Trable s kamarádkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
16.1.17 18:45
@Andrea.Tom píše:
No právě.. Taky někdy udělám nevyzpytatelné gesto, či jak to nazvat… Jako taky jsem měla od dětství jednu kamarádku asi 10 let a i po takové době mě vyměnila v Anglii za jinou.. potom přišla s prosíkem, že se v ní spletla a jestli můžeme být nejlepší kamarádky my dvě… No tak jsem ji rovnou řekla že ne… Od té doby si troufám ttvrdit, že dávat ruku do ohně za někoho kdo se ti 14 dní třeba ani neozve a ty ho v podstatě živíš, se nevyplácí… :zed: :zed: :zed:

Mně to připomnělo místní uživatelky, které by nedaly ruku, ale krk na to, že budou mít šťastné manželství do smrti. Já bych nedala ani prstík, protože nevim, ani jaká budu za 20 let já, natož ten pán, se kterým žiju, do hlavy mu fakt nevidim, i když ho dnes miluji nadevše :nevim:
Ale to už jsme jinde… taky jsem měla kamarádky s dětmi ve špatné situaci, nechala jsem je bydlet u nás, vodila jim děti do školky a ze školky, hlídala, pomohla sehnat bydlení, půjčila jim na kauci, dala oblečení, starší vybavení bytu, zaplatila stěhováky… ale fakt bych nikomu nedávala 10K měsíčně, ani kdybych byla milionář, takhle se nikdy nepostaví na svoje nohy. Nicméně to vypadá, že dotyčné se to zajídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
16.1.17 18:46

Mě připadá, že s tebou v kontaktu být už nechce, jinak by se ti přeci ozývala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 18:50

Dobra dobra, dekuji za rady a nazory.. Donutilo me to to k zamysleni, tenhle uhel pohledu se mi podarilo prehlednout.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
20767
16.1.17 18:51
@Anonymní píše:
Dobra dobra, dekuji za rady a nazory.. Donutilo me to to k zamysleni, tenhle uhel pohledu se mi podarilo prehlednout.. :oops:

A ty máš manžela? Který tohle chápe stejně jako ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 18:59

@radkka ano, mam a vidi to stejne…no spise z toho ma pocit ze kamoska, kdyz ma z neceho depku, tak nekomunikuje se svetem… vime ze ji ten ex cas od casu pise vyhruzne sms a ona se pak uzavira.. Mozna to je vse doromady…

• Citovat
  • Upravit
33531
16.1.17 19:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nejak si nevim rady. Potrebuji se spise vypovidat, nez poradit. Mam dlouholetou kamaradku, vse bylo ok, az pred tremi lety poznala chlapce, ktery byl pro ni vylozene nevhodny. Fetak, co ji obcas prastil. Ona silene zamilovana. Obcas mi nezvedala telefon, neozvala se. Pricitala jsem to, vlivu kluka s kterym chodila a I otehotnela. Narodil se jim syn a teror od jejiho pritele nadale pokracoval. Nekolikrat jsem ji s malym mela u sebe doma, kdyz chtela od nej pryc. Vzdy se k nemu treba po 14ti dnech vratila. Po trech letech odesla uplne a skoncila v azylaku. S dvema detma, dvouletym s nim a desetiletym z predchoziho vztahu. Byla v azylaku cca dva mesice, nabidla jsem ji, ze za vypomoc u me doma, sezenu byt a dostanu ji tam odsud. Coz se podarilo, nasla jsem dvoupatrovy byt se zahradkou, deset km ode me, zaplatila kauci, sehnala vybaveni. Prislibila jsem dokud to nezvladne, platit najem, plus prispevek na jidlo pro deti, za uklid baraku v kterem ziju ja s trema detma. Vse by fungovalo, jen ona proste vzdy prestane uplne komunikovat. Neni schopna mi vysvetlit proc. Ale treba tyden mi vubec nezveda telefon a pak v podstate dela jako by nic. Okolo vanoc, jsem to pricitala nejake depce z vanoc, ale ted uz vazne nevim. Nepomaha si promluvit. Kdyz jsem minule za ni jela, kdyz mela tohle obdobi, tvrdila ze se nic nedeje a pak stejne nekomunikovala. Predvcirem jsem ji psala smsku, ze ma u me na najem..ale bez reakce, psala jsem I dnes, jestli si pro penize prijede a opet nic, volala jsem snad stokrat. Nezveda to. V patek jsem si chtela sama pokecat, neco se mi nepovedlo, psala jsem…opet k nicemu. Mluvila jsem s tim jejim starsim klukem..a ten mi rikal ze doma vse v poho…a nic nevi. Takze normalne zije a funguje. Jen nekomunikuje. Prosim o nazor. A prosim o zachovani anonymu. :oops:

Hm, ty jsi až moc hodná, ono pomoct někomu kdo je v nouzi je krásné ale mám pocit že tě má jen jako sponzora :? jak dlouho jí ten nájem bueš platit? Pomohla jsi jí sehnat byt, vybavení, zaplatila kauci, pplatíš nájem… No přijde mi to dost divné, ona jako dělá co? Proč jí říkáš že není dlužníkem? Ona ta pomoc se pak zvrhne v takové to musíš a to mi nepřijde správné prostě jsi jí pomohla, ok, od tebe moc hezké ale ne jí podporovat donekonečna a ještě snášet její výpadky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
16.1.17 19:10

Taky si myslím, že ji moc dusis. Nesnesla bych aby mi někdo neustále volal a psal a čekal odpovědi. Jsi jak otravná tchyně. Pokud jste se dohodly, že ti každý týden ve středu přijede uklidit a ona nedorazí, tak chápu, že volas, ale myslím, že stokrát volat je moc. Já bych se na jejím místě i styděla, že za ní všechno platíš. Takže ji třeba peníze nedavej a nech ji chvíli volné dychat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33531
16.1.17 19:18
@Anonymní píše:
@radkka a to ji v tom mam nechat…? Co ty deti..? Vzdyt by v tom azylaku skoncili znova. I kdyz najem neni nejak zavratnej..je to necelejch deset. A zatim je na matersky.. Sehnala jsem I praci na doma za velmi slusny peniz, tak ze by se uzivila a zvladla by to sama..jenze kdyz 14dni v mesici neni k sehnani..je to dost slozity.

No ale chápeš vůbec že to není tvůj problém ale její? proč jí ze všeho taháš a ještě platíš? Seženeš jí byt, platíš nájem, seženeš dobře placenu práci na doma, ona nefunguje a ty řekneě co mám dělat? Nějak se mi nechce věřit že to mylslíš vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 19:27

@AnastazieB otravna…asi mate holky pravdu. Priblizim konkretni situaci v patek. Prisla jsem o telefoni pristroj. Poridila jsem si novej a neb jsem mela cislo jen na ni a na jednoho kluka…pisu ji, jestli by mi prosim neposlala telefoni cislo na moji dceru, neb mi slohli telefon. Bez reakce. Bezva… zkusila jsem po hodine volat. Nic. Prisla mi vejplata, tak jsem jeste napsala „prijed si pro najem“..pak jsem zkusila volat cca sedmkrat…„snadstokrat“..bylo velmi nadnesene:-) Nedomaham se komunikace, jen plneni slibu o uklizeni a pripadne prevzeti domaci prace aby si to vse zvladla platit sama. Ale ano, neprosila se o pomoc…ja ji nabidla, kdyz brecela ze v azylaku na vanoce bejt nechce. Prijala ji.

• Citovat
  • Upravit
197
16.1.17 19:31

Zkus se ji prestat ozyvat (vcetne nabidek najmu) a uvidis na cem jsi… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
16.1.17 19:31
@Anonymní píše:
@AnastazieB otravna…asi mate holky pravdu. Priblizim konkretni situaci v patek. Prisla jsem o telefoni pristroj. Poridila jsem si novej a neb jsem mela cislo jen na ni a na jednoho kluka…pisu ji, jestli by mi prosim neposlala telefoni cislo na moji dceru, neb mi slohli telefon. Bez reakce. Bezva… zkusila jsem po hodine volat. Nic. Prisla mi vejplata, tak jsem jeste napsala „prijed si pro najem“..pak jsem zkusila volat cca sedmkrat…„snadstokrat“..bylo velmi nadnesene:-) Nedomaham se komunikace, jen plneni slibu o uklizeni a pripadne prevzeti domaci prace aby si to vse zvladla platit sama. Ale ano, neprosila se o pomoc…ja ji nabidla, kdyz brecela ze v azylaku na vanoce bejt nechce. Prijala ji.

Možná jsem přehlídla :) Vy jste blízko sebe, nebo bydíte dál od sebe? Možná by nebylo od věci zkusit za ní dojít a promluvit o všem s ní.. Vidím, že jsi si vzala k srdci jiný pohled na věc, tak nemá cenu tu víc vypisovat, zda je to špatně či ne, jak moc pomáháš ;) To zjistíš sama :) Ale zkus za ní dojít a normálně na ni „tlač“ ať ti řekne v čem je problém, že se nebudeš teda zlobit a že můžeš svou pomoc omezit, pokud chce, nebo jestli se prostě neděje vážně něco jiné, že ti může věřit :hug: Já z tebe cítím, že jsi taková prostě „Mateřsky milující…“ nevím jak to nazvat. Chceš ji pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
16.1.17 19:33
@Anonymní píše:
@AnastazieB otravna…asi mate holky pravdu. Priblizim konkretni situaci v patek. Prisla jsem o telefoni pristroj. Poridila jsem si novej a neb jsem mela cislo jen na ni a na jednoho kluka…pisu ji, jestli by mi prosim neposlala telefoni cislo na moji dceru, neb mi slohli telefon. Bez reakce. Bezva… zkusila jsem po hodine volat. Nic. Prisla mi vejplata, tak jsem jeste napsala „prijed si pro najem“..pak jsem zkusila volat cca sedmkrat…„snadstokrat“..bylo velmi nadnesene:-) Nedomaham se komunikace, jen plneni slibu o uklizeni a pripadne prevzeti domaci prace aby si to vse zvladla platit sama. Ale ano, neprosila se o pomoc…ja ji nabidla, kdyz brecela ze v azylaku na vanoce bejt nechce. Prijala ji.

Sedmkrát je taky dost, ne? Nedovolám se, pošlu SMS, víc neřeším, proč jí stíháš? Není to tvoje dcera :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 20:55

@radkka a co bys delala, kdyz bys v ruce mela praci co je potreba udelat, kdyz ti ji nekdo prislibil udelat…? Ok, neni ma dcera..ty mam dve :-) to bohate staci. Jen mi proste vadi ze netusim proc tomu tak je. Proc nemuze zvednout telefon a rict treba at si trhnu nohou, ze ma svych starosti dost..cokoliv… :( Vedet duvod, pochopim to…

• Citovat
  • Upravit
21
16.1.17 20:59

Páni. Otevři oči a zamysli se. Dáváš peníze do druhý rodiny, peníze, který bys mohla vrážet do sebe a do svých dětí.
Nechceš mi taky každej měsíc poslat deset tisíc? Já se ti i ozvu. Cítíš jak je to absurdní? Asi tak stejně jako dávat peníze jen tak, byť kamarádce.
Neplní sliby, nedávej jí peníze. Už ses jí napomáhala dost. Pomoc je fajn, ale ten dotyčný se musí pomocné ruky chytit a šplhat sám. Ne se nechat pořád zvedat a zvedat. Pomoc kamarádce z nouze ve formě hlídání dětí, dočasného přespávání než si něco najde, to je v pořádku, ale dotovat jí celou domácnost, je hloupost. Nenech se vysávat.
Jak už někdo psal, připomíná mi to křivku nálad nějakého feťáka, komunikuje jen když je v pořádku, na tripu nebo na dojezdech není schopná normálně komunikovat, tak raději vypne úplně, aby na to nikdo nepřišel.
A bydlení v azylu není tak špatné, abys musela přispěchat na pomoc. Vlastně je to docela dobrá odrazová plocha a už přímo tam jí nabídnou dost pomoci, aby se odrazila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
16.1.17 21:05

Anonymní každej se nechce třeba svěřovat… Pokud ti slíbila práci a nepřišla, tak jí prostě ty peníze nedávej. Kamarádka zřejmě nebude moc spolehlivá osoba. Holt každej nemůže žít spořádaný život, i když bys chtěla. A nemůžeš jí platit bydlení nadosmrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová