Třetí dítě, nebo interrupce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
22.10.20 19:25
@bucekm píše:
Můžu se zeptat třeba o adopci jste neuvažovala. Je spoustu lidí co miminko chtějí, ale nejde to ať dělají co dělají. Je to taky řešení. Budete vědět kde je a jak se má. Já bych miminko brala hned. Když se tak rozhodnete tak mi napište. Budu moc ráda.😀
:poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
22.10.20 19:49

@bucekm Ano, vím že je i možnost adopce. Ze samotného případného ukončení jsem na mrtvici natož abych miminko 9 měsíců nosila, porodila a udělala si k němu vztah a pak ho někomu dala.. Tohle opravdu nikdy. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
12.11.20 15:46
@Lara859 píše:
Ahoj holky. Je mi špatně samotné ze sebe. Mám dvě dětičky. 3 roky a 1 rok. Stalo se, že jsem otěhotněla. Bohužel, nacházíme se ve velmi špatné situaci. O původní byt jsme přišli kvůli tomu, že hromadně propouštěli z práce včetně mého přítele. Přítel je otcem všech 3 dětí. Neměli jsme z čeho platit nájem tak jsme j mých rodičů. Přítel našel novou práci takže můžeme nasetrit nějaké peníze na byt. Moje máma mi řekla, že pokud to nedám pryč tak jsem nezodpovědná, že u ní se 3 dětmi být nemůžu. Že by mě musela poslat pryč. A my nemáme nikoho kdo by nám pomohl :(.. Mám strach že do porodu jen tak byt nesezenu a miminko se narodí bez zázemí. Nerada bych dětem ještě víc uškodila. Všem třem. Prosím nesudte, každý se může nečekaně dostat do špatné situace.. Jen je teď pro mě rozhodování zda si miminko nechat neskutečně těžké.. :,(. Už z té myšlenky mě bolí srdce. Mám strach že to ve mě zanechá blok a výčitky. Jen bych chtěla dát všem 3 to co budou potřebovat, aby jim nic nechybělo. Dnes hrají peníze velkou roli. Ty děti musím nakrmit, obléknout atd.. Mám strach že to neutahneme a hlavně že skončím s detmi nekde na charite protože do porodu neseženem byt. Kord na Vysočině je to obzvlášť těžké. Budu ráda za vaše názory. Třeba mi pomohou při rozhodování. Dekuji :srdce:

Ahoj,

já bych to v první řadě řešila se svým partnerem - to on bude semnou naše děti vychovávat a neřešila bych to s matkou - od ní se odstěhuješ, ona nebude tvé děti vychovávat… :think: to, že ted u ní bydlíte bych nestavěla na stejnou váhu, jako názor životního partnera a otce dětí.

Tady je asi spíše problém, že muž nemá stálou práci, že nemáte našetřeno a že chvilková ztráta zaměstnání u vás znamená i ztrátu střechy nad hlavou - a bez té vychovávat děti jde velmi těžko…

Osobně jsem toho názoru, že ted se mám nějak a za měsíc, nebo za rok se můžu mít uplně jinak (at už je tím mířena cesta nahoru, nebo dolů). Kdyby jsi se rozhodovala, zda to dítě vůbec mít, bylo by to jasné NE, ale když už je na cestě…

Já jsem dítě 17leté matky a víš co? Všichni mi ji záviděli, zvládla to na jedničku, byla a je skvělá máma. A taky do ni všichni hučeli at jde na potrat. Podpořila ji jen babička (její máma - „Dítě už je na cestě, bylo z lásky? Bylo. Tak se k tomu ted stavte čelem, co se dá dělat!“ a protože měla i podporu partnera, dítě si nechala), dva roky na to, byla na potratu a velmi si to vyčítala a vyčítá - bylo to právě z důvodu, že je mladá, dvacet a už by měla dvě děti? Navíc studovala, měla plány. A do roka od interrupce byla cíleně těhotná… A těchto případů tady je. Že po potratu se holky sesypaly a do roka cíleně otěhotněly ve snaze napravit životní chybu.

V závěru je to jen a pouze na tobě. Ty budeš za to dítě zodpovědná - ty a tvůj partner.

Já bych si dítě nechala, vyřešila bych to brigádama, uskromnila se, přemýšlela nad výdaji, šla do dvoupokojáče a žila si štastně… Přítel at popřemýšlí jak rodinu více zajistit - přesčasy, služby navíc, brigáda… alespon do te doby, než budeš moci nějakou korunu navíc donést i ty :-)

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bukanka
13.11.20 16:05

Žasnu nad tím, kolik žen považuje zabití svého dítěte za jakousi možnost, svobodnou volbu.. dítě je dar od Boha, je to člověk, nejbezbranější ČLOVĚK, a má duši! Co je to za svět, ve kterém se největší násilí obrací proti těm, kteří nejvíce potřebují chránit! Jen jestli jste si, ženy, vědomé spoluviny, když takhle bombardujete nalomenou ženu, abyste ji dolomily. Každý kdo má nějaké akutní problémy přemýšlí hrozně krátkozrace, a je potřeba ho povzbudit, a ne ho nabádat k zoufalému zločinu! Kdyby právě počatý člověk nebyl ještě člověkem, bylo by nelogické, že pro něj potom žena pláče, když se ho zbaví..

Vždycky je cesta! To co je dnes nemusí být zítra, a ještě jsem neslyšela příběh ženy, která by litovala, že si dítě nechala! Radost, kterou vám dítě bude dělat bohatě a mnohonásobně vyváží aktuální starosti!

• Citovat
  • Upravit
1093
13.11.20 19:35

Uvědom si jednu důležitou věc. Pokud žiješ jako normální zdravá žena, nikdy nevíš, kdy budeš těhotná a kolikrát se ještě dostaneš do stejné situace jako dnes. Rozhodnout se musíš sama, bez nátlaku a citového vydírání od jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
13.11.20 22:25

@bukanka
Už dlouho do žádné diskuze nepřispívám, ale na Váš příspěvek reagovat musím:
Děkuji, mluvíte mi z duše!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.11.20 23:41

3 děti a ani po nich mu nestojíš za to, aby si Tě vzal? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.11.20 17:19

@Burj Chalifa To si delas legraci ne? :D U nás svatba neznamená něco, co musí povinně být, my se totiž máme rádi i bez papíru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí