patra a mrnousek bude mit pokojicek nahore, tak abych ho slysela, kdyz budu treba dole v kuchyni nebo v obyvaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
28.4.11 08:21
krmar píše:
Ahoj těhulky. Taky jsem se sem 2 dny nedostala a hned bylo co dočítat.

Ahoj Flooa. Tak to je mi líto, že máš takové potíže a ještě k tomu před svatbou, to se ten klidový režim dodržuje dost těžko viď?

Taky beru vitamíny Calibrum mami a taky jen jednu tabletu denně. Já si taky myslím, že není od věci je brát. V 1. těh. jsem brala taky a porodní váha syna byla 3.150g, takže velký dítě teda opravdu nee. A co jsem těhotná jsem ještě nebala nemocná, přestože syn i manžel už nekolikrát, přitom ten chcípák jsem u nás většinou já :lol: .

Taď už nevím která jste to tu „záviděla“ holkám angličankám, že budou v porodnici jen jeden den, ale u nás by to na reverz mělo jít taky, jen to není moc běžné. Kamarádka pracuje v porodce a říkala, že takový případ měli, nevěděli si s tím sice moc rady, ale paní si trvala na svém a asi 3 hodiny po porodu je pustili domů. Je fakt, že já se v porodnici vůbec nevyspala a i Fíla to tam měl otočené a jen jsme přišli domů tak to bylo v pohodě, ale i tak bych si osobně neriskla žádat dřívější odchod.

A jméno máme jen pro holčičku Karolína, kluka nevím, ale z plodovky to má být holka, tak když budou vyžadovat i klučičí jméno, tak ještě něco pro pořádek vymyslíme.

Já jdu na cukrovku 5.5., taky se moc netěším, ale není to tak hrozné. Zubař mě taky ještě čeká, ale toho se naštěstí nebojím. Teď spíš nesnáším, když mají vrtat synovi, ale ani tak se nedá nic dělat.

A Hani moc hezká postýlka.

Tak snad jsem reagovala na vše :lol: Ještě přeji všem krásný večer.

Ahojky, no jo, je to hrůza a zrovna před svatbou :cry: Snažím se co nejvíc ležet a u vaření sedím a to vařím rychlovky. Jinak beru 4× denně 2 tbl magnézia a doktorka říkala, že by mi nemělo tvrdnout břicho, tak to zatím nepocituju. Ach jo, už aby byla svatba za náma a mimi v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí