Třetí dítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
14.10.09 13:21

Jste nějaké vtipné. :-)

Lacenko - tys to četla a já mažu, jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.10.09 13:27

Ahoj!

My máme 3 kluky (nejst. 5,5 let a poslední 1 rok) a bydlíme v 2+1.
Od začátku jsme chtěli 3 děti a máme je… :)

Lentilka má pravdu s těma řečma ohledně pohlaví; lezou opravdu krkem… :twisted:
Aby to byla konečně ta holčička…
Jak dlouho to prý budeme zkoušet a podobné. Taky jako že nemáme děti, ale kluky… :roll: Klabzubova jedenáctka a podobné hlouposti…

No, aspoň my tchýně budeme mít koho prudit! :lol:

Mít 3 děti je náročné, ale zároveň krásné! Všechno má své výhody i nevýhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 13:29

Bodo…auto..manzel si to zatim nepripousti, ale tohle musime zvladnout do roka :D Zatim se tri sedacky vejdou, vajicko je celkem uzky. A s bytem jsme na tom stejne…no do tri let muze byt u nas v loznici v postylce a nejstarsi si holt bude psat ukoly v obyvaku :)

S tim zdravim…myslim, ze to se v tehotenstvi bojime kazda, tak hodne stesti!!! Pohlavi je uz jen jako bonus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.10.09 13:39

Takze, snachy jsou fakt mrchy - co si budem povidat :lol: , ALE pokud chces holku na opatrovani, tak se muzes paradne seknout…ja jsem nejstarsi dite a jedina dcera, za sebou mam tedy 2 bratry, jsem jedina ktera se odstehovala za manzelem do zahranici. Oba bratri jsou blizko rodicum, jeden s nimi zije, druhy bydli s manzelkou asi 1km od nich. Faktem je, ze u nas jsou pravidla dana od pocatku vztahu (na vsem si trvam a manzel nastesti me rodice zboznuje), ze az jednou bude potreba jakekoliv pomoci (tudiz i opatrovani) okamzite balim kufry na jakkoliv dlouhou dobu! Moc nad tim ale nechci premyslet, rodice mam zatim dikyBohu zdrave a pomerne mlade. Jo a muj tatka pochazi ze 3 kluku a muzu ti rict, ze pokud by mi me deti vysly takhle nadherne (sourozenecka soudrznost, laska, doopatrovali sve rodice do posledniho okamziku den co den atd…), tak budu nejstasnejsi matka na svete! Mimochodem jedna moje svagrova ma dceru (s kterou se strasne vychvalovala, ze ji se to povedlo a jak bude hodna poslusna oproti tem neurvalym klukum apod.) a houby, mala je takovy „previt“ dite - vztekla, vsechny bije, sproste nadava a oni na ni porad jen rvou, nenechaji ji jit mezi deti, nesmi chodit po schodech, nesmi behat…proste maji z ni malou cvicenou opicku, ktere sedi porad za zadkem a ktera ALE umi napocitat do 20! Kluk nebo holka - stejne si nevyberes, je to tvoje dite a hotovo. Bez do tretiho, ale ne proto ze chces holku - to je za me!

• Citovat
  • Upravit
24837
14.10.09 13:51

Ahoj, my teda jen tři děti nemáme, už jsme ve vyšším „levelu“ :lol:
Přiznám, že mi tyhle řeči, jestli to bude klučík nebo holčička taky celkem lezou krkem :wink: I teď, při pátém těhu to bereme tak nějak sportovně, je nám fuk, co to bude, hlavně, když bude vše OK. Sice jsou to asi stokrát řečené věci, ale je to tak. A taky mě celkem štvou řeči, které poslouchám od lidí, jako, že holky jsou lepší, drží se víc doma u matky apod. Nevím, kde kdo bere ty jistoty, že holčička bude ten andílek a nikdo nezaručí, že se v rodině kdo ví co nestane a „andílek“ v dospělosti po matce ani neštěkne… Teorie je pěkná, ale praxe bývá mnohdy úplně jiná…
Jestli máte chuť a odvahu jít do třetího, jděte do toho, on už to opravdu takový rozdíl není, spíš bych pak po porodu třetího uvítala, kdyby mi narostla ještě minimálně jedna ruka a kdybych měla jsem ještě jeden pár očí vzadu na hlavě, ale zvládnout se to dá. Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
14.10.09 13:56

HOlky, o třetím dítěti přemýšlím každý den. Už jsme byli rozhodnutí, že v říjnu začneme zkoušet, ale dozvěděla jsem se, že musím na operaci se zubama (až na konci listopadu), tak jsem to odložila, přeci jen si asi budu muset vzít nějaký ibalginy a tak. Nicméně to pořád přežvýkávám, jak to zvládnu - mám dceru 12 let a syna něco přes rok a půl. Odstěhovali jsme se na vesnici a máme hypotéku jak sviňa. Dcera kroužky - jsem taxikářka na půl úvazku. Hlavně se bojím, abychom to zvládli finančně. Ale zase by Šimon nevyrůstal jako další jedináček, bylo by tu fakt veselo. Je mi 38, takže vážně už nemůžeme otálet. Jako dilema je to děsný. Ale už jsem si na tu myšlenku dalšího miminka zvykla a nechce se mi jí opouště. A pohlaví - to by mi bylo fakt úplně šumák, jen si říkám, že k Šimonovi by do party asi byl lepší kluk, i z praktického hlediska (dědění oblečení, hraček), ale za holčičku bych se vůbec nezlobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
14.10.09 14:01
Aladina píše:Lacenko - Ale tak určitě se to nestalo protože bych ráda holčičku. A určitě ani Vám ne. :cry:

Mno racionálně je to samozřejmě hloupost, ale já vím své a nejraděj bych si za své chování a myšlení nafackovala. Nejsem praktikující věřící, ale v tomto případě si prostě myslím že ten nahoře se na to už nemohl dívat jak se rouhám a jak i po malinkém napomenutí si pořád trvám na svém…(ještě po velkém UTZ, kdy už Byla vyslovena domněnka že chlapeček možná není OK jsem plakala…Ne proto že hrozilo že nebude zdravej, ale proto že to měl být kluk :oops: :oops: :oops: jak strašně moc se za sebe stydím a cítím se fakt jak chladný kalkulátor…)

Já mám jasno, s pokorou jsem teď připravena přijmout děťátko jaké nám bylo dáno a dokonce i postižené (pokud ho jeho postižení nebude ohrožovat na životě). Ale to se opět omlouvám zakladatelce bo to není odpovídající reakce na její téma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 14:05
fragola píše:
Ahoj, my teda jen tři děti nemáme, už jsme ve vyšším „levelu“ :lol:
Přiznám, že mi tyhle řeči, jestli to bude klučík nebo holčička taky celkem lezou krkem :wink: I teď, při pátém těhu to bereme tak nějak sportovně, je nám fuk, co to bude, hlavně, když bude vše OK. Sice jsou to asi stokrát řečené věci, ale je to tak. A taky mě celkem štvou řeči, které poslouchám od lidí, jako, že holky jsou lepší, drží se víc doma u matky apod. Nevím, kde kdo bere ty jistoty, že holčička bude ten andílek a nikdo nezaručí, že se v rodině kdo ví co nestane a „andílek“ v dospělosti po matce ani neštěkne… Teorie je pěkná, ale praxe bývá mnohdy úplně jiná…
Jestli máte chuť a odvahu jít do třetího, jděte do toho, on už to opravdu takový rozdíl není, spíš bych pak po porodu třetího uvítala, kdyby mi narostla ještě minimálně jedna ruka a kdybych měla jsem ještě jeden pár očí vzadu na hlavě, ale zvládnout se to dá. Ahoj, M.

Fragolo, vzhledem k tomu, ze nejstarsiho mas o mesic mladsiho nez ja, normalne mi spadla celist, kdyz jsem na tebe narazila :D Jak to delas? Bydlite v byte nebo na venkove v baracku? Co babicky, manzel??? Fakt mne to zajima, protoze ja bych klidne vic deti mela (ale to zdravi to nejak hati), ale mame docela mazec uz takhle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.10.09 14:28

Taky zvolna uvažuju…po synovi jsme si dali delší pauzu, i teď bych to viděla až za pár let, ale myšlenka na to, zažít celou tu úžasnou cestu ještě jednou mi nějak nejde z hlavy…uvidíme, je tam hodně „ale“ (zdraví-byl by to třetí císař, byt-máme 3+1, auto-máme staré a malé, peníze), ale stejně vím, že tohle všechno určitě nějak vyřešíme. 8)

Co se pohlaví týče, naprostý souhlas s výše psaným, kolikrát já si po porodu dcery vyslechla „tak se vám to povedlo“, „tak máte páreček“ :-( …kamarádka, co měla první holčičku a druhého chlapečka ta stejná zkušenost…sestřenka prohlásila, že holku a kluka už má, tak proč třetí dítě…přiznám se, tomuhle nerozumím (chápu, že trochu víc si člověk třeba něco přeje, ale snad hlavní je, že chce dítě…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
14.10.09 14:41

Jj, taky jsme meli parecek, taky na nas hodne lidi koukalo divne..ale ja bych chtela tri deti tak jako tak. Nejaky prani je asi vzdycky, ale stejne to neovlivnime, tak co. Poprvy jsem si prala…nebo spis nedovedla si nic jinyho predstavit) holku. Pak zas holku (pro zmenu :D )a naposled taky holku :D Naposled proto, ze by to bylo jednodussi s planovanim bydleni a mely by k sobe bliz. Ale kvuli sobe zas kluka, protoze uprimne receno bych se ja osobne z druhy holky asi zblaznila rychlejs :D :D Berte to s nadsazkou, vim moc dobre, ze nejdulezitejsi je to dite samotny (mam s tim bohaty zkusenosti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
14.10.09 14:57

Asho , no, co si budeme nalhávat, mazec je to u nás taky :D
Bydlíme v RD, přistavovali jsme, takže místa je dost :wink: , je to na okraji města, takže téměř na vesnici :wink:
Manžela v domácnosti zapojuju, bo bych se jinak zvencla :lol: Pomáhá tak nějak přiměřeně, o děti se zvládne postarat, jinou práci v domácnosti (vaření, praní aspod. nezvládá a ani bych to po něm chtěla :wink:). Přiznám se, že dětí dáváme hlídat, pokud jedeme rodit :wink: Jinak téměř ne, pokud pominu hoďku dvě, když musím k doktorovi.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
14.10.09 15:25

Tak o mě bylo prohlášeno mými syny, že až se ožení, že budu suprová tchýně, ale máma děs-protože vždy budu držet s „babama“, jo jo, protože vím, co mám za „holomky“. Řeči typu „párečak a zase to nevyšlo, už by to mohla být holčička a Klabzubova jedenáctka“ mě taky pěkně sr . .y. Proč si někdo myslí, že když je kluk+holka, že je třetí proti přírodě. Nebo u nás, když jsem malou čekala po třech synech po 12 letech a ve věku 34 let, že „no tak se stalo, tak si to nechali“. Kdyby se každý staral o sebe, jak by bylo dobře. I moje mamina těžce nesla a dokonce obrečela to, že mám třetího kluka, no a u Eli jsem to brala, že po takové pauze, to bude jedno, protože to stejně bude jako jedináček. Ano můžu říct, že u nás se potvrdilo, že je holka: jemnější, mazlivější atd., ale myslím, že kdyby byla jako vrstevník ke dvěma klukům, že by byla jiná. Nebo příklad u mé tety kluk-kam ho postavili, tam ho našli, opatrný na sebe, za to holka „čertice“ kde mohla, tam něco vyvedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
14.10.09 15:26

Tak nám se teď narodil kluk po dvou holkách a nevím, jestli mu maminka brzy neskončí v kriminále - při těch řečech „že se nám to teda přece jen povedlo“ se mi otvírá kudla v kapse a asi brzo někoho fyzicky inzultuju. Jinak já jsem teď opravdu spokojená, tři děti byl můj životní plán, (manželův životní plán byl jedno dítě, tak říkám, že jsme na optimálním kompromisu :D ). Zatím všechno jde v pohodě, děti mají 4,5 roku rozestupy, takže pohoda.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
14.10.09 15:29

Ahoj Bodo,
tak my tři děti máme a říkáme už dost. :)
Je fakt, že máme dvojčata kluky a teď holčičku (mojí vysněnou, prostě jsem jí chtěla a hotovo) Takže ten skok dvě a tři děti pro mne nebyl tak hrozný, je ale fakt, že dostat se z domu kamkoli je složitější, trvá mi to cca 1 hodinu, taky jsme kupovali větší auto, abychom tam dali tři autosedačky. Jo a přiděláváme pokoje v podkroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.10.09 15:31

Tak mě je srdečně jedno, co ostatní říkají. Já budu ráda, když ho jednou budeme mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí