Transfer třídenního embrya

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.3.21 09:24
@Anonymní píše:
To samozrejme vim, co pises, ale taky vim, ze pokud treti den zbyva uz jen jedno embryo, tak se vetsinou do pateho dne neceka a zkusi se trasferovat alespon to, protoze prave to stesti/nahoda - rikejme si tomu jak chceme - muze nakonec prinest uspech. Je to naprosto bezna praxe, se solidnosti kliniky to fakt nema co delat. A zakladatelka taky psala, ze jim vzdy zbyva jen jedno, takze me treba vubec nerekvapuje, ze ji ho po trech dnech zavedli.

Ale to není o štěstí/náhodě. To třídenní embryo, co se transferuje a zaniduje, by bylo pravděpodobně pátý den krásná blastocysta a také by zanidovala. A i pokud zakladatelce zbývá jedno embryo, tak je lepší ho nechat do dne pátého a zjistit jestli se opravdu jedná o kvalitní embryo a nepodstupovat zbytečně transfer, který má menší šanci na úspěch.
Já vůbec nepopírám, že třídenní embryo se nemůže ujmout. Ale je to menší pravděpodobnost než u blastocysty pátý den. Prostě se prodlouženou kultivací selektují nekvalitní embrya.
Třetí den jsou embrya buněčná…nikdo nemůže odhadnout, jak bude vypadat jejich další vývoj. Pátý (případně šestý den) je embryo už ve stádiu blastocysty, kde se dá kvalita poznat.
Pracuju už několik let jako embryolog, tak už jsem těch embryí „pár“ viděla. Sama mám dítě po IVF, také málo embryí a nepodstupovala bych transfer 3.den…je to prostě zbytečné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.21 11:13
@Anonymní píše:
Ale to není o štěstí/náhodě. To třídenní embryo, co se transferuje a zaniduje, by bylo pravděpodobně pátý den krásná blastocysta a také by zanidovala. A i pokud zakladatelce zbývá jedno embryo, tak je lepší ho nechat do dne pátého a zjistit jestli se opravdu jedná o kvalitní embryo a nepodstupovat zbytečně transfer, který má menší šanci na úspěch.
Já vůbec nepopírám, že třídenní embryo se nemůže ujmout. Ale je to menší pravděpodobnost než u blastocysty pátý den. Prostě se prodlouženou kultivací selektují nekvalitní embrya.
Třetí den jsou embrya buněčná…nikdo nemůže odhadnout, jak bude vypadat jejich další vývoj. Pátý (případně šestý den) je embryo už ve stádiu blastocysty, kde se dá kvalita poznat.
Pracuju už několik let jako embryolog, tak už jsem těch embryí „pár“ viděla. Sama mám dítě po IVF, také málo embryí a nepodstupovala bych transfer 3.den…je to prostě zbytečné.

Vždyť to sama píšu, štěstí/náhoda, ať si tomu každý říká jak chce. Já taky nevím, jak to mám nazvat, že se mi třídenní embryo chytlo a jedna blastocysta ano a dvě super blastocysty ne. Každopádně jsem dvou klinikám strašně vděčná a šťastná, že mám díky nim dvě děti.
Mně vadí, že se zakladatelka ptá, zda měl někdo úspěch s třídenním embryem a anonymní tulipán jí odpoví, že byla v nesolidním CAR. Tahle odpověď mi prostě přijde úplně mimo.

• Citovat
  • Upravit
2
12.3.21 17:57

Holky všem moc děkuji za povzbuzení a podporu je super vědět že se to může povést :) k diskuzi o tom jaké embryo se má transferovat mám vlastní zkušenost při druhém IVF mi 4den zbývala 2embrya do druhého dne tomu jednomu narostla vakuola to druhé mi transferovali dva dny na to přišli bolesti a pět dnů po jsem začala krvácet(nejspíš mu narostlo to samé)proto jsem tentokrát souhlasila s transferem třídenního jediného embrya a nikdo mi netvrdil že mu u mě bude líp naopak to bylo s návrhem lékaře že nebudeme platit poplatek za prodlouženou kultivaci, bylo to moje rozhodnutí. Ted to buď vyjde nebo nevyjde. Nevim proč má někdo potřebu shazovat CAR, nejsem odborník podle mě je to o individuálním přístupu a možnostech každé z nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 20:25

@Kukučík nikdo neshazuje centra, jen jsem se s tebou podělila o svojí zkušenost, i anonymní růže, jako profesionál ti potvrdila, jak to je, ale ty máš svojí pravdu, tak si jí měj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.21 20:28
@Anonymní píše:
Vždyť to sama píšu, štěstí/náhoda, ať si tomu každý říká jak chce. Já taky nevím, jak to mám nazvat, že se mi třídenní embryo chytlo a jedna blastocysta ano a dvě super blastocysty ne. Každopádně jsem dvou klinikám strašně vděčná a šťastná, že mám díky nim dvě děti.
Mně vadí, že se zakladatelka ptá, zda měl někdo úspěch s třídenním embryem a anonymní tulipán jí odpoví, že byla v nesolidním CAR. Tahle odpověď mi prostě přijde úplně mimo.

Tohle jsem nepsala, tak to prosím nepřekrucuj.
Psala jsem "ne, že by to nemohlo vyjít, ale solidní centra třídenní embrya netransferuji " což je prostě fakt.
Tahle odpověď je mimo pro někoho, kdo chce slyšet jen tu svojí pravdu.

• Citovat
  • Upravit
10921
12.3.21 20:43
@Anonymní píše:
Psala jsem "ne, že by to nemohlo vyjít, ale solidní centra třídenní embrya netransferuji " což je prostě fakt.

Je zajimavy, ze takovy PFC, ktery patri mezi centra s nejlepsimi vysledky, kde maj vyborny embryology, zavadi i 3 denni embrya. Takze ne, opravdu to neni tak, ze solidni centra takova embrya netransferuji. Tohle je proste co clovek to nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 21:46
@Anonymní píše:

Tou odpovědí mimo bylo myšleno to, že zakladatelka se ptala na osobní zkušenost s transferem a ty ji odpovídáš o solidnosti CAR. Nic víc, nic míň.
Jinak má samozřejmě každý právo na svůj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.21 08:15

Ano, můj názor,,a ten jsem napsala. Ale ty s ním máš evidentně problém :nevim:
Důvod transferovat třídenní embryo je podle tebe jaký??

• Citovat
  • Upravit
8922
13.3.21 11:20
@Anonymní píše:
Ano, můj názor,,a ten jsem napsala. Ale ty s ním máš evidentně problém :nevim:
Důvod transferovat třídenní embryo je podle tebe jaký??

Duvod je ten, ze nema pani hodne embryi, ktere by se mela vyselektovat a vybrat ty nejlepsi, prodlouzena kultivace je k tomu, vybrat to nejsilnejsi, kdyz ti treti den zbyde jedno, co chces proboha vybirat.:roll:.A to ze by vydrzelo do 5 dne zaruceno teda nema. A predstav si, ze toto se deje hlavne u tech starsich zenskych, co si to vse hradi samy, stejne tomu CARu vse platis, nejdrazsi jsou leky a ISCI a transfer uz te nestoji nic.Tak jedine priplatis 5 tis za prodlouzenou kultivaci a predstav si, ono v tom tele jim je vazne lip, nez na ty misce.Toto je rozhodnuti na kazdem, ty si to delej jak chces. Ostatni si to taky udelaji podle sveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 12:19

@Dakota J nemusíš mne poučovat, já vím moc dobře, co to všechno znamená a kolik to stoji :lol: Já jen říkám, že pokud zbývá jedno jediné třídenní embryo, které jde na ET, tak je to z nouze ctnost a ne klasický postup. Samozřejmě, co už s ním, když se všechna ostatní zastavila ve vývoji :nevim: možná to jedno jediné bude zázračné.
Tvoje poslední poznámka "v těle jim je líp " tak to už je jen třešínka na dortu, tohle heslo se opravdu ještě používá? V tomhle stádiu je embryo někde ve vejcovodu, ne v děloze.
Možná si ještě jednou přečti, co psala anonymní růže, je EMBRYOLOG

• Citovat
  • Upravit
8922
13.3.21 12:50
@Anonymní píše:
@Dakota J nemusíš mne poučovat, já vím moc dobře, co to všechno znamená a kolik to stoji :lol: Já jen říkám, že pokud zbývá jedno jediné třídenní embryo, které jde na ET, tak je to z nouze ctnost a ne klasický postup. Samozřejmě, co už s ním, když se všechna ostatní zastavila ve vývoji :nevim: možná to jedno jediné bude zázračné.
Tvoje poslední poznámka "v těle jim je líp " tak to už je jen třešínka na dortu, tohle heslo se opravdu ještě používá? V tomhle stádiu je embryo někde ve vejcovodu, ne v děloze.
Možná si ještě jednou přečti, co psala anonymní růže, je EMBRYOLOG

Ja to cist nepotrebuji, jak pisi kazdy si vybere podle sveho, co si o tom myslis ty, je mi celkem jedno :mrgreen:,ani doktori nevedi co se bude dit dal a kolikrat jsou sami prekvapeni, tak to proste je, ja to sama zazila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 13:17
@Dakota J píše:
Ja to cist nepotrebuji, jak pisi kazdy si vybere podle sveho, co si o tom myslis ty, je mi celkem jedno :mrgreen:,ani doktori nevedi co se bude dit dal a kolikrat jsou sami prekvapeni, tak to proste je, ja to sama zazila. :mrgreen:

Přínosná informace..klasická při absenci argumentů.
Nejdřív hrozná argumentace a když ti dojde dech, tak ať si to každý udělá podle svého :lol:
To jo, ať si to každý udělá podle svého, v tom jsme asi za jedno, ale když se pustím do diskuse na téma IVF, tak musím mít buď vzdělání v oboru, nebo hodně zkušeností, myslím, že nemáš ani jedno z toho, tak bylo zbytečné tuhle diskusi vůbec rozpoutávat. Stačilo napsat zakladatelce, že vám to taky vyšlo s třídenním embryem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.21 13:48
@Anonymní píše:
Přínosná informace..klasická při absenci argumentů.
Nejdřív hrozná argumentace a když ti dojde dech, tak ať si to každý udělá podle svého :lol:
To jo, ať si to každý udělá podle svého, v tom jsme asi za jedno, ale když se pustím do diskuse na téma IVF, tak musím mít buď vzdělání v oboru, nebo hodně zkušeností, myslím, že nemáš ani jedno z toho, tak bylo zbytečné tuhle diskusi vůbec rozpoutávat. Stačilo napsat zakladatelce, že vám to taky vyšlo s třídenním embryem :nevim:

Přesně z tohoto důvodu nechápu tvé příspěvky v této diskuzi. Zakladatelka se neptala na názor, zda je dobré transferovat třídenní embrya, ale zda to někomu vyšlo. Z tohoto pohledu vůbec nechápu tvoji potřebu zde své názory vyjadřovat a druhým jejich vyvracet. V jiné diskuzi o IVF by to bylo pochopitelný, ale proč tady? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8922
13.3.21 16:35
@Anonymní píše:
Přesně z tohoto důvodu nechápu tvé příspěvky v této diskuzi. Zakladatelka se neptala na názor, zda je dobré transferovat třídenní embrya, ale zda to někomu vyšlo. Z tohoto pohledu vůbec nechápu tvoji potřebu zde své názory vyjadřovat a druhým jejich vyvracet. V jiné diskuzi o IVF by to bylo pochopitelný, ale proč tady? :nevim:

Asi to pani bavi a nema co delat :mrgreen:,ono uplne staci a je tady o tom milion diskuzi, ze nevyjde nekomu ivf ani s vysetrenymi embryi a pak se to povede prirozene, i kdyz tomu paru doktori rikaji, ze jsou nulove sance na prirozene otehotneni. Takze nadeje je vzdycky a hadat se tu o to co je lepsi je nesmysl. Protoze nam treba vyslo to, co melo podle doktoru nulove sance a lepsi metody selhaly. Jinak uz se jdu zabyvat dulezitejsimi vecmi. Zakladatelce drzim palce a vazne je to na te nahode, stesti, prirode, ani zkuseny embryolog neumi vysvetlit, proc se nezadarilo s 5 dennimi vysetrenymi embryi, tak to proste je. Pokud vim, tak jsou i diskuze, ze si pani nechala dat embryo horsi kvality, co by normalne doktori nedali a zadarilo se. Takze je to vazne na kazdem, jestli to zkusi, nebo zavrhne.Ja rikam radsi zkusit neco nez nic a nepotrebuju se tady hadat co je lepsi.Ani to nejlepsi podle doktoru totiz nemusi vyjit.Sama jsem to zazila a nepotrebuju na to studovat deset vysokych skol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.21 18:40

@Dakota J tobě nemá smysl to vysvětlovat, jsi chytřejší, než všichni doktoři dohromady, ještě, že ti někdo přispěchal na pomoc viď, růži sis ani nezvládla oponovat. Diskuse s tebou je bezpředmětná, musíš mít pravdu za každou cenu a s tím i poslední slovo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex