Tříletá utíká do silnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
82
2.5.15 23:43

@LadyTommy jj, jak zrychlím, ona to samé.. :-/ no já pro nařezání nejsem, ale i tak jsem jí dala párkrát přes zadek…ale jak píšu, bez efektu. Mám stejný názor, jde o život a není to sranda. Asi budu muset zkusit taky ji dát na holou a třeba si to zapamatuje. Protože už z ní nejsem na mrtvici jen já, ale i babičky… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
2.5.15 23:43
@uzvim píše:
@andelka83 no já už jí taky někdy vyhrožuju, že ji nebudu brát na výlety, na akce a že budeme sedět doma…ona je ráda na výletech, tak vždycky slibuje, jak bude hodná a neuběhne ani pět minut-nekecám a zase něco… 8o mně někdy přijde, jak kdyby ani nevěděla, co dělá :nevim:

Tak nevyhrozuj a udělej to. Činy, ne slova. Ono je to náročné, decka to zkouší zas a znovu, než fakt pochopí, že opravdu přes toto vlak nejede. A i tak člověk musí být pořád ve střehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.15 23:46
@DoubleM píše:
My teda chodíme na volno, ale jak řeknu „dej mi ruku, jezdí tady auta“ tak prostě neexistují kompromisy… Párkrát to malý zkusil, ale stačilo plácnout po zadku a zase dobré - ale máme to takhle u všeho, že má svojí volnost, ale jak něco řeknu, tak se musí poslechnout, protože přes to nejede vlak.
Zažila sem třeba u kamarádky, že dítě si může dělat kde chce co chce, a co máma řekne neslyší, nebo z ní má srandu, ale pak najednou se maminka vzpamatuje a chce aby ji teď hned začlo poslouchat a tak to bohužel nefunguje… Kolikrát to člověku ani nedojde, že ho má dítě na háku vždy a všude…

Já ji od mala dávám mantinely, jsem na ni sama a nechtěla jsem, aby mi přerostla přes hlavu. Nejsem pro to, že se něco řekne a pak to neplatí. To nedělám. A stejnak to takhle dopadá :-/ asi to budou geny, bohužel. Ale co s tím už nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.15 23:47

Nad kšírama už jsem taky holky přemýšlela :-/ ale přijde mi to trapné, pro tak velké dítě :-/ ale samo lepší, jak děcko pod autem, to jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
2.5.15 23:51
@uzvim píše:
Ahoj holky,prosím o radu. Dcerka mi poslední dobou strašně utíká do silnice. Bude mít tři roky.
Dělala to kolem toho druhého roku, přes zimu se zklidnila..sice ví, že se má zastavit, podívat doleva, doprava…ale pokud ji nedržím za ruku-což jde dost těžko-nepodívá se a vběhne do silnice. Když jsme kousek od silnice, začne utíkat, otáčí se na mně, strašně se směje a zdrhá přímo do silnice :-/ má z toho hroznou srandu a já už nevím, co s tím. Zkoušela jsem vysvětlovat, oční kontakt mi nechce udržet, protože si je moc dobře vědomá, že se to nedělá…dostala už i přes zadek, ale jen jedno plácnutí-taky nezabralo. Už fakt nevím..jak jste to řešily Vy? Když jsme s jejíma vrstevníkama, všichni poslechnou, zastaví se..ona ne. A navíc je neskutečně rychlá. Mám o ni strach :think: :nevim: :,(

Ty jo, tohle mi udělat moje holka, tak bych udělala takový halo až by se země zatřásla :cert:
Dostala by pěkně po pr*eli a ještě by šla do kouta.

Nejsem zastáncem fyzických trestů, ale vocaď pocaď.
Trestám opravdu sporadicky, dejme tomu tak jednou za měsíc, ve chvílích když je to už potřeba. Není mi to příjemné, nedělám to ráda, ale vnímám to jako důležité.
Jsem její máma a poslouchat a respektovat mě musí, kor když je to pro její dobro :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.5.15 23:54

@uzvim jsi moc měkká, já děti buď držela nebo vláčela v podpaží :roll: když bylo nejhůř a vztekaly se, ale zdrhat prostě nesměly. Teď si utíkají napřed, ale vědí kdy zastavit. Jako byl to masakr, často prořvaná půlhodinová procházka :roll: já vorvaná jak borůvka, ale s odstupem času můžu říct, že se to vyplatilo - děti přežily a jsou v chůzi po chodníku vycvičené :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.15 23:59

@Gina108 Vorvaná jak borůvka je krásný :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 00:00

@Gina108 měkká jsem, neřekla bych, že tolik, ale asi budu muset přitvrdit, no :-/ ona mi zdrhá v podstatě pořád, když tak nad tím přemýšlím teď…já už vyřvaný hlasivky a hrůzu v očích permanentně :think: :,( :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
3.5.15 00:02

@uzvim držet za ruku, kolem zápěstí, abys jí ho nevyhodila. Pokud to udělá a jdete třeba na hřiště, otočit se a jít zpátky domů s tím, že hřiště (zmrzlina, cokoliv…) nebude, protože neposlouchala maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.5.15 00:05

@uzvim zas s tvým přístupem bych se už dávno strachy zbláznila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 00:08
@Gina108 píše:
@uzvim zas s tvým přístupem bych se už dávno strachy zbláznila :oops:

mno jo, no :? ale tak já už toho mám za sebou tolik, že už jsem životem zocelená :lol:
Ale jsem jako matka přecitlivělá, tak si dovedeš představit, co to se mnou dělá :zed: hlavně je ze mně učiněná hysterka :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
3.5.15 00:08

Na mě něco podobného zkoušel mladý ve dvou letech. V té době jsem ho musela vyndat z kočárku a musel chodit pěšky. Ze začátku chodil na kšírech a ty jsem měla zajištěné u kočárku pro jistotu. A už tehdy jsme trénovali, že u silnice jen za ruku, nesmí do ní vběhnout atd. Pak jsme kšíry zrušili a ví, že jak řeknu za ruku, musí se za ruku a nejede přes to vlak. Pokud neposlechne, ví že přilétne jedna přes zadek a půjde za ruku ať chce nebo nechce a pokud byla slíbená nějaká odměna tak nebude. Funguje to a už neutíkal ani nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 00:14

Nám to také celkem fungovalo právě. Nevím, co se teď změnilo :-( říkala jsem si, že už má víc rozumu, vysvětlím ji lépe, jak má otáčet hlavičkou, aby viděla tam i tam a tím to asi začalo…utíká běžně, ale u silnice to takový masakr nebyl, teda :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
3.5.15 00:18

@uzvim pusť jí scenu ze Zaříkávače koní, jak do nich narazí ten kamion a ukaž jí jak velká bebíčka ten koník pak má. Pouštěla jsem si film k žehlení a malá zrovna po obědě neusnula, tak ho viděla a celkem to bylo názorné i když jí ještě nebyly ani 2, pořád měla o koníka hroznou starost, pořád se po něm ptala kde je, když zmizel ze záběru. ;)
Třeba by to u vás zabralo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 00:20

@Hanka253 ou, to je drsný :-) díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí