Tříletá utíká do silnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
3.5.15 20:57
@PetaBibi píše:
@verulicek Prijde ti lepsi mu dat na zadek, kdyz nechape za co? Samozrejme je to krajni moznost a kazde dite je jinak citlive/chapave. Me teda snaha vystresovane porad drzet dite za ruku a bat se kdy kam vletí, pripadne ho ztriskat kdyz nevi proc normalni neprijde :cert: Ale ono to asi stoji az moc casu venovat decku pozornost a důslednost, ze?

tak výchovné plácnutí a ztřískání je dost velký rozdíl. A dítěti kterému rodič x krát vysvětlí, že to dělat nemá a ono to stejně udělá, moc dobře ví, za co to plácnutí je.

• Citovat
  • Upravit
26230
3.5.15 21:00

No ty kráso, tak ukázat tříletému děcku záběry z nehody a doufat, že potom bude uvědoměle chodit za ruku, to je silný kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
3.5.15 21:02
@neumisa píše:
No ty kráso, tak ukázat tříletému děcku záběry z nehody a doufat, že potom bude uvědoměle chodit za ruku, to je silný kafe.

Jistě, přece bys mu nedala přes zadek, to je moc drastické :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
3.5.15 21:13

V jiné diskusi a plácání jsem psala, že mi takto toto dělal 3 letý.. Vysvětlovala, domlouvala, říkala, že bude mít bolino, že ho to bude bolet atd, ale viděl nějaký podnět a už chtěl přeběhnout a prostě nic nezabíralo..Jednou mi praskla igelitka a něco mi vypadlo a tak jsem rukou chtěla sesbírat a využil toho a vysmekl se a vlítnul. Auto bylo dál, ale i tak jsem dostala šok a v afektu jsem na nějho křikla a plácla..
Vyslechl si něco v tom, že mu mohlo auto ublížit, co ho to napadlo, že by musel do nemocnice..
I když pro někoh plácání neni moc ideální, tak 3 roky nervů, u cesty, se pak obrátilo a stačilo mu před silnici říct, pozor a pomohlo to.. Teď má 6 let a snad dvakrát, třikrát za tu dobu, co jsme ho musela upozornit, i většího, že se má lepší rozhlédnout..
Takže plácnutí nelituju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 21:27
@beeerush píše:
U nás to vypadá stejně. Ve čtvrtek jsem jí naplácala podruhé v životě a úplně bez efektu. Jakmile se za námi zabouchly vchodové dveře rozbulela jsem se jak želva, strašně jsem se lekla, že jí u té silnice nedoběhnu a taky mi bylo líto, že jsem musela zkusit naplácat a že to bylo zbytečně. Večer při koupání nechtěla vylézt z vany a zase se smála a brala to jako hru, jak jsem byla z celého odpoledne vystreslá, prostě jsem rychle šáhla po sprše, pustila jsem uplne ledovou a celou jsem jí osprchovala, druhý den vylezla z vany ještě dřív než jsem vůbec řekla, ať jde ven. Zatím to zabírá. Taky mi přijde, že víc reaguje, když s ní věci řeším v klidu a nevytáčim se a nevyhrožuju a když neni zbytí zkouším v klidu tichým hlasem varovat ledovou sprchou. Malá je jinak úžasná, hodně toho umí, výborně mluví, akorat je hodně temperamentní a splašená. Asi budeme muset počkat až dostanou více rozumu. Jinak jí budou 3 a tohle období už jsme měli od 18 měsíců zhruba do 2 let.

Máme úplně stejné holčičky :-/ Ať už klady, nebo zápory. Hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.5.15 21:47

@uzvim a můžu se ještě zeptat jak tvoje dcera spí, když je taky temperamentní? My aktuálně ještě řešíme, že strašně špatně spí v noci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
3.5.15 21:56
@beeerush píše:
@uzvim a můžu se ještě zeptat jak tvoje dcera spí, když je taky temperamentní? My aktuálně ještě řešíme, že strašně špatně spí v noci :nevim:

Tak malá spí cca 11-12h v kuse, bez buzení. Takže noční spánek v pohodě. Přes den už spát nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
4.5.15 09:57

S vnímáním smrtelnosti to bude trochu složitější. Zrovna nedávno jsem četla rozhovor s dětským onkologem, který tvrdil, že až děti kolem deseti let začínají chápat, že můžou opravdu umřít a má cenu se s nimi o tom bavit. Mladší to prý nechápou. Určitě jsou výjimky a každé dítě je jinak citlivé, ale obecně by se děti neměly dívat na detektivky a thrillery, protože nedokážou úplně odlišit fikci a skutečnost.
Něco jiného je reálný krvavý záběr ve spotu BESIPu a něco jiného kreslený Krteček, kde se řeší správné přecházení silnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.5.15 14:43
@lucenka píše:
tak výchovné plácnutí a ztřískání je dost velký rozdíl. A dítěti kterému rodič x krát vysvětlí, že to dělat nemá a ono to stejně udělá, moc dobře ví, za co to plácnutí je.

přesně..minimálně za to, že neumí poslouchat rodiče. Hotovo. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
4.5.15 14:45

@jancab přesně tak..děte si začínají smrt jako takovou uvědomovat někdy mezi 9.-12. rokem (je to období, kdy mívají noční můry např. o konci světa - přestože se např. na katastrofické filmy nikdy nedívaly)

• Citovat
  • Upravit
834
4.5.15 15:07

@ivašot. ano, smrt zvířete, ježka u cesty, krávy, co má k obědu.. ne rodiče, který je pro něj tou dobou neotřesitelná jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
4.5.15 15:11

@Klementyna mám to stejně, dík :)
Ježíš, to by se klukovi líbilo, jak si had uloví myšku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...