Trestní oznámení - vyhrožování

879
15.1.17 11:11

Trestní oznámení - vyhrožování

Prosím o pomoc. Bývalý přítel mi vyhrožuje zabitím a zabitím dítěte. Otázka zní: Co dělat, mám strach. V minulosti mě již napadl. Policie je asi jasná, ale bude to brát vážně? Pokud udělá jen bu, bu, bu, on si na mě počká. Mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65432
15.1.17 11:21

@KarlKarlson máš důkazy??? SMS, emaily, svědky???
máš papír o napadení v minulosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:26

Bohužel, napadení v minulosti jsem nehlásila, nicméně mám zprávy, kde se k tomu přiznává. Důkazy a svědky mám taky. Co se týče důkazního materiálu, je toho dost. Největší strach mám z toho, že napadne dceru, aby mi ublížil. Je to pocit jako v pasti. Ať udělám co udělám, mám strach, že se bude mstít. Omlouvám se, jsem roztřesená, prostě mám strach to jít nahlásit, aby to nebylo horší, nebo aby policie nezačala jednat až se něco stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:27

Ty výhružky jsou jasné. Typu: Chcípnete vy malý kur*y a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65432
15.1.17 11:31

@KarlKarlson kolik je dcerce???
jen to nahlaš…musíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
15.1.17 11:31

Sla bych na PCR. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
15.1.17 11:33

Volala bych policii, vše řekla i o dřívějšku. Ukázala všechny zprávy. A pak bych si zavolala na nějakou linku pro týrané ženy a zeptala se co dál. Nebo možná obráceně.
Nemáš nějakého kamaráda, brachu, tátu, který by mu zavolal nebo si na něj počkal a vysvětlil mu, že jestli tě bude obtěžovat s dcerou nebo se k vám jen přiblíží, tak bude mít místo obličeje sekanou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:34

Dcerce jsou tři. Policii mám opravdu co nejdřív v plánu. Zajímá mě, jestli to berou vážně. Byl v minulosti za násilnosti trestaný. Je to sociopat. Dokáže se vylhat ze všeho. Koneckonců, já mu to taky dřív baštila. Jak to u policiie probíhá? Oni ho zřejmě pak kontaktují a z toho mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:36

Omlouvám se, píšu jak retardovaná. S tím, aby mu to někdo ručně vysvětlil to neklapne, s jeho tělesnou konstrukcí… Navíc on by pak šel nahlásit své bebíčko. Upřímně, děkuju za každé slovo, jsem z toho dost mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
15.1.17 11:37

@KarlKarlson nahlasit to policii bys mela ale pokud možno změnit telefon a nejlépe i adresu a omezit kontakty s přáteli kteří ho znají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:39

@Malike jistě, jsem ve fázi stěhování. Problém je, že teď se mu naše rodina zcela vyhnout nemůže. Je nějaká šance, že policie zafunguje? Já doufám, že se jako pravý sociopat lekne. Jen aby to ale vzali vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:43

@JayLee Právě toho se bojím. Já nechci, aby mu to jen tak prošlo. Pořád doufám, že když měl v minulosti vroubky, budou to brát jinak. Mám několik lidí, kterým vyhrožoval taky. Třeba by to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
15.1.17 11:49

@KarlKarlson tak se nějak pokus.No to záleží na policii ale minimálně si sním pokecaji. Zatknout nebo tak to bohužel ne ale ty sama musíš se mu vyhnout a nebýt v kontaktu..porid si projistotu peprak a paralizer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.1.17 11:50

@JayLee Tenhle planě nevyhrožuje, o to je to horší. Je opravdu sociopat, fyzicky napadá i ženy. Na policii určitě jdu. Pevně doufám, že se tím budou zabývat. Jsem jen strašně vyděšená a pořádně nevím, co dělat. Díky za každou zpětnou vazbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.17 11:56

@KarlKarlson Urcite mazej podat trestni oznameni. Je to bez pochyb trestny cin nebezpecne vyhrozovani. Pokud k tomu neco mas, tak vsechno vezmi s sebou. Oni si mohou smsky a dalsi materialy stahnout a priradit je ke spisu. Navic - pokud zijete ve spolecne domacnosti - muzou ho z ni na 10 dnu vykazat uredne. Da se pak podat zadost o predbezne opatreni na soud. Kdyz s sebou rovnou pritahnes na policii i svedky, udelas uplne nejlip. Nemusi je shanet, predvolavat a nepovlece se to. Vsechno to muze byt pomerne rychle a jednoduche. Do vypovedi muzes take uvest, ze zadas o poskytnuti kratkodobe ochrany, protoze se ho bojis a bojis se o zivot sveho ditete. O tom pak rozhoduje prislusna kriminalka, ktera by mela na misto taky dojet…ale to je pripad od pripadu jine a pokud vyhodnoti, ze neni to nebezpeci az tak realne, tak ti ji neposkytnou. Pokud ale vis, ze je magor a ze by byl schopen vam ublizit, klidne si ji zadej. Omlouvam se za anonym. Mohu poradit, odkryvat svou identitu ale nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová