Tréma - betablokátory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11873
12.3.19 20:01

Jsem naprostý laik. K tomuto mohu napsat, že mám betablokátory napsané od neurologa a v kombinaci s tramadolem mi padá srdeční tep k 46-47. Bez betablokátorů jsem ho většinou měla v této kombinaci okolo 55. I okolo těch 55 je mi to nepříjemné - nevím, jak bych ten pocit popsala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 20:06
@Evkad píše:
Jsem naprostý laik. K tomuto mohu napsat, že mám betablokátory napsané od neurologa a v kombinaci s tramadolem mi padá srdeční tep k 46-47. Bez betablokátorů jsem ho většinou měla v této kombinaci okolo 55. I okolo těch 55 je mi to nepříjemné - nevím, jak bych ten pocit popsala jinak.

Myslím že máš závratě, knedlík v krku,a možná i nevolnost. Ten tramadol se bere na bolest, a je mírné antidepresivum, nebo spíš neměl by se brát s ATD, asi by to chtělo snížit dávku. normální tlak je - ale to asi víš 120/80.

• Citovat
  • Upravit
11873
12.3.19 20:13
@Jessie_james píše:
Myslím že máš závratě, knedlík v krku,a možná i nevolnost. Ten tramadol se bere na bolest, a je mírné antidepresivum, nebo spíš neměl by se brát s ATD, asi by to chtělo snížit dávku. normální tlak je - ale to asi víš 120/80.

Antidepresiva neberu, ostatní nemám. Jediné co mám, je pak večírek ;-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 20:16
@Evkad píše:
Antidepresiva neberu, ostatní nemám. Jediné co mám, je pak večírek ;-) .

Když budeš mít dobrou a sympatickou podporu, tak se Ti tlak určitě zvýší :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11873
12.3.19 20:22
@Evkad píše:
Jsem naprostý laik. K tomuto mohu napsat, že mám betablokátory napsané od neurologa a v kombinaci s tramadolem mi padá srdeční tep k 46-47. Bez betablokátorů jsem ho většinou měla v této kombinaci okolo 55. I okolo těch 55 je mi to nepříjemné - nevím, jak bych ten pocit popsala jinak.

Tím jsem chtěla napsat, že i někdy malá dávka betablokátorů dovede v kombinaci něčeho jiného udělat paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 20:24
@Evkad píše:
Tím jsem chtěla napsat, že i někdy malá dávka betablokátorů dovede v kombinaci něčeho jiného udělat paseku.

Myslím, že experimenty s léky dokážou udělat paseku, jel bych na třezalku popřípadě GUAJACURAN

• Citovat
  • Upravit
11873
12.3.19 20:31
@Jessie_james píše:
Myslím, že experimenty s léky dokážou udělat paseku, jel bych na třezalku popřípadě GUAJACURAN

Netuším na koho je příspěvek mířen, psala jsem zkušenost s minimální dávkou betablokátorů, že není radno brát i jen tak, že třeba mi tento lék dělá toto.
Léky mám psané od lékaře, žádné experimenty nedělám.
Třezalku ani guajacuran nepotřebuji a navíc bacha u třezalky, není radno ji jen tak s něčím kombinovat - to by se také mělo zmínit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
12.3.19 20:36

@Evkad no tak ale pokud máš tep kolem 46 , tak je to důvod ke snížení betablokátoru. Dávka by se měla snížit či vysadit, když tep klesá pod 50 A u tepu pod 60 bych ho určitě nenasazovala, nebo jen v opravdu hodně indikovaných případech. Předpokládám, že betablokátor užíváš na migrény, když říkáš že je to v kombinaci s tramadolem. Tak asi u Tebe je podstatné posoudit riziko vs benefit té léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
12.3.19 20:37

@Jessie_james myslím si že betablokátory indikované lékařem za posouzení všech kontraindikací jsou méně nebezpeční než třezalka, která je volně prodejná a má spoustu lékových interakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 20:38
@Evkad píše:
Netuším na koho je příspěvek mířen, psala jsem zkušenost s minimální dávkou betablokátorů, že není radno brát i jen tak, že třeba mi tento lék dělá toto.
Léky mám psané od lékaře, žádné experimenty nedělám.
Třezalku ani guajacuran nepotřebuji a navíc bacha u třezalky, není radno ji jen tak s něčím kombinovat - to by se také mělo zmínit.

Hm tak to jsem se netrefil. 45-55 jsem měl když jsem byl na vrcholu své kariéry v cyklistice. Ale bylo to na zakladatelku.

• Citovat
  • Upravit
Jessie_james
12.3.19 20:41
@Lucka1111 píše:
@Jessie_james myslím si že betablokátory indikované lékařem za posouzení všech kontraindikací jsou méně nebezpeční než třezalka, která je volně prodejná a má spoustu lékových interakcí.

Hmm, mluvil jsem o jinak zdravém člověku. Ale Ty děláš určitě v lékarně, takže už mlčím 8)

• Citovat
  • Upravit
11873
12.3.19 20:42

@Lucka1111 Z tohoto důvodu tramadol užívám minimálně (asi 4-6× do roka?) - pod 50 mi to dělá jen v této kombinaci. Bez betablokátoru jsem byla s tramadolem na hodnotě okolo 55.
Ale jo, časem mám betablokátor vysadit, efekt nebyl dostatečný. A na tlak to nemělo vliv žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
12.3.19 20:50

@Jessie_james tak v lékárně fakt nedělám. Jsem lékařka. Ale myslím, že zakladatelka se již své dozvěděla. V diskuzi jí odpověděli 2 lékařky, že malá dávka betablokátoru je v jejím případě použitelná a může jí pomoct. Jen je opravdu důležité před nasazením betablokátoru vyloučit všechny kontraindikace, i ty relativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7966
12.3.19 20:53

@Evkad tak pokud není efekt dobrý, tak pak je opravdu ke zvážení to vysazení. Já mám v ordinaci paní, které to na migrénu hodně pomohlo. Ale má s tím tepy kolem 45 a při postavení se jí motá hlava. Neurologové jsou spokojení a píší že to má vysadit při tepech pod 40. No já bych byla opatrnější a dávku bych snížila aby neměla tep pod 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
12.3.19 20:58

@Lucka1111 Ano, lékařka, to byla ta druhá možnost, tak to mlčím spíš úplně teda :kytka: :kytka: :kytka: Napadá mě Lucie jak jinak, ale i příjmení, ale to by byla opravdu náhoda. Měj se hezky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex