Tříletá utíká do silnice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
148218
3.5.15 14:41
[cimae] @verulicek píše:…nekomentuju. Dle mého jsou někdy „alternativní“ výchovné metody na psychiku dětí o dost horší než plácnutí po zadku

To mas v jistem smeru pravdu :think: mela jsem znamou ktera dite nikdy neuhodila, zato ho zavirala za zlobeni do tmy, mylim ze do koupelny, dite bylo male a nedosahlo jeste na vypinac. Prislo mi to drasticke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
3.5.15 14:56
@Jana206 píše:
S tím souhlasím, dceři budou tři roky, dělala to kolem dvou, to jsem vysvětlovala a držela ji, potom byl klid a teď to zase začala dělat nedávno. Dostala výprask na zadek a od té doby je klid.Na vysvětlování není čas, situace je příliš nebezpečná. Mám 3 další děti, z toho mimino v kočárku, tak nehodlám být důsledná jako vracet se domů, někam ji nebrat, aby tím trpěli i ostatní, v žádném případě. Někdy mi přijde, že se dělají okolo chovaní dětí zbytečné cavyky a přitom staré metody jsou nejúčinnější.´Se mnou moje děti nebudou cvičit tímto způsobem. Na to si ale musí každá máma přijít sama.
:)

Příspěvek upraven 10.12.20 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.5.15 16:42

A co jí udelat názornou ukázku srázky s autem? Treba s hrackou, nebo panenkou co se polame

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
3.5.15 16:52
@PetaBibi píše:
A co jí udelat názornou ukázku srázky s autem? Treba s hrackou, nebo panenkou co se polame
:zed: nemáš děti že?
  • Citovat
  • Upravit
8284
3.5.15 17:50

Mně teda ukázat dítěti mrtvého přejetého ježka přijde jako v pohodě výchovná metoda. Nedával pozor, vešel do silnice a je po něm. Normálně ze života.
Lepší, než dát děcku na zadek, protože tím to stejně nepochopí, proč na tu silnici nemá chodit :think:

A co se týče celkově těch zvířátek - tak my doma krmíme hada myšima a děti z toho naprosto žádné trauma nemají. Rády to sledují.
(Teď budu beztak zase prohlášena za bůh ví co :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148218
3.5.15 18:19

@Klementyna dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
3.5.15 18:32

Nejsem si jista, jestli trilete dite vubec smrt chape. Jestli si dokaze nejak vztahnout toho mrtvyho jezka na sebe.
Jinak by to nebylo tak strasny, ale dite mi prijde na toto dost male, aby z toho neco vyvodilo. Kdyz vidim, jak zivy zajem nekdy deti jevi o zivotu nebezpecne veci, tak bych se trochu bala, aby si z toho dite neodneslo, ze si chce ten stret s autem vyzkouset. Neolizujte zabradli, ze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
3.5.15 18:36

Já jsem všem třem dětem ukázala křížek, kde je i fotografie chlapečka, co ho přejelo auto (pořád tam má kytky, i když už je to přes 20 let :( )
A vběhnutí do cesty je jedna z mála věcí, u které jsem pro pár na zadek.
Dceru jsem občas musela nést pod paží nebo táhnout za zápěstí, ale už jsme to snad vychytaly. Kluci byli v tomhle lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
3.5.15 18:41

Ještě mě napadá jeden díl krtečka tam se žabka nerozhlédne a krtek kvůli ní nabourá a stane se neštěstí (pak se uzdraví a ukáže žábě jak správně přecházet)
A k tomu hřbitovu, to nemusí být ani tím ono jim to kolem toho 4-5roku začíná stejně docházet, že smrt je na vždy a ne jen relativní pojem… Já bych kdyby neposlouchali nějak víc tak přejeté zvíře klidně ukázala, jak bylo řečeno z dálky ať vidí skutečný důsledek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
3.5.15 19:53

@Hanka253 tím si fakt nejsem tak jistá. Kluk viděl video, jak had chytil myš a byl z toho dost špatný. Hlavne od té doby má strach, že sežere i jeho. Takže s drastickymi videi, ukazování mrtvých zvířátek bych byla hodně opatrná.

• Citovat
  • Upravit
183
3.5.15 20:43

@verulicek Prijde ti lepsi mu dat na zadek, kdyz nechape za co? Samozrejme je to krajni moznost a kazde dite je jinak citlive/chapave. Me teda snaha vystresovane porad drzet dite za ruku a bat se kdy kam vletí, pripadne ho ztriskat kdyz nevi proc normalni neprijde :cert: Ale ono to asi stoji az moc casu venovat decku pozornost a důslednost, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.5.15 20:46

Psala jsem o hracce, tak muze sam dobre videt důsledky, ne o mrtvolkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
3.5.15 20:48
@PetaBibi píše:
@verulicek Prijde ti lepsi mu dat na zadek, kdyz nechape za co? Samozrejme je to krajni moznost a kazde dite je jinak citlive/chapave. Me teda snaha vystresovane porad drzet dite za ruku a bat se kdy kam vletí, pripadne ho ztriskat kdyz nevi proc normalni neprijde :cert: Ale ono to asi stoji az moc casu venovat decku pozornost a důslednost, ze?

Tak náš dostal na zadek a moc dobře věděl proč. Protože v době, kdy mi do té silnice vletěl už měl xkrát vysvětleno, co a jak se může stát. A můžeš se spoléhat na vysvětlování a důslednost, ale někdy je to vystresované držení za ruku rozhodně spolehlivější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15411
3.5.15 20:50
@PetaBibi píše:
Psala jsem o hracce, tak muze sam dobre videt důsledky, ne o mrtvolkach

No problém je, že většina kluků si s autíčkama na bouračky hraje naprosto běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
3.5.15 20:56

@ivašot. Proto rikam, vidis to vsude, kazde dite je jine a plati na nej neco jinyho, radsi vyzkousim vic metod nez nedejboze pozdeji litovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí