Trable s kamarádkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
16.1.17 21:15
@Anonymní píše:
@radkka a co bys delala, kdyz bys v ruce mela praci co je potreba udelat, kdyz ti ji nekdo prislibil udelat…? Ok, neni ma dcera..ty mam dve :-) to bohate staci. Jen mi proste vadi ze netusim proc tomu tak je. Proc nemuze zvednout telefon a rict treba at si trhnu nohou, ze ma svych starosti dost..cokoliv… :( Vedet duvod, pochopim to…

Tak já v momentě, kdy mě někdo takhle tlačí do kouta taky dělám spíš mrtvého brouka a chci mít chvíli pokoj, až když se uklidním, ozvu se a řeknu, aby mi dal pokoj. Ale já nikdy nebyla takovým dlužníkem, v její situaci se blbě říká, ať si trhneš nohou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.17 21:37

@radkka prijde ti to jako tlaceni do kouta..? To ze chci odevzdat praci…? Zvlast kdyz ta prace ji uzivi..? Opravdu to nechapu.

• Citovat
  • Upravit
25123
16.1.17 22:33
@Anonymní píše:
@radkka prijde ti to jako tlaceni do kouta..? To ze chci odevzdat praci…? Zvlast kdyz ta prace ji uzivi..? Opravdu to nechapu.

a já zas nechápu proč to děláš a nejsem sama…nechceš mi taky poslat desítku přišla jsem o práci a rozvádím se… taky by se mi každej měsíc hodila…copak nevidíš, jak je to absurdní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59386
16.1.17 22:46
@Anonymní píše:

tak nechce, neřeš. když nechce ona sama tak nic nenaděláš. azylák neni zlo a možná kdyby tam zůstala by pochopila situaci a ne že jí budeš živit Ty :? Na něčem jste se domluvila ona svojí část neplní tak je neplň taky. na nemá potřebu se o cokoliv starat když jí ještě voláš že má u tebe peníze na nájem. To je fakt jak sci-fi :mrgreen:.Až nebude mít nemám strach že nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.17 23:21

Má depresi.
Kdyby na to byla sama, tak by musela fungovat a kmitala by. Ale ty jsi vše vymyslela, zařídila, zaplatila a ona ví, že pomůžeš. Nemá důvod se snažit. Má málo starostí a proto myslí na kdo ví co, lituje se a má depresi. Ty jsi ji vzala její starosti, její pohon. Navíc přišla o kamarádku, protože, když si chce jen tak poklábosit a postěžovat, tak ty to vyřešíš.

A pokud jste domluvený, že ti bude pomáhat, tak ti má pomáhat bez vyjímky, ne že ji řekneš, že to chápeš a nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
16.1.17 23:59

Píšu znova to samý, moje přesvědčení je, že v něčem jede. S těmahle lidma mám bohatý zkušenosti a její chování tomu na 90% odpovídá. Jediný, co tomu trošku odporuje je, že když jí řekneš, ať si přijde pro nájem, tak mlčí. Ale to je možná to zbývající svědomí. Těžko říct. Každopádně ať je to jak je to, myslím, že její chování by tě mělo dost přesvědčit o tom, že ruku do ohně bys za ni opravdu dávat ndměla. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
17.1.17 06:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nejak si nevim rady. Potrebuji se spise vypovidat, nez poradit. Mam dlouholetou kamaradku, vse bylo ok, az pred tremi lety poznala chlapce, ktery byl pro ni vylozene nevhodny. Fetak, co ji obcas prastil. Ona silene zamilovana. Obcas mi nezvedala telefon, neozvala se. Pricitala jsem to, vlivu kluka s kterym chodila a I otehotnela.

nejdřív jsem si myslela, že je to právě problém oné nevyžádané, přehnané péče, ale při pročítání diskuze a dokreslování některých konkrétních situací, si spíš začínám myslet, že je kamarádka stále pod silným vlivem svého bývalého (??) přítele, asi ji má v hrsti víc, než tušíš. Když tě přestala kontaktovat, bylo to přeci poprvé právě kvůli němu. A jestli ho milovala, jak píšeš a má s ním navíc dítě, jistě neudělala za vším tlustou čáru. Jen aby taky nebrala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
17.1.17 08:51
@Anonymní píše:

Volat někomu 7× mi přijde jako tlačení do kouta. Nechce? Tak nechce, tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.1.17 17:22
@Anonymní píše:
Ahoj holky, nejak si nevim rady. Potrebuji se spise vypovidat, nez poradit. Mam dlouholetou kamaradku, vse bylo ok, az pred tremi lety poznala chlapce, ktery byl pro ni vylozene nevhodny. Fetak, co ji obcas prastil. Ona silene zamilovana. Obcas mi nezvedala telefon, neozvala se. Pricitala jsem to, vlivu kluka s kterym chodila a I otehotnela. Narodil se jim syn a teror od jejiho pritele nadale pokracoval. Nekolikrat jsem ji s malym mela u sebe doma, kdyz chtela od nej pryc. Vzdy se k nemu treba po 14ti dnech vratila. Po trech letech odesla uplne a skoncila v azylaku. S dvema detma, dvouletym s nim a desetiletym z predchoziho vztahu. Byla v azylaku cca dva mesice, nabidla jsem ji, ze za vypomoc u me doma, sezenu byt a dostanu ji tam odsud. Coz se podarilo, nasla jsem dvoupatrovy byt se zahradkou, deset km ode me, zaplatila kauci, sehnala vybaveni. Prislibila jsem dokud to nezvladne, platit najem, plus prispevek na jidlo pro deti, za uklid baraku v kterem ziju ja s trema detma. Vse by fungovalo, jen ona proste vzdy prestane uplne komunikovat. Neni schopna mi vysvetlit proc. Ale treba tyden mi vubec nezveda telefon a pak v podstate dela jako by nic. Okolo vanoc, jsem to pricitala nejake depce z vanoc, ale ted uz vazne nevim. Nepomaha si promluvit. Kdyz jsem minule za ni jela, kdyz mela tohle obdobi, tvrdila ze se nic nedeje a pak stejne nekomunikovala. Predvcirem jsem ji psala smsku, ze ma u me na najem..ale bez reakce, psala jsem I dnes, jestli si pro penize prijede a opet nic, volala jsem snad stokrat. Nezveda to. V patek jsem si chtela sama pokecat, neco se mi nepovedlo, psala jsem…opet k nicemu. Mluvila jsem s tim jejim starsim klukem..a ten mi rikal ze doma vse v poho…a nic nevi. Takze normalne zije a funguje. Jen nekomunikuje. Prosim o nazor. A prosim o zachovani anonymu. :oops:

Na jednu stranu máš můj obdiv, udělala jsi pro ni víc než dost, ale na jejím chování se mi něco nezdá. Psala jsi, že ona už několikrát od toho feťáka odešla, a opět se k němu vrátila. Taky si myslím, že je s ním asi v kontaktu.
To, že nedodržela vaši dohodu, nekomunikuje, a není schopna si přijít ani pro peníze na nájem, by byl pro mě signál, že ji mám nechat, ať si svůj život řeší předně sama. Případnou další pomoc bych velmi zvažovala, a až na základě jejího kontaktu. Myslím, že by jsi se měla poradit s odborníkem, nebo v tom Azyláku s lidmi, kteří mají zkušenosti s takovými případy. Mohli by ti dobře poradit. I pomoc bližním v nouzi by měla mít svoje pravidla.
Taky mi je divné, proč jsi jí pronajala tak velký byt? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.17 23:13

@nostress velky byt, to ani ne..spise mimo hl mesto a za velmi slusny a pro ni v budoucnu utahnutelny peniz. Diky za napad, zkusim se poradit s odbornikem…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.17 13:30

Pro všechny co jste příběh četly, mám rozuzlení. Ona se k tomu svému ex opravdu vrátila, nastěhovala si ho k sobě, má pocit, že děti sou šťastný. Už je tam od vánoc, takže ve chvíli, kdy já se snažila dovolat, tak tam byl. Ona ho samosebou živí a on slibuje, že si určitě najde práci.

• Citovat
  • Upravit
13.4.17 14:32
@Anonymní píše:
Pro všechny co jste příběh četly, mám rozuzlení. Ona se k tomu svému ex opravdu vrátila, nastěhovala si ho k sobě, má pocit, že děti sou šťastný. Už je tam od vánoc, takže ve chvíli, kdy já se snažila dovolat, tak tam byl. Ona ho samosebou živí a on slibuje, že si určitě najde práci.

Hmm.. to zabolí, člověk do ni investoval tolik času a energie. Ona si prostě neváží svých peněz ani těch tvých. Musíme se smířit s tím, že každému nepomůžeme. A trapně by se měla cítit ona, ne ty. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová