Tradice a pověry
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Tak ale. Dneska jsme s detma s velkou slavou osadili zahon levandulemi a co se tu ted nedoctu
Poveru jsem neznala. Sákra ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Morrígan Ní_Boii no vidis na to bych uplne zapomnela i na novy rok
. Ale kazdej si dodrzuje ty svoje povery a tradice. Takze to co mi predala mama. A mame jeji mama
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Endyyy píše:
@Russet Samozřejmě že ne ale proč si dělat před velikonocemi zle s rodinou kvůli něčemu čemu tak moc věří? Já dnes taky uklízím a peru
Velikonoce se píšou s velkým V. Proč by dcera nemohla dělat, co právě potřebuje jen proto, že její matka věři na pověry?
Nedávno jsme měli úmrtí v rodině. Lidi prostě umírají. Ne proto, že se zasadí něco do hlíny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet pověry a někdo tomu věří. Jako svatba v květnu, teď už to význam nemá a stejně v květnu do svatby moc lidí nejde
Pak když se něco stane si řeknou že kdyby neporušili to a to tak se to třeba nestalo. I když stalo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
@Russet pověry a někdo tomu věří. Jako svatba v květnu, teď už to význam nemá a stejně v květnu do svatby moc lidí nejdePak když se něco stane si řeknou že kdyby neporušili to a to tak se to třeba nestalo. I když stalo…
Mně to fakt přijde ujeté na to věřit. Ale asi jsem až moc racionálně uvažující. Všechny svatby mé mámy se konaly jindy než v květnu a všechny končily rozvodem
Navíc v době blahobytu nehrozí, že by rychle otěhotnělá novomanželka v zimě strádala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by byla nádhera, kdyby všichni dodržovali páteční nehrabání v hlíně, tak budeme nesmrtelní:)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet no právě, pověry
Je fakt že v květnu bych se taky nevdávala a to je asi tak jediné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky… Teď jsem si přečetla
, že na Štědrý den se nesmí prát - ok, to jsem v úmyslu neměla, ale ani žádné prádlo nesmí viset - takže co dělat s mokrým oblečením, když zítra děti přijdou z venku? Jsem poseroutek 😆
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Holky… Teď jsem si přečetla, že na Štědrý den se nesmí prát - ok, to jsem v úmyslu neměla, ale ani žádné prádlo nesmí viset - takže co dělat s mokrým oblečením, když zítra děti přijdou z venku? Jsem poseroutek 😆
budu prat, rano vymenim potahy, viset bude taky. co mam deti, peru skoro denne a zijeme dlouhych 14 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka u nás se tohle drží na nový rok
takže na stedry den vesele prádlo visi. No je mi skoro 40 a ziju si spokojeně. Takze deti bych nalozila do horké vany a mokré věci dala na susak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka
ho polož na topení tam nebude viset ale ležet ne?
mmch bacha. A oblečení na raminkach…to musíš všechno sundat…😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše:
@Salorkaho polož na topení tam nebude viset ale ležet ne?
mmch bacha. A oblečení na raminkach…to musíš všechno sundat…😁
Proč? Tu neznám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek píše:
Proč? Tu neznám
Protože taky visi, ne
a nezapomenout sundat i vsechny bundy z vesaku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem si včera večer prala a sušila své oblíbené kraťasy, které nosím na doma. Nad nátělník jsem mávla rukou. Těch nám ráda víc. Dneska se u nás prát nebude. Dneska se svět bez praní nezboří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Holky… Teď jsem si přečetla, že na Štědrý den se nesmí prát - ok, to jsem v úmyslu neměla, ale ani žádné prádlo nesmí viset - takže co dělat s mokrým oblečením, když zítra děti přijdou z venku? Jsem poseroutek 😆
na tohle věří moje mamka a vždy na Vánoce a Nový rok s tím „otravuje“
My jsme včera přijeli z hor, takže dopiju kávu, doprokrastinuju na emiminu a jdu zapnout pračku… na pověry nevěřím, ale já jsem celkové hodně pragmatická.
Je mi 40, jsme zdraví, rodinu mám spokojenou - myslím, že prádlem to nebude ![]()
dej se do klidu a dělej tak, jak Ty chceš…
Klidné svátky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit