Transfer třídenního embrya

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
9.3.21 17:59

Transfer třídenního embrya

Ahojky holky dnes mi bylo transférovano 3denni embryo, máte někdo zkušenost s dobrým koncem??Je to už můj třetí pokus. Prvni skončil potratem, podruhé se embryo ani neuchytilo. Pokazde nám zůstane jen jedno embryo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
9.3.21 18:04

@Kukučík sance je vzdycky, naopak nejake centra preferuji transfer mladsich embryi, protoze u tebe mu bude lepe. Samozrejme kdyz embryo vydrzi do 5. dne, je to pro transfer asi lepsi, protoze se vi, ze je je silne a neodpadlo. Kazdopadne bych nad tim ted nepremyslela, zbytecne se tim trapis a neovlivnis to. :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
9.3.21 18:26

Dodávám naději, 5 et, z toho 4 s kvalitními 5-denními a neúspěšné a 5. et s dvěmi třídenními (jedno horší kvality) a máme dvojčata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 19:03

Ne, že by to nemohlo vyjít, ale solidní centra třídenní embrya prostě netransferuji. Jak to zdůvodnili? Třetí den nastupuje mužský faktor a dost jich odpadá, já bych do takovýho ET nešla, ale to je můj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 19:28

Ahoj, pri 2. IVF mi do tretiho dne vydrzelo jen jedno embryo, to se transferovalo, ale nechytlo se. Pri 3. IVF mi treti den opet zbylo jen jedno, k tomu ne moc dobre kvality. Ale chytlo se a uz je z nej dnes nase dcerka. :srdce: A taky si pamatuji, ze jsem procitala diskuze a patrala po nadeji, zda mohou byt tridenni embrya uspesna. Takze sance urcite je, drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 19:32
@Anonymní píše:
Ne, že by to nemohlo vyjít, ale solidní centra třídenní embrya prostě netransferuji. Jak to zdůvodnili? Třetí den nastupuje mužský faktor a dost jich odpadá, já bych do takovýho ET nešla, ale to je můj názor.

Asi budeš velká odbornice na embrya a transfery, když můžeš toto tvrdit. :D
Díky bohu za “nesolidnost” mého CAR, když právě z třídenního embrya máme dceru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 20:53
@Anonymní píše:
Díky bohu za “nesolidnost” mého CAR, když právě z třídenního embrya máme dceru.

Ono nejde o „nesolidnost“…ale ani embrya, která jsou kvalitní 3.den, nemusí dojít do stádia blastocysty…a potom je transfer takového embrya zbytečný. Proto se provádí prodloužená kultivace do dne 5/6… Sice zbyde méně embryí k transferu, ale odpadnou zbytečné pokusy s nekvalitními embryi.
Je skvělé, že jste měli štěstí a vyšlo vám to…určitě nejste jediní, dříve se to takto dělalo běžně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 21:11

My mame ze 3 denniho embrya syna.
Pri prvnim IVF mi vkladali 5 denni embryo a to se neuchytilo. Na 2 pokus IVF jsem sla do jineho centra a tam mi zkusili vlozit 3 denni embryo a mame z nej uz 20 mesicniho chlapecka :srdce:
Jeste mame zamrazene jedno embryo, tak uvidime, zda se chytne i toto.
Uprimne jsem z toho nemela. dobry pocit, kdyz mi z centra volali, ze mi vlozi uz 3 denni embryo. Dokonce jsem to i obrecela. Ale pak me jedna pani, ktera pracuje s embrii uklidnila, ze kolikrat je embryu lepe uz v tele zeny a dopadne to dobre :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 21:51
@Anonymní píše:
Ono nejde o „nesolidnost“…ale ani embrya, která jsou kvalitní 3.den, nemusí dojít do stádia blastocysty…a potom je transfer takového embrya zbytečný. Proto se provádí prodloužená kultivace do dne 5/6… Sice zbyde méně embryí k transferu, ale odpadnou zbytečné pokusy s nekvalitními embryi.
Je skvělé, že jste měli štěstí a vyšlo vám to…určitě nejste jediní, dříve se to takto dělalo běžně.

To samozrejme vim, co pises, ale taky vim, ze pokud treti den zbyva uz jen jedno embryo, tak se vetsinou do pateho dne neceka a zkusi se trasferovat alespon to, protoze prave to stesti/nahoda - rikejme si tomu jak chceme - muze nakonec prinest uspech. Je to naprosto bezna praxe, se solidnosti kliniky to fakt nema co delat. A zakladatelka taky psala, ze jim vzdy zbyva jen jedno, takze me treba vubec nerekvapuje, ze ji ho po trech dnech zavedli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 22:54
@Anonymní píše:
Díky bohu za “nesolidnost” mého CAR, když právě z třídenního embrya máme dceru.

Umíš číst?? :nevim:
Píšu "ne, že by to nemohlo vyjít "? To, že to vyšlo vám, neznamená, že to musí vyjít vždy. Není totiž důvod nenechat dojít embryo do blastocysty, asi nechápeš, že transfer třídenního embrya je risk, který, když vyjde, jsou peníze v kase a když nevyjde, tak jsou peníze v kase. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 22:58
@Anonymní píše:
My mame ze 3 denniho embrya syna.
Pri prvnim IVF mi vkladali 5 denni embryo a to se neuchytilo. Na 2 pokus IVF jsem sla do jineho centra a tam mi zkusili vlozit 3 denni embryo a mame z nej uz 20 mesicniho chlapecka :srdce:
Jeste mame zamrazene jedno embryo, tak uvidime, zda se chytne i toto.
Uprimne jsem z toho nemela. dobry pocit, kdyz mi z centra volali, ze mi vlozi uz 3 denni embryo. Dokonce jsem to i obrecela. Ale pak me jedna pani, ktera pracuje s embrii uklidnila, ze kolikrat je embryu lepe uz v tele zeny a dopadne to dobre :)

Klasický, u vás mu bude líp :lol: co mají taky jiného říct?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.21 08:36
@Anonymní píše:
Klasický, u vás mu bude líp :lol: co mají taky jiného říct?

No, ale to, ze mu bude u me lip mi nerekli v mem CAR, ale rekla mi to laborantka z jineho CAR. Ono i kdyz bz do 5-teho dne nedoslo zadne embryo, tak i tak, bych CARu za cely proces musela zaplatit. Takze pro ne je jistota vzdy, ze dostanou zaplaceno. Akorat by vlozenim 3 denniho embrya prisel CAR o penize za prodlouzenou kultivaci. Takze je to spis horsi pro ne, prijdou o cast zisku.

• Citovat
  • Upravit
8920
12.3.21 01:14
@Anonymní píše:
No, ale to, ze mu bude u me lip mi nerekli v mem CAR, ale rekla mi to laborantka z jineho CAR. Ono i kdyz bz do 5-teho dne nedoslo zadne embryo, tak i tak, bych CARu za cely proces musela zaplatit. Takze pro ne je jistota vzdy, ze dostanou zaplaceno. Akorat by vlozenim 3 denniho embrya prisel CAR o penize za prodlouzenou kultivaci. Takze je to spis horsi pro ne, prijdou o cast zisku.

Me fascinuje, jak to vzdy nekdo ironicky zhodnoti, ze je spatne davat tridenni embryo, tak jasne, ze je lepsi, kdyz ma clovek embryi 10,nechat je dojit do 5 dne a vybrat to nejlepsi na transfer.Kdyz ale zbyde jen jedno uz treti den, tak je nejlepsi ho proste vlozit, nez nemit pak nic. A je dost pripadu, ze i z horsiho embrya, ktere bylo treti den, bylo zdrave dite. Takze radsi neco nez nic! Takze preju hodne stesti, nadeje je vzdycky :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 07:35
@Anonymní píše:
Umíš číst?? :nevim:
Píšu "ne, že by to nemohlo vyjít "? To, že to vyšlo vám, neznamená, že to musí vyjít vždy. Není totiž důvod nenechat dojít embryo do blastocysty, asi nechápeš, že transfer třídenního embrya je risk, který, když vyjde, jsou peníze v kase a když nevyjde, tak jsou peníze v kase. :mavam:

Ano, číst umím :D Psala jsi, že solidní CAR neprovádějí transfer třídenních embryí. Toto je pěkná kravina. A že jsou peníze v jejich kase je mi uplně jedno, když máme z IVF a toho risku, jak ty píšeš, dvě úžasné děti.
V CAR se platí za vše, úspěch i neúspěch, s tím se snad musí počítat. A pro tvou informaci, měla jsem i dva pokusy s ukázkovými blastocystami a nic z toho. A peníze má za ně CAR taky v kase. Ale očividně toto asi z tvého pohledu risk není, je to sázka na jistotu, viď? :D Pro mne jsi se svými názory čím dál větší “odbornice”.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.21 07:45
@Dakota J píše:
Me fascinuje, jak to vzdy nekdo ironicky zhodnoti, ze je spatne davat tridenni embryo, tak jasne, ze je lepsi, kdyz ma clovek embryi 10,nechat je dojit do 5 dne a vybrat to nejlepsi na transfer.Kdyz ale zbyde jen jedno uz treti den, tak je nejlepsi ho proste vlozit, nez nemit pak nic. A je dost pripadu, ze i z horsiho embrya, ktere bylo treti den, bylo zdrave dite. Takze radsi neco nez nic! Takze preju hodne stesti, nadeje je vzdycky :hug: :srdce:

Taky mě fascinuje, že sem má někdo jako anonymní tulipán potřebu lézt a místo, aby odpověděl na to, co se zakladatelka ptala, tak plevelí svými názory, na které se naopak nikdo neptal. Ale to je na emiminu už taková klasika.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex