Třetí dítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1837
14.10.09 15:44

Třetí dítko taky plánujeme, ale až s odstupem. Většinu času jsem s dětmi sama, tak abych se nezbláznila ze tří prcků. :D
Pro zakladatelku: pokud po třetím dítku toužíte, jděte do toho, všechno se zvládne! Taky to tak plánuju, máme 3+kk a nebude to neřešitelné.
Na řeči kvůli dvěma dětem stejného pohlaví jsem alergická. Když se narodila Lucinka, tak všechny sousedky nakukovaly do kočárku a když viděly holku, tak jsem si vyslechla: „Zase holka, chudák táta.“ „To musí být táta zklamanej, co?“ Já už byla tak vytočená, že mi jednou ujely nervy a na poznámku cizí baby: „Zase holka, to je smůla, co?“ jsem vyštěkla: „Vám připadá zdravý krásný dítě jako smůla? To máte teda divnej žebříček hodnot.“ Baba neřekla nic a vypařila se.
 R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
14.10.09 18:12

A tak to my jsme měli štěstí, vlastně nikdo nám nevykládal, že jsme chudáci, že máme dva kluky (jedna sousedka, matka dvou synů, tedy řekla, že to máme skvělé, protože s holkama je to na prd :lol: ).
Akorát mě teda jednou zastavila postarší paní, když jsem měla jedno dítě v golfkách, druhé v šátku a prý „jééé, vy jste chudák, dvě takhle malé děti, no to vám vůůůbec nezávidím“. Tak to jsem se smála „ale to je přece super, dvě krásné zdravé děti“, jenže ona „no to vám opravdu nezávidím!!!“ - nějak si to nedala vymluvit :lol: .

Co se týče pohlaví ale teda omluvu pro případné třetí dítě máme 8) . Ale stejně bych asi působila dost divně. Se svou vizáží sexuálně zneužité žákyně osmého ročníku jsem byla podezřelá už s jedním dítkem, dvě s věkovým rozdílem jako máme my, tu kupodivu prakticky neviděti (menším už vůbec :nevim: ), začít se k těm dvěma objevovat ještě s břichem, tak už vážně budeme vypadat, že nám pro neplacení složenek vypnuli proud, a tak nemáme po večerech co lepšího na práci :-) .

Když tak ale uvažuju, tak tady obecně tři děti nejsou skoro k potkání. Pokud, tak velký věkový rozdíl, anebo jedno jsou dvojčata. Tři malí caparti ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.10.09 18:42

Holky, my bydlíme v 3+1 a zatím se vejdem v pohodě, a to ještě musíme uvažovat, kde ubytujem moje rodiče, když přijedou na týden neb jsou od nás 300km vzdáleni. O větším zatím neuvažujeme. Jinak pokud se vám zdá, že máte málo místa pořiďte si šátky 8)
 http://spoluzaci.im.cz/…34118362.jpg

Ad řeči. Ty o párečcích a litování jsou nějak mimo mě. Spíš mě mrzí, když někdo tím spíš pak blízký začne špekulovat, že to by tedy nemohl, děsit se, řešit věnování se apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
14.10.09 18:51

maky - a to ses bála, že jich tolik nevyužiješ :lol: . Ještě pro tatínka 8) .

Mi jednou řekla jedna mladá žena, matka dvojčat, že mít už doma dítě a čekat k tomu dvojky, tak by to nedala, prostě ne, to by nešlo. Jsem se fakt bála zeptat, co tím myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
14.10.09 19:03

Lentilkah : Mám to chápat tak, že jako když jsou dvojčata, tak se to do tří dětí nepočítá, že to jako rodiče neplánovali? Tři děti po sobě jsou jako víc? My máme dvojčata z prvního těhotenství a další dítko jsme teda ještě chtěli a tak ho máme, rozdíl 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 19:03
maky píše:
Holky, my bydlíme v 3+1 a zatím se vejdem v pohodě, a to ještě musíme uvažovat, kde ubytujem moje rodiče, když přijedou na týden neb jsou od nás 300km vzdáleni. O větším zatím neuvažujeme. Jinak pokud se vám zdá, že máte málo místa pořiďte si šátky 8)
http://spoluzaci.im.cz/…34118362.jpgAd řeči. Ty o párečcích a litování jsou nějak mimo mě. Spíš mě mrzí, když někdo tím spíš pak blízký začne špekulovat, že to by tedy nemohl, děsit se, řešit věnování se apod.

Satky jsou dobry, takze spani by bylo vyreseny, ted jeste to psani (domacich ukolu, nemas tip? :D :D :D ) Ale on te ten smich prejde, az se ti tam kluk v 15ti nevejde :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 19:06

Tak vetsina mych kamaradek ma tri deti (nejstarsi mivaji kolem 5-7 let), docela by se mi libilo bydlet v Holandsku, kde je naprosto normalni mit 4 deti. Tady uz to zavani abnormalitou (smajlik koulejici ocima).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
14.10.09 19:06

asho - úkoly jedině ve škole 8) .

marienko - určitě to tak chápat nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.10.09 19:08

Tatínkovi uděláme houpačku z erga :wink: 8)

No, zní to hrozivě 8O . Mi právě přijdou ty párečkové řeči takové, nemám co říct tak zablekotám něco o klukoholkách, ale tohle už je „sofistikovanější“ verze obsahující podtext (ne)zodpovědnosti, nabádá k opatrnosti, pokud bychom si chtěli pořídit nedejbože ještě další a navíc trochu dehonestuje, tím, že tě vyřadí ze skupiny těch normálních… Na druhou stranu, kdyby na světě nebylo nic horšího než blbé řeči :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.10.09 19:11

Asho, oni si tam už teď čtou, jak Míša říká, knihy, tak prostě jen nafasují tužku, knihu dočasně použijí jako podložku a bude 8) … a nebo jak píše Lentilka, to jim jen dopředu podepíšu na kuchyňské lince :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 19:13
Len-til-kah píše:
asho - úkoly jedině ve škole 8) .marienko - určitě to tak chápat nemáš.

No jo, uz to slysim: "tolik deti si poridej a pak kluka nechavaji ve skole pomalu i spat, se jim domu uz nevejde! " :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.09 23:32

Bezva diskuse, také se mi honí myšlenka na třetí dítě. Tedy, já po něm toužím. Vždycky jsem chtěla tři, manžel dvě. Ale věkem mi příjde, že hodně zrodinněl, že jen nedokáže říct, tak si mamko ještě jedno pořídíme. Prostě tři je pro něho něco neznámého, tak se toho bojí.
No, ale třeba ho ukecám. Říkám si, že když po tom toužím, že do toho mám jít. Pro mě jsou děti koníček a za pár let bych toho mohla litovat. U nás je ještě blbé, že bych musela otěhotnět co nejdříve, pak už to asi nepůjde z mých zdravotních důvodů. Mladšímu je 17 měsíců, staršímu bude 6 let, takže plus 9 měsíců..... snad bych to zvládla.
No, prostě musím doma hodit vážné téma, jestli do toho jdeme. Ale to bude také v rodině keců, jestli jsme se nezbláznili a že to dělám jen pro holku (mám dva kluky- jsem šťastná) Brala bych holku, chci být jednou babička, ne jen tchýně, ale hlavně zdravé dítě, pohlaví bych už v těhu vůbec neřešila, prostě jen zdraví.
Monika 2

• Citovat
  • Upravit
9262
15.10.09 13:23

:lol: :lol: Parádní diskuse.

Zkuste si mít dvě holky to si vyslechnete taky perly. A ještě mít dvě holky našeho kalibru (vlezu, vylezu, neposlechnu, uteču, ječííííííííííím - no tedy to ječení mají typicky ženské to zas jako jooo) - jako živé stříbro. Buď litují tatínka (něco jako chudák si nemůže hrát s auty), nebo vy nemáte páreček tak kdy bude třetí (když tohle prohlásí moje známá co ví jak protrpím těhotenství a co mi to dělá zdravotně a že další těhotenství by nejspíš znamenalo špitál od začátku do konce - tož bych škrtilááááááááááá).

Já bych aji třetí chtěla ale zatím je hodně - a málo +. Ale třeba jednou jednou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
15.10.09 13:49

Ahoj.. My jsme planovali treti mimco az z odstupem casu, ze si vypiplam holky a az pak si poridime dalsi mimi.. Jenze na potvoru (nebo na stesti) jsem otehotnela do roka a mame kluka (je to tatinkuv mazlik, protoze si ho odrodil doma sam).. Ale presny recept jak udelat kluka nebo holku neexistuje, ale myslim ze jsem i tady na emiminu o tom cetla jeden zajimavy clanek.. Mimochodem kolega z manzelovy prace mel dve holcicky a ze si poridi treti mimco a byly z toho dvojcata holky.. Tak hodne stesti a hlavne zdravi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
15.10.09 14:04

Taky mě točí řeči o tom, jak se pohlaví povedlo nebo nepovedlo. když jdu se všema třema, tak se ptají na kluky a končí to: „tak ještěže máte už holčičku…“ a když jdu jen s kočárem a po zjištění zvědavců, že jsou oba kluci, tak je to zas „škoda, že to není páreček…“ Už jsem na to fakt alergická. Neříkám, že nejsem ráda jak to je, ale byla bych šťastná za 3 ZDRAVÉ kluky i za 3 ZDRAVÉ holky. Často o tom přemýšlím, proč je to ideál - 2 děti (kluk+holka). Kde se to vzalo? a Často to slyším od důchodců, který snad vyrůstali v početnějších rodinách, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí