Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můžou to být i vnitřní hemoroidy, nemusí zákonitě bolet. Dojdi si určitě k lékaři, aby tě pořádně vyšetřil. Dobrým ukazatelem je barva krve, pokud je jasně červená a čerstvá, je to z okolí konečníku, kdyby byla ze střev či žaludku, bude natrávená,skoro černá.
@Anonymní píše:
@Aduš8 je jasné červená
- zakladatelka
Já mám jeden hemoroid už asi 15 let a téměř o něm nevím, jen když občas krvácí. Ale určitě bych být tebou šla k doktorovi, pokud je to dlouhodobě a hodně. U mě je to jednou za pár týdnů pár kapek, stačí mi na to mastička.
Joo, taky jsem myslela, že jde o hemeroidy. No nakonec těžká ulcerozni kolitida. Určitě zajdi k doktorovi.
Anonym - zdraví
Muj strejda taky neresil krev ve stolici a dnes ma vyvod a ma za sebou chemoterapie.
@Aduš8 právě že hodně. Celá mísa od krve a na papíru jen krev celý zakrvaceny.. Ale tchyně mě furt ujistuje že je to ok.. Ale nezdá se mi to. Určitě zajdu k dr. A promiň za otevřenost ![]()
Takhle to měl švagr, zhoršovalo se to a nakonec z toho vyšla Crohnova nemoc.
Určitě by to chtělo zajít za doktorem, není to sranda.
Hemeroidy a jaksi samozřejmě že to může trvat 3 týdny.
Kup si nějaký diosimin s hesperidinem (nebo si to nech od doktora napsat jako detralex) a první týden ber 6 tablet (3 x dvě denně), druhý týden 4 a pak užívej 2 tablety denně.
Pokud tě hemeroidy svědí, tak si řekni v lékárně o nějakou mast a čípky a používej je.
Ideální je ovšem zajít k lékaři na laser a nebo ligaturu. Bioflavonidy (hesperidin s diosiminem) je dobré brát tak jako tak - kromě žilního systému je pomáhají s krevními tuky a spoustou dalších věcí - je to přírodní extrakt z citrusové kůry
https://examine.com/…/hesperidin/
Plus tedy chcete jíst víc vlákniny a méně sedět - nebo alespoň po každých 45 minutách sezení udělat 5-10 dřepů (klidně jen do polosedu, ne úplně dolu). POmůže to s překrvením hýždí a rekta v důsledku sedavého životního stylu a po nějaké době to hezky vytvaruje zadek.
Není to OK. Běžte k praktikovi, ať vám dá žádanku na gastroenterologii. Manžel měl to samé a závěr je ulcerózní kolitida, bere léky a je v pohodě. Neléčená se ale zhoršuje, také to může být crohnova nemoc, nebo i něco jiného. Příbuzná o těchto diagnozach asi v životě neslyšela a nezná nic než hemoroidy, šťastná to žena. Nevěřte a běžte k doktorovi.
Muzou to byt hemeroidy. A taky nemusi. S takovou anamnezou bych sypala pro zadanku na kolonoskopii. Zcela bez jakekoliv diskuse.
@Anonymní píše:
@Ou mám dvě děti opravdu nesedim celé dny
- zakladatelka
řešila jsem to teď, čeká mě návštěva mudr, nemohla jsem jít k mudr., ale poslala mě detralex a beru dvě tabletky denně a je klid. Teď mě od ní čeká ještě vyšetření po svátkách. Neměla jsem to tedy tolik co ty, ale moje sestra má kamarádku, která má plno hemeroidů a taky plno krve. Může to být a nemusí. At tě alespoň vyšetří obvoďačka, však uvidí, co nalezne, prý to jde pěkně nahmatat. A hemeroidy můžou vzniknout i porodem či častou jízdou na kole, což bude můj případ.
@Ou píše:
Kup si nějaký diosimin s hesperidinem (nebo si to nech od doktora napsat jako detralex) a první týden ber 6 tablet (3 x dvě denně), druhý týden 4 a pak užívej 2 tablety denně.
Já bych se takto radit bál.
Všem děkuji za rady. Dnes jsem dostala své dny, takže uvidím co bude až skončí, teď to hodnotit nemohu zda to stále trvá nebo ne ačkoli včera ano a hodně. Pokud to i po skončení ms bude dál pokračovat tak si zajdu k obvodnímu alespoň.
Všem děkuji ![]()
Zdravím, než mě ukamenujete za dotaz alespoň si to přečtěte.
Tři týdny v kuse mám při stolici krev, i na papíru při utirani, a není ji zrovna málo. Opakuje se to při každé stolici. Nejdřív mě tchyně uklidnovala, že jsou to jen hemeroidy, ale nic mě nebolí. Přijde mi že tři týdny už jsou dlouhá doba a tak určitě hned po svátkach to začnu řešit.
Otázka zní, kdo se setkal s podobným problémem a co za tím bylo?
Vznik, příčina, léčba…
Dekuji