Třetí dítě, nebo interrupce?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.10.20 19:45

Prosím o zachování anonymu, snad z pochopitelných důvodů.

Já jsem, zakladatelko, podobným rozhodováním prošla na jaře. Čtvrté dítě (se stejným mužem), neplánované. U mě v tom teda nebyly ani tak finanční důvody, spíš strach z toho, jak to zvládnu psychicky, úplné otočení všech plánů (zrovna jsem nastoupila do nové práce), obava ze zdravotních následků těhotenství, porodu, nevyspání s miminem - se všemi předchozími dětmi jsem měla parádní poporodní deprese, naposledy už to skoro hraničilo s psychózou a skončila jsem na medikaci. Ale představa, že to dítě zabiju, byla prostě úplně šílená. Racionálnější by bylo jít na potrat, ale pocitově to prostě nešlo. Měla bych z toho výčitky do konce života. Teď jsem už ve třetím trimestru a na dítě se všichni těšíme.
Jestli nejsi o potratu opravdu pevně přesvědčená, jestli máš jakékoli pochybnosti o jeho správnosti, nechoď na něj. Máš stálého partnera, sama na to nezůstaneš. Materiální zabezpečení se vždycky nějak vyřeší. Nastavila bych si rodičák na nejvyšší možnou částku (kdyžtak přes partnerův vyměřovací základ, jestli má vyšší), začala šetřit na kauci a hledat bydlení. A s mámou bych si ještě jednou upřímě promluvila a požádala ji o pomoc a podporu. Třeba změní názor, až trochu rozdýchá prvotní šok. Hnát vlastní dceru na potrat je smutné. Já bych do potratu nenutila ani puberťačku, natož dospělou dceru, která už má funkční rodinu.

• Citovat
  • Upravit
91
18.10.20 19:46
@novomamča píše:
Když tvrdíš, že vám matka finančně pomáhá, to jí tedy jistě platíte i nájem, že? Ve vaší situaci bych se opravdu neodvážila přivést na svět dalšího člena rodiny. Nejdříve až budete mít pořádné a jisté zázemí.

S najmem jsme chtěli přispívat. Moje máma nesouhlasila abychom si rychleji nasetrili peníze. Ja se ji snazim pomoct alespoň tak, že hlídám mladšího bratra aby mohla chodit do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827

@Lara859
Proč jsi vůbec těhotná? To jste si nedávali bacha nebo to snad bylo plánované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085

Mrzí mě, že to máte tak těžké. Je to moc těžký boj, když něco bychom za normální situace chtěli, ale teď, za současných podmínek, by to znamenalo neúnosnou zátěž. Promiňte, ale rozhodla bych se pro potrat. Další dítě by zhoršilo úplně všechno. Mohlo by to v konečném důsledku vést i k rozpadu vztahu. Už ty dvě malé dětičky, které máte, jsou v takovém období velká zátěž po všech stránkách. Jsou totálně závislí a nemohou nijak přispět ke zlepšení situace.

Na maminku nebuďte naštvaná. Už to, že můžete být u vaší rodiny je z jejich strany hrozně velká oběť. Představte si, že si nastěhujete do domu hned 4 lidi. Dohoda je taková, že jakmile to půjde, hned si najdou vlastní a půjdou. Tak jste schopná to chvíli přetrpět. Ale pak se najednou rozhodnou, že ze čtyř bude pět a je jasné, že doba odchodu se tím automaticky odloží. Je to velmi frustrující.

Za fungování vaší rodiny není zodpovědná vaše maminka. Ta již své v tomhle ohledu splnila. Zkuste také myslet trochu na ni a brát to co nejvíc realisticky. Nemám-li na to uživit ze svého a pod svou střechou další hladový krk, tak ho na svět nepřivádím. Zvlášť v době, kdy nemůžete vědět, jak moc obtížné bude najít práci…

Obě varianty budou ve výsledku bolet. Potrat bude bolet jen vás. Narození dalšího dítěte všechny okolo. Já bych volila vlastní utrpení před trápením všech. Přijde mi to tak lepší.

Pokud se s partnerem shodnete, že dítě za každou cenu chcete, tak se seberte a odejděte od maminky. Ona by neměla doplácet na vaše rozhodnutí. Jste pod její střechou a musíte respektovat, že ona vás tam za těchto podmínek nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.10.20 19:47

Je to smutne. V takove financni krizi neni rozumne porodit dalsi dite. Taky bych volila potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.10.20 19:48
@novomamča píše:
@Lara859
Proč jsi vůbec těhotná? To jste si nedávali bacha nebo to snad bylo plánované?

Tohle plánované opravdu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.10.20 19:50

Nešla bych na potrat. Ani ty to nedělej. Přítel už práci má, máte dost času nějaké bydlení najít. Dej si rodičák na nejvyšší částku to taky v šetření pomůže. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
18.10.20 19:54

Mozna hledat byt v ubytovne, kde se da zit.
Nevim, jaka tam teda muze byt suma za bydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1827
18.10.20 19:55
@Lara859 píše:
Tohle plánované opravdu nebylo.

Takže vaše vlastní nezodpovědnost?

@Lara859 píše:
S najmem jsme chtěli přispívat. Moje máma nesouhlasila abychom si rychleji nasetrili peníze. Ja se ji snazim pomoct alespoň tak, že hlídám mladšího bratra aby mohla chodit do práce.

To je dobře. Věřím, že si brzy něco našetříte a najdete si něco svého. V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
18.10.20 19:58
@mackA159 píše:
Nechala bych si ho. V budoucnu by sis to mohla vyčítat, práce se najde, a bydlení taky, stále máte ještě hooooodne času. Tvoji mámu nechápu, místo aby podpořila, tak akorát potopi… :nevim:

Já ji chápu. Nikdo není povinný nést celý život zodpovědnost za své děti. Paní je dospělá, to ona se má o svou rodinu postarat a ne to házet na vlastní matku. Pomoc je jedna věc, její zneužívání ale věc jiná. Její maminka jí přeci pomohla. Nebo vám to přijde málo, že někdo dá k dispozici svůj byt, svůj čas, pohodlí, soukromí? Je ale potřeba najít kompromis. Tudíž rodina paní neskončila na ulici. Teď je na čase, aby si zase něco odpustili oni. Tak je to normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
18.10.20 19:59
@Kriss Tina píše:
A jak by se mohla vratit? I kdyby mela smlouvu, tak ma nahlasenou rodicovskou, pravděpodobně za sebe nejaky zastup, tak nejde jen tak ze dne na den rict, zejtra me cekejte, kdyz ma byt doma jeste 2 roky :nevim: a kdyby sehnala brigádu (coz teda aktualne pochybuju, ze by sehnala lepsi brigadu nez jeji chlap), tak to na ni muze jit rovnou pritel ne?

Proc? Treba by pro ni zamestnavatel misto nasel. Nevime, co delala pred RD. Treba ma vyssi vzdelani nez pritel a nasla by praci/brigadu snaz. Nemuzeme vedet.

Ja sama jsem se vracela do prace po kazdem porodu vzdy relativne brzy. Proste jsem napsala vedoucimu, ze se chci vratit na zkraceny uvazek a nastoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12845
18.10.20 20:10
@Lara859 píše:
Nikdy ale opravdu nikdy nemůžete vědět jak skončíte vy. Dvě děti máme protože jsme si to mohli dovolit. Bohužel přišla nečekaná situace a ne vše jde tak hladce jak se řekne. Tak nesudte

Já nesoudím, jen racionálně říkám, z jakých důvodů si 3. dítě nemůžete dovolit.
A můžu tě ujistit, že ti stejní lidé, kteří ti říkají, že potrat v žádném případě, tě tady pak nejvíc sepsují, když se tu budeš ptát na dávky. A to já nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.10.20 20:18

Však zakladatelka nebude rodit za týden :zed: :zed: a pokud neplatí nájem tak našetřené bude rychle to co by jste dali za nájem dávejte bokem a utracekte jen za jídlo a nutné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
18.10.20 20:19

Všem vám holky děkuji za odpovědi. Samozřejmě stojím pevně nohama na zemi a vím, že by to byl opravdu velký risk přivést na svět další miminko. Chci dopřát dětem to, co si zaslouží. Jen mám strach a obavy abych si to později nevyčítala.. mám poslední týden na to, se rozhodnout, pokud se rozhodnu pro interupci tak chci aby to proběhlo co nejdříve. Díky všem za reakce a všem co mě podpořili, vážím si toho :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18106
18.10.20 20:19

Zakladatelko, u nás jedna maminka dostala od nějaké nadace normálně příspěvek na ty tři kauce, myslím, že to byla nějaká Babišova nadace. Ona byla na azyláku a oni jí to poradili, protože by na to taky nenašetřila. Teď už tam bydlí asi 3 roky a nájmy normálně zvládá platit, taky pro ni byl problém ty kauce.
Zkus si to zjistit.
Zkus i to www.hnutiprozivot.cz
Oni by ti třeba taky mohli pomoct, neboj se říct si o pomoc, zajdi se poptat na sociálku a všude možně. Stejně to bydlení budete muset sehnat tak jak tak a 2 děti a 3 děti není opravdu takový rozdíl, mám taky tři, tak vím. Myslím, že potrat by sis vyčítala a ty psychické následky by mohly být horší než ty sociální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí