Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nechala bych si ho. V budoucnu by sis to mohla vyčítat, práce se najde, a bydlení taky, stále máte ještě hooooodne času. Tvoji mámu nechápu, místo aby podpořila, tak akorát potopi… ![]()
Těžké rozhodování.
Ale jestli cítíš, že by ti potrat ublížil a do smrti by sis to vyčítala, tak prostě hledej cestu. Určitě nějaká je, porod je ještě daleko, do té doby se můžete stabilizovat.
Záleží hodně na příteli, jak moc je ochotný makat, případně práci změnit, jak moc je šikovný, zručný a flexibilní. Myslím, že šikovní chlapi budou potřeba pořád.
@Anonymní píše:
@Lara859
No rozhodnutí je to velmi těžké, ale v tomhle případě bych prostě obešla stát. Našla bych byt, přítele bych napsala jen na vodu, ale do nájmu bych ho nezapočítala a nikomu to neříkala. A vyběhala bych si příspěvek na bydlení, přídavky na děti atd… Byla bych jako máma samoživitelka.
Určitě bych třetí miminko pryč nedala. A na mámu bych se vážně po tomto vykašlala.
To uz davno neplati, nastesti.
@Anonymní píše:
@Lara859
No rozhodnutí je to velmi těžké, ale v tomhle případě bych prostě obešla stát. Našla bych byt, přítele bych napsala jen na vodu, ale do nájmu bych ho nezapočítala a nikomu to neříkala. A vyběhala bych si příspěvek na bydlení, přídavky na děti atd… Byla bych jako máma samoživitelka.
Určitě bych třetí miminko pryč nedala. A na mámu bych se vážně po tomto vykašlala.
Takle to nefunguje. Uz neplati, ze kdo nema TP, ten se nepočítá. Navic by musela mit teda deti sverene do pece, urcene alimenty…
Bydlíte u rodičů, takže předpokládám, že nájem neplatíte. Nevidím tedy problém, proč během tří měsíců nemít našetřeno na kauci. Navíc si můžeš zvednout rodičák na maximum, protože by ti stejně spousta peněz propadla a tím pádem budete mít zase o dost peněz navíc. Dvě nebo tři děti zas tak velký rozdíl ve financích není. Oblečení a hračky seženete za hubičku nebo budou dědit po sobě. V době, kdy půjdou do školy zase budeš pracovat, takže peněz budete mít víc. Žít se dá skromě, pokud nepotřebujete luxus. Když půjdeš na interupci, budeš si to vyčítat celý život.
@Lara859 píše:
@Sany80s Při krátkodobém? Přišel o práci v době korony a další práci nesehnal protože korona.. ono se to lehce řekne, z čeho jsem měla zaplatit nájem skoro 13 tisic? Z rodicaku?
Existuje pojem úspory, existuje příspěvek na bydlení.
Pokud vás vykolejí takto pár měsíců bez práce a nemáte na to úspory, je luxus mít i dvě děti. Natož tři.
Já mámu chápu, ale rozhodně bych si do toho nenechala mluvit. Vše se dá vyřešit. Na potrat bych nešla.
@Lara859
Já bych se přestěhovala za prací.
Třeba Kolín, Pardubice, mladá Boleslav hledají do fabrik.
Ono se lehko řekne Jdi na interrupci. Ale je tu obrovské Ale. Jednak možné, i když asi nevelké riziko zdravotních následků, především ale těch psychických. Teď to může vypadat jako jediné „správné“ řešení, ale časem se může situace uklidnit, vy budete zajištění a přijdou výčitky. Přímo na stránkách nesoudime-pomahame vypráví lékařka, která potraty dělala o tom, jak těžce to často ženy nesly. Když bylo po všem, už to rozhodnutí nešlo vrátit a ony se pak sžíraly výčitkami a nevratným pocitem ztráty. Znám ženu, která je po potratu už přes deset let a přesto pořád „slaví“ narozeniny nenarozeného dítěte, a mluví, jaké by to o bylo, kdyby…
Zakladatelko, nechoď na potrat. Pokud má přítel práci, zvládnete to. Když jde do tuhého, člověk dokáže vyjít z mála, to vím z vlastní zkušenosti. Oblečení je to nejmenší, to vám dá i charita, nebo darují maminky. Totéž hračky. Sama ti můžu něco poslat. Nejvyšší výdaj je jídlo a ve vašem případě asi nájem bytu. Ale budete mít nárok na různé přídavky a jak dítko odroste, půjdeš do práce. Děti se obejdou bez kroužků, značkových hader i chytrých telefonů. Potřebují mámu, tátu a střechu nad hlavou. Opravdu věřím, že to zvládnete ![]()
Před lety takhle mojí rodiče nečekaně čekali čtvrté dítě - mě. Taky tou dobou přišli o bydlení a doba nebyla zrovna ideální. Jejich rodiče se od nich neodvrátili, naopak pomohli, nakonec všechno zvládli a bylo zas dobře. Mám hezké vzpomínky na dětství, tři super sourozence, život mě baví a naši taky nevypadají, že by nějak extra litovali
.
Samozřejmě chápu i mou matku, že už by chtěla mít klid.. Jen jsem čekala oporu nebo aspoň, kdyby ti to trvalo o měsíc déle, určitě bych chvilku počkala a nevyhodila tě. Sama ví, jak těžké je dnes byt sehnat. Nevím jak v ostatních krajích ale tady na Vysočině ano. Přítel už práci má tak setrime co se dá. Jen nechci riskovat, že dítě privedu na svět s holým zadkem jak se říká. Pro paní co se ptala proč se nechranime? Jak to můžete vědět? Bohužel, stalo se. A nějaké úspory.. myslíte si že každý má nějaké úspory? Také jsme měli ale ne dostatek na to abychom zaplatili nájem a ještě jídlo a další věci.. v rozmezí několika měsíců. Určitě se z toho dostaneme, během pár měsíců snad budem mít svoje vlastní bydlení. Detem nic nechybí co se týče ostatních věcí mají vše. Jen nechci riskovat, že skončím se 3 dětmi nekde na azylaku nebo charite.. ![]()
@Lara859 píše:Žádat můžete hned jak budete bydlet, nemusíte čekat 3 měsíce.
@kyticka86 Hledáme co můžeme, vždy chtějí kauce tady na Vysočině kolem 30-40 tisíc. Je to těžké.. Budu mít nárok max. na příspěvek na bydlení ale to až po odbydleni 3 měsíců.
@Romilda píše:
Ono se lehko řekne Jdi na interrupci. Ale je tu obrovské Ale. Jednak možné, i když asi nevelké riziko zdravotních následků, především ale těch psychických. Teď to může vypadat jako jediné „správné“ řešení, ale časem se může situace uklidnit, vy budete zajištění a přijdou výčitky. Přímo na stránkách nesoudime-pomahame vypráví lékařka, která potraty dělala o tom, jak těžce to často ženy nesly. Když bylo po všem, už to rozhodnutí nešlo vrátit a ony se pak sžíraly výčitkami a nevratným pocitem ztráty. Znám ženu, která je po potratu už přes deset let a přesto pořád „slaví“ narozeniny nenarozeného dítěte, a mluví, jaké by to o bylo, kdyby…
Zakladatelko, nechoď na potrat. Pokud má přítel práci, zvládnete to. Když jde do tuhého, člověk dokáže vyjít z mála, to vím z vlastní zkušenosti. Oblečení je to nejmenší, to vám dá i charita, nebo darují maminky. Totéž hračky. Sama ti můžu něco poslat. Nejvyšší výdaj je jídlo a ve vašem případě asi nájem bytu. Ale budete mít nárok na různé přídavky a jak dítko odroste, půjdeš do práce. Děti se obejdou bez kroužků, značkových hader i chytrých telefonů. Potřebují mámu, tátu a střechu nad hlavou. Opravdu věřím, že to zvládnete
Moc děkuju za podporu
opravdu se snažím co nejlépe vše promyslet abych nikomu rozhodnutím neublížila. Ale běží mi čas.. mamku chápu ale zklamala mě, místo pomocné ruky mi řekla tohle.. A vím že tohoto schopna je. Je to obrovský risk. ![]()
A poc jsi v te dobe, kdy pritel nepracoval nesla do prace Ty? A na rodicak on? Nebo jsi taky bez prace a nemas se kam vratit? Treba na brigady.
A z vysociny to ne i tak daleko do Prahx. Mohl hledat tam a bydlet na ubytovbe.
Nejsem zadny velky priznivec potratu, ale pokud nejste schopni zaplatit byt a vyjit pri kratkodobe ztrate prace zivitele, treti dite je nezodpovednost. Proste na to nemate a v peti viset na krku rodicum take nemuzete.
Tady asi neni moc co resit. A i kdyz bych vzdy svym detem pomohla, tak prijit mi v takove situaci se tretim ditetem, byla bych hodne nastvana, jak jsou nezodpovedni.