Třetí dítko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
1.8.23 21:39

Když jsem já otěhotněla - holkám bylo 15 a 12 let. Strašně moc lidem jsem vyrazila dech. A strašně moc žen (některé byly kamarádky, některé jen známé) vyrazilo dech mně, protože v návalu emocí si postekly, že taky chtěly druhé/třetí, ale… Ze všech byl cítit smutek, že už to nejde vrátit zpět a rozhodnout se jinak.
Nevím, zda Vás to zajímá, ale napíšu, jak to bylo u nás. Naše holky dalšího sourozence nechtěly, oznámení obrečely, příjezd z porodnice jsem obrečela já. Trvalo to cca půl roku, než si to sedlo.
Teď jsou naprosto úžasná trojka. Třetí dítě totálně naruší chod rodiny, my byli aktivní - sice to jde i s miminem, ale rozhodně to není takový fičák. Snažila jsem se, aby to velké holky ovlivnilo co nejmíň, takže např. výlet absolvovali všichni, holky s tátou si dali i prohlídku zámku a já si užila kočárkování v parku. Život bez naší trojky by strašně jednoduchý, ale jsem ráda, že ji máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
1.8.23 21:41
@Ewista píše:
Díky za reakci :kytka: Jak to myslíš mimo domov?

No jakoze pokud by to tvemu muzi lezlo na nervy, ze mate zase mimino, tak se muze,,zasit,, do prace nebo vzit starsi deti nekam na vylet, pomoct sousedovi atd.. dokud nebude vetsi a bude de s tim prckem dat taky neco delat. Neznam ho, ale dovedu si predstavit ze pokud rekl ze se mu nechce do plinek a revu, tak si bude hledat jine aktivity a ty budes na mimco velkou cast dne sama. Ale to je jen predsudek, neznam vas :-) vsimam si z okoli ze nekteri muzi se takto prvni 2-3 roky ditete chovaji. A pokud ti rekl ze je to na tobe, asi to bude opravdu na tobe. Muze byt. Abys pak nebyla smutna, ze jsi,,zavrena,, s malinkym doma.

• Citovat
  • Upravit
3987
1.8.23 21:46

@Nobinka moc děkuji za názor :kytka:
U nás by dcery právě hrozně chtěly. Když vidí miminko, tak se rozplývají. Mají tříletého bratrance a nejradši by s ním bydlely. :lol: i když je mi jasné, že kdyby bylo miminko doma, tak by je to asi možná trochu omrzelo. Starší dcera je se mnou taková kamarádka, myslím, že by se opravdu starala ráda. Chce být po mně učitelka, má to v sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
1.8.23 21:49

@Eva.asdfghjkl jo tak :D
Bydlíme na vesnici a jsme všichni tak trochu pospolu, tak si nemyslím, že by úmyslně zdrhal :D
Jinak o tom i vtipkuje, není vyloženě proti, že by mu vadilo i o tom mluvit a nechtěl o tom slyšet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
1.8.23 22:04

Tak do toho jdi pokud mas touhy :-) proc ne. Nic vam nebrani

• Citovat
  • Upravit
32894
1.8.23 22:12

@Ewista já bych do toho šla. Ale nečekej.
Mám menší rozdíl, starším je 11 a 13, prckovi 4 a mně 40. Klid u nás teda není. Jsou to raubíři umanuti všichni. Ale třeba mladší se o benjamínka úplně nádherně stará a umí to s ním. Pořád říkáme, že bude buď pediatr nebo učitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
1.8.23 22:27

@Eva.asdfghjkl tak nebrání, jen mě zviklal manželů názor. Jinak bych to neřešila vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
1.8.23 22:30

@andelka83 děkuju za zkušenost. :kytka: čekat právě už nechci. První dcera trvala 9 měsíců, protože jsem po vysazení měla cyklus i 60 dní a druhá byla po vysazení hned. Nevím, co udělá 9 let HA a věk dohromady. Proto to odkládat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.23 22:55

Třetí dítě máme s odstupem 11 a 8 let. Měla jsem trošku obavy, jak to ten starší (kluk) přijme, že máme doma miminko. Mladší je dcera, o té jsem věděla, že bude pečovatelka (dobrovolná). Nyní je starším skoro 15 a 11 a tříletého bratra bezmezně milují. Jo, je to někdy trošku složité skloubit, ale nikdy bych neměnila. A bylo mi 36, když se nejmladší narodil. A měla jsem pocit, že jsem s ním omládla. Ale teda my chtěli třetí dítě oba s manželem.

• Citovat
  • Upravit
5011
1.8.23 23:09

@Ewista Já bych do toho šla. Pokud po třetím dítěti toužíš a manžel to nechal na tobě, není proti, tak bych neváhala.
Také máme tři děti celkem blízko po sobě (6 let, 4 roky a miminko). My s manželem měli oba názor na třetí dítě stejný a chtěli ho, ale i ve tvém případě bych do toho šla. Jinak musím říct, že obě starší děti jsou u nás z miminka nadšené. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí