Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja se prekoukla promin,protoze triply pojistovna hradi tak sou povinne,screening neni povinny a zalezi na kazdym mudrovi jestli te na nej posle nebo ne,me o nem rekl v 11. Tydnu.
lucka83 píše:
Na prvotrimestralni screening se chodi mezi 11-14 tydnem,takze nevahej a objednejnse ty,penize za to stoji a vis jak je na tom miminko,nase je v poradku a bylo mi receno ze triply sou povinne a na Uz se chodi ve 20. Tydnu.
Tripl povinný není(ostatně NIC není v těhotenství povinné). Jen je to zatím jediný test placený pojišťovnou. Jsme tu sto let za opicema co se týká testů, ale ti osvícenější doktoři už posílají na ten první screening, jinak si to musí zjistit a zařídit těhule sama.
jenny.fields píše:Vera111 píše:To je ten správný způsob
hmm, to je zvláštní, mě nikdo na tripply neposlal
já jsem taky na žádném nebyla.
V průkazce jsem měla napsáno POZDNÍ ZÁCHYT.
Ale doktor mi říkal,že je to dobře,že jsou hodně nepřesný a zbytečně ženský strašej.
lucineeccka píše:jenny.fields píše:já jsem taky na žádném nebyla.Vera111 píše:To je ten správný způsob
hmm, to je zvláštní, mě nikdo na tripply neposlalV průkazce jsem měla napsáno POZDNÍ ZÁCHYT.
Ale doktor mi říkal,že je to dobře,že jsou hodně nepřesný a zbytečně ženský strašej.
tak ještě že tě zachytili! Pozdě ale přece
![]()
No mě se doktor ani o tom screeningu nezmínil asi to nebral za podstatnou věc. Jsem z toho dost naštvaná.
tak počkej jak to vyjde a uvidíš. Když to bude v pořádku, tak bude jedno jestli jsi byla no tom prvním nebo ne ![]()
Taaaaak teď jsem se dočetla v průkajdě že když jsem byla ve 12 týdnu na ultrazvuku tak se muselo jednat o screening, mám to u toho datumu napsáno- screning, ale já myslela, že se to nabírá z krve. Achjo vůbec se v tom nevyznám. Chodim někam a ani nevím co mi tam dělají
Nikdo mi nic ani nevysvětlí
Anibas55 píše:
Taaaaak teď jsem se dočetla v průkajdě že když jsem byla ve 12 týdnu na ultrazvuku tak se muselo jednat o screening, mám to u toho datumu napsáno- screning, ale já myslela, že se to nabírá z krve. Achjo vůbec se v tom nevyznám. Chodim někam a ani nevím co mi tam dělajíNikdo mi nic ani nevysvětlí
oni to UTZ vyšetření kombinují s výsledky z krve. Jako jestli ti nebrali krev, tak to komplet screening nebyl. Ale upřímně řečeno jsem moc nepochopila proč tu krev berou. Podle mě je důležitější ten UTZ, protože tam měří to šíjové projasnění a sledují vývoj miminka
Anibas55 píše:
Taaaaak teď jsem se dočetla v průkajdě že když jsem byla ve 12 týdnu na ultrazvuku tak se muselo jednat o screening, mám to u toho datumu napsáno- screning, ale já myslela, že se to nabírá z krve. Achjo vůbec se v tom nevyznám. Chodim někam a ani nevím co mi tam dělajíNikdo mi nic ani nevysvětlí
Líná huba, holé neštěstí. Musíš se ptát.
ten screening kombinuje výsledky ultrazvuku a výsledky z krve. takže pokud nemáš tu krev, tak je to k ničemu.
Ale teď už to nemá cenu řešit
Těš se na miminko a buď optimista.
J8 byla i na screeningku a mjů dělá i triply a jdu na ně a budu 16+2 a zdá se mi to azs dlouho to je už 17tt ![]()
Ten komplet screening je hezky popsan tady: http://www.gennet.cz/…ach-vad.html
Kde triply jsou bod 4. Jinak doktorka mi rikala, ze na triply je nejlepsi jit mezi 15+3 a 17+5, ja na ne pujdu, kdyz budu 16+6. Ale nijak se jich nebojim, riziko na Downa pri prvotrim mi vyslo velmi nizke, tak mam radost
Pak se mi moc libilo, ze ve zprave z prvotrim screeningu rovnou bylo napsano, ze jsem X+Y, na triply mam jit v tom a tom rozmezi a na vhodne obdobi pro velky geneticky ultrazvuk zacina tehdy a tehdy. Protoze nekteri doktori berou 16. tyden jako 15+ a nekteri jako 16+, tak v tom ma clovek docela gulas…
Jinak Anibass - preju, at je vsechno v poradku… a pri dalsim tehotenstvi holt vic googli a najdes, co potrebujes ![]()
Kdybys byla na tom prvotrimestriálním screeningu, tak bys to asi věděla, protože se platí
A to si člověk pamatuje ![]()
Já měla triply odebrané v obou těhotenstvích blbě a u obou dětí jsem byla na plodovce. Je to zbytečný strašák maminek, poprvé jsem měsíc brečela, jelikož mi nikdo pořádně nic nevysvětlil. Nechápu, proč se tento test dělá, no vlastně chápu, je to vlastně akorát byznys. Přeji všem maminkám, aby jim dopadly dobře a nemusely na plodovku.
eetel píše:
Kdybys byla na tom prvotrimestriálním screeningu, tak bys to asi věděla, protože se platíA to si člověk pamatuje
Ne všude se platí ![]()
Já už nemůžu na screening jsem v 16 týdnu a odebírali mi krev na triply