Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lara859 píše:
Moc děkuju za podporuopravdu se snažím co nejlépe vše promyslet abych nikomu rozhodnutím neublížila. Ale běží mi čas.. mamku chápu ale zklamala mě, místo pomocné ruky mi řekla tohle.. A vím že tohoto schopna je. Je to obrovský risk.
Myslím, že tvoje maminka vám podává pomocnou ruku, seč jí síly stačí. Ono se to snadno odsuzuje máma, která vám poskytuje střechu nad hlavou a kdo ví, jak vás ještě finančně podporuje. Spíš se zamysli nad tím, jestli bys neměla být zklamaná z toho, že ty a tvůj partner nejste schopni svou rodinu uživit a ještě do ní přivádíte další členy.
@Sany80s píše:
Existuje pojem úspory, existuje příspěvek na bydlení.
Pokud vás vykolejí takto pár měsíců bez práce a nemáte na to úspory, je luxus mít i dvě děti. Natož tři.
Nikdy ale opravdu nikdy nemůžete vědět jak skončíte vy. Dvě děti máme protože jsme si to mohli dovolit. Bohužel přišla nečekaná situace a ne vše jde tak hladce jak se řekne. Tak nesudte
@hanka.br. píše:
Myslím, že tvoje maminka vám podává pomocnou ruku, seč jí síly stačí. Ono se to snadno odsuzuje máma, která vám poskytuje střechu nad hlavou a kdo ví, jak vás ještě finančně podporuje. Spíš se zamysli nad tím, jestli bys neměla být zklamaná z toho, že ty a tvůj partner nejste schopni svou rodinu uživit a ještě do ní přivádíte další členy.
Moje matka mi nijak finančně nepomáhá. Vše si platíme sami a na jídlo se vždy skladame. Vy si možná neuvědomujete, že o práci se dá celkem snadno přijít, a nemusí to být ani vina zaměstnance. A někdy je těžké najít další práci. Tak nesuďte jestli jste nezazila. A opravdu bych vám nepřála tohle zažít.
@Lara859 píše:
Moje matka mi nijak finančně nepomáhá. Vše si platíme sami a na jídlo se vždy skladame. Vy si možná neuvědomujete, že o práci se dá celkem snadno přijít, a nemusí to být ani vina zaměstnance. A někdy je těžké najít další práci. Tak nesuďte jestli jste nezazila. A opravdu bych vám nepřála tohle zažít.
A proc ses tedy nevratila do prace ty a partner nesel na RD? Najem mame asi neplatite, vid? Nechala vas u sebe zit, takze vykrik, ze „moje mama nam nijak financne nepomaha“ je pomerne hodne odvazny az drzy.
@kyticka86 píše:
A poc jsi v te dobe, kdy pritel nepracoval nesla do prace Ty? A na rodicak on? Nebo jsi taky bez prace a nemas se kam vratit? Treba na brigady.A z vysociny to ne i tak daleko do Prahx. Mohl hledat tam a bydlet na ubytovbe.
A jak by se mohla vratit? I kdyby mela smlouvu, tak ma nahlasenou rodicovskou, pravděpodobně za sebe nejaky zastup, tak nejde jen tak ze dne na den rict, zejtra me cekejte, kdyz ma byt doma jeste 2 roky
a kdyby sehnala brigádu (coz teda aktualne pochybuju, ze by sehnala lepsi brigadu nez jeji chlap), tak to na ni muze jit rovnou pritel ne?
@Lara859 píše:
Nikdy ale opravdu nikdy nemůžete vědět jak skončíte vy. Dvě děti máme protože jsme si to mohli dovolit. Bohužel přišla nečekaná situace a ne vše jde tak hladce jak se řekne. Tak nesudte
Tak jestli jste zvládali dvě, tak to třetí si myslím už tak obrovský nárůst nákladů není, si myslím.
Oblečení a výbava zbude po sourozencích, nějaké ty příspěvky byste snad dostat měli.
Normálně to nepíšu, ale přesně na tyhle případy ta sociální síť je.
Podpořím tě, jelikož máme i my tři děti a při zjištění těhotenství jsem byla v depresi a zoufalá a teď když je vidím, jak si hrají, tak vím, že nám ten třetí prostě do party chyběl a jsme za něj šťastní. Rozdíl mezi ošacením dvou nebo tří dětí je minimální. Oblečení kupuju bazarové, levně a děti toho zase tolik nepotřebují. Kočárek jsem měla pořád stejný už od prvního miminka, autosedačky se dědí. Pokud seženete byt, tak klidně menší. Držím palce, ať se rozhodneš dobře.
@ontarova.stara píše:
A proc ses tedy nevratila do prace ty a partner nesel na RD? Najem mame asi neplatite, vid? Nechala vas u sebe zit, takze vykrik, ze „moje mama nam nijak financne nepomaha“ je pomerne hodne odvazny az drzy.
Tohle sakra miluju. Soudíte a nevíte nic. Slečna výše mi psala že bůh ví, jak nás moje matka finančně podporuje. Tak jsem napsala ze nepodporuje. Není to pravda. Nejsme žádné pijavice co se prizivuji na ostatních. Pouze jsme dočasně u mé matky než seženeme vlastní bydlení. Tak si ty hloupé kecy nechte.
@aquarian píše:
Tak jestli jste zvládali dvě, tak to třetí si myslím už tak obrovský nárůst nákladů není, si myslím.
Oblečení a výbava zbude po sourozencích, nějaké ty příspěvky byste snad dostat měli.Normálně to nepíšu, ale přesně na tyhle případy ta sociální síť je.
Samozrejme, ze ano. Ale tady je primarni problem, ze nemaji na kauci a prvni najem, aby jim vubec nejake socialni davky mohly nabehnout.
O zaopatreni pro treti dite, predpokladam, az tolik nejde.
@Lara859 píše:
Já nikoho nesoudím, jen se spíš divím, že v téhle situaci jste schopná pociťovat ke své matce zklamání a vinit ji za to, že vy jste teď těhotná, bez prostředků a střechy nad hlavou a ona z toho neskáče radostí do stropu.
@Lara859 píše:
Když tvrdíš, že vám matka finančně pomáhá, to jí tedy jistě platíte i nájem, že? Ve vaší situaci bych se opravdu neodvážila přivést na svět dalšího člena rodiny. Nejdříve až budete mít pořádné a jisté zázemí.
@hanka.br. píše:
Já nikoho nesoudím, jen se spíš divím, že v téhle situaci jste schopná pociťovat ke své matce zklamání a vinit ji za to, že vy jste teď těhotná, bez prostředků a střechy nad hlavou a ona z toho neskáče radostí do stropu.
Už jsem psala že svou mamu chápu. Ale není to poprvé co se ke mě otočila zády. At to bylo v dětství či pubertě až do dospělosti. I kdyby mi řekla že potrat je lepší řešení, beru to, ale ne tímto stylem.. necháš si to, je mi jedno kam půjdeš místo toho aby podpořila treba v těžkých chvílích při rozhodování..
@ontarova.stara píše:
Samozrejme, ze ano. Ale tady je primarni problem, ze nemaji na kauci a prvni najem, aby jim vubec nejake socialni davky mohly nabehnout.
O zaopatreni pro treti dite, predpokladam, az tolik nejde.
Asi jo, nemám přehled o detailech, vím jenom, že něco takového existuje.
Tak snad tady zakladatelce někdo poradí jak na to, bylo by hodně smutné, kdyby v tomhle státě opravdu existovala interrupce čistě z ekonomických důvodů.
@hanka.br. píše:
Rodina si má pomáhat a od své matky bych čekala, že mi třeba řekne, že nás tam nechá, dokud si nenajdeme byt nebo pokud by mohla, půjčila by nám na kauci, abychom mohli odejít. Tohle bych od své mámy chtěla slyšet já, ale obávám se, že bych taky neslyšela. Je to sobecká, chladná osoba a to má děti 4. Když jsme čekali třetí, tchán byl naštvaný, že se prý množíme jako myši. Hodně se mě to dotklo, u když teď je z nejmladšího nadšený
Tak jak uz tu psali, ted setrit, kdyz jste u matky. Zkusit vycedit socialni system na naximum-tj. az si sezenete nejaky podnajem, tak hned zadat prispevek ba bydleni a informovat se i na dalsi davky. Obleceni a hracky mas po starsich detech, kdyz budes kojit, tak usetris za um. Jako budete to mit financne asi natesno, ale nyslim, ze by se to dalo.