Trable s kamarádkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
16.1.17 18:16
@Anonymní píše:
@radkka zvlastni..? Zname se 16 let, nemohla jsem ji v tom nechat, kdyz ta moznost byla…a ty deti tuplem ne. Nechtela jsem to vracet, chtela jsem za to pomoc od ni doma.. jenze za ty tri mesice pomohla jen jednou. Zkousim se nad tim zamyslet…

Já to nemyslím zle, rozhodně bych svým přátelům v takové situaci pomohla a taky jsem to už udělala, ale tvůj způsob mi přijde trochu přehnaný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ředkev
16.1.17 18:19

Příspěvek upraven 28.04.17 v 21:17

• Citovat
  • Upravit
20767
16.1.17 18:21

A pokud neplní to, na čem jste se domluvily, tak bych jí důrazně varovala a další peníze pak už nedala. Jsi hodná, ale nemůžeš spasit svět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 18:22

@radkka prehnany..? V cem..? :oops:

• Citovat
  • Upravit
30408
16.1.17 18:22
@Anonymní píše:

Ty to fakt nevidíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.1.17 18:24
@Anonymní píše:

Živíš druhou rodinu? Aniž by proto ona něco udělala? To ti přijde normální? Pomohla bych jí najít bydlení, hlídala jí děti, sehnala práci, ale neživila bych jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 18:30

@radkka a to ji v tom mam nechat…? Co ty deti..? Vzdyt by v tom azylaku skoncili znova. I kdyz najem neni nejak zavratnej..je to necelejch deset. A zatim je na matersky.. Sehnala jsem I praci na doma za velmi slusny peniz, tak ze by se uzivila a zvladla by to sama..jenze kdyz 14dni v mesici neni k sehnani..je to dost slozity.

• Citovat
  • Upravit
2505
16.1.17 18:33

Noooo Je fakt, že mi to přijde divné :)

Za prvé chci říct, že teda koukám, jak až je někdo ochotný pomoci.. A že máš tolik peněz na „zbyt“ ale to je Vaše věc :) Jen se divím… V osobním životě jsem pochopila, že se nejhůř pomáhá právě bližným a příbuzným.. Hlavně finančně.

Za druhé musím říct, že ať už za ni dáš ruku do ohně, tak se můžeš mýlit… Taky jsem si vždy myslela, že bych to poznala či že bych dala za lidi v mém okolí ruku do ohně, ale po čase jsem prozřela… ;)

Za třetí bych řekla, že se buď za tvými záda schází s tím feťákem, nebo vážně dělá něco „jiného“… Ono 10leté dítě nemusí vědět všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.1.17 18:33
@Anonymní píše:
@radkka a to ji v tom mam nechat…? Co ty deti..? Vzdyt by v tom azylaku skoncili znova. I kdyz najem neni nejak zavratnej..je to necelejch deset. A zatim je na matersky.. Sehnala jsem I praci na doma za velmi slusny peniz, tak ze by se uzivila a zvladla by to sama..jenze kdyz 14dni v mesici neni k sehnani..je to dost slozity.

Proč by se snažila, když jí vždycky ty peníze dáš? A co je na azyláku tak špatného? Je tam teplo, světlo a střecha nad hlavou? Je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.1.17 18:35

@Andrea.Tom Ruku do ohně bych snad nedala ani za sebe :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
16.1.17 18:35
@hanka.br. píše:
Ty to fakt nevidíš?
řekla bych, že zakladatelka má spasitelský komplex
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
16.1.17 18:38

TVL 10 litrů dávat „jen tak někomu“ a ani nevíš, co dělá… Takhle se na vlastní nohy nikdy nepostaví, ale přijde mi, že by ti to i vyhovovalo :nevim: Abys byla pro ni nepostradatelná… Děti v azyláku taky jsou a žijí dobře.. Né jako v úplně rodině, doma.. Ale né jako v děcáku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.1.17 18:38
@Anonymní píše:

Tys jí hlavně sebrala šanci vyhrabat se ze svých problémů sama. Už jsem se tě ptala, jestli se tě o to prosila - ale neodpověděla jsi. Usuzuji z toho, že ne. nedivila bych se, kdyby na tebe byla v podstatě naštvaná. Ano, dala jsi já na kauci, sehnala byt, práci, vybavení bytu za nic. Jsi milionářka? I kdybys byla - to nemění nic na faktu, že svou péči přeháníš a že není zdravá. Jediné zdravé je, že se tvoje kamarádka snaží z tvého vlivu dostat co nejdál alespoň tím, že ti nebude muset vděčně sedět na telefonu při každém tvém zavolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
16.1.17 18:41
@brumdinka píše: řekla bych, že zakladatelka má spasitelský komplex

Zcela jistě. Takové to - tohle jsem ti všechno dala, koukej mi být vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
16.1.17 18:42
@radkka píše:
@Andrea.Tom Ruku do ohně bych snad nedala ani za sebe :oops: :mrgreen:

No právě.. Taky někdy udělám nevyzpytatelné gesto, či jak to nazvat… Jako taky jsem měla od dětství jednu kamarádku asi 10 let a i po takové době mě vyměnila v Anglii za jinou.. potom přišla s prosíkem, že se v ní spletla a jestli můžeme být nejlepší kamarádky my dvě… No tak jsem ji rovnou řekla že ne… Od té doby si troufám ttvrdit, že dávat ruku do ohně za někoho kdo se ti 14 dní třeba ani neozve a ty ho v podstatě živíš, se nevyplácí… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová