Triple test - v jakém týdnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
4.3.12 19:39

Manžel má myslím OZP tehdy ta sestra na té klinice ( mě dal doktor na výběr nemocnici nebo kliniku reprodukční) a říkala, že kdybych byla u OZP a né VZP, tak těch 1400,– vrátí část myslím :think: ale zas třeba OZP nepřispívá na otce u porodu, ale VZP jo. Jestli se to teda za ty 3 roky nezměnilo, u druhé dcery už jsem to ani neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kika 2
4.3.12 19:40
kika 2 píše:
Mě brali krev,viděla jsem jak sestřička vypisuje papír pro laborku s titulkem prvotrimestrální screenink a dr mi dělal utz na nt,to bylo ok.No a jsem VZP.Nevím porč se u něj neplatí ale možná pro to že nebude dělat ten tripple

Poprvé před třemi roky ale dělal jen utz a tripple t.

• Citovat
  • Upravit
27008
4.3.12 19:44
Anibas55 píše:
Crystal87 píše:
J8 u kluků neplatila ted u tohohle těhu jo a přišla jsem konečně na to proč…protože u kluků jsem neměla kombinovaný :mrgreen:
takže si byla taky jen na screening ultrazvuku? Podle mě jestli vyšel pozitivně ultrazvuk už je pak malé procento že by vyšla špatně krev

s kluka jo ted už jsem byla na kombinoaném za 1200

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 20:24
eetel píše:
Vera111 píše:
jenny.fields píše:
eetel píše:
Kdybys byla na tom prvotrimestriálním screeningu, tak bys to asi věděla, protože se platí :lol: A to si člověk pamatuje :jazyk:
Ne všude se platí :nevim:
já neplatila ani ň
Tak to jsi neměla NT screening v prvním trimestru, ale asi něco jinýho..............Toto vyšetření není z veřejného zdravotnictví, tudíž ho pojištovna neproplácí!!!!!!!!!!

za co jsem si zasloužila tolik vykřičníků? Tak vím na čem jsem byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2049
4.3.12 21:22
Vera111 píše:
eetel píše:
Vera111 píše:
jenny.fields píše:
eetel píše:
Kdybys byla na tom prvotrimestriálním screeningu, tak bys to asi věděla, protože se platí :lol: A to si člověk pamatuje :jazyk:
já neplatila ani ň
Tak to jsi neměla NT screening v prvním trimestru, ale asi něco jinýho..............Toto vyšetření není z veřejného zdravotnictví, tudíž ho pojištovna neproplácí!!!!!!!!!!
za co jsem si zasloužila tolik vykřičníků? Tak vím na čem jsem byla…

Možná ne. Třeba jsi měla jen UTZ, bez kombinace s krví a to je potom něco jinýho. Jsou různý vyšetření, který se dají lehce zaměnit a splést. Jen jsem psala jak je…Ty vykřičníky si neber osobně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 21:26
eetel píše:
Vera111 píše:
eetel píše:
Vera111 píše:
jenny.fields píše:
eetel píše:
já neplatila ani ň
Možná ne. Třeba jsi měla jen UTZ, bez kombinace s krví a to je potom něco jinýho. Jsou různý vyšetření, který se dají lehce zaměnit a splést. Jen jsem psala jak je…Ty vykřičníky si neber osobně :jazyk:

no možná jsem úplně blbá, ale brali mi krev, pak jsem za pár dní byla na velkém UTZ, kde měřili šíjové projasnění, kontrolovali orgány. Pak mi dali papír, na kterém stálo, jaká je pravděpodobnost VVV v číslech. Na konci bylo napsáno screening negativní. Tak nevím co to teda bylo, když ne prvotrimestrální screening.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
4.3.12 21:39
Vera111 píše:
eetel píše:
Vera111 píše:
eetel píše:
Vera111 píše:
jenny.fields píše:
eetel píše:
já neplatila ani ň
Možná ne. Třeba jsi měla jen UTZ, bez kombinace s krví a to je potom něco jinýho. Jsou různý vyšetření, který se dají lehce zaměnit a splést. Jen jsem psala jak je…Ty vykřičníky si neber osobně :jazyk:
no možná jsem úplně blbá, ale brali mi krev, pak jsem za pár dní byla na velkém UTZ, kde měřili šíjové projasnění, kontrolovali orgány. Pak mi dali papír, na kterém stálo, jaká je pravděpodobnost VVV v číslech. Na konci bylo napsáno screening negativní. Tak nevím co to teda bylo, když ne prvotrimestrální screening.

krev se bere normálně v rpvním trimestru mně jí brali taky plus jednu ampulku navíc na screening

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
4.3.12 21:40

Screening dělají specializovaná pracoviště a opravdu se neproplácí . Ale spousta gynekologů nazívá své vyšetření screening :mrgreen: u mě taky gynekolog říkal jdem udělat ten screening a měřil šíjové projasnění které dělal on v ordinaci takže já jsem to vůbec nebrala vážně . Pak jsem právě šla na NT a platila 1400Kč kde jsem dostala zprávu na dvě A čtyřky kde byly výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 21:49
Crystal87 píše:
krev se bere normálně v rpvním trimestru mně jí brali taky plus jednu ampulku navíc na screening

jéé, tak vám to mám nascanovat abyste mi věřily že jsem na tom byla? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
4.3.12 21:53

Já ti věřim že jsi na tom byla jen to není průkazné protože to nedělal lékař s povolenou certifikací odněkud z Londýna. Tito lékaři jsou na nettu a je jich pár v každem regionu. Tu certifikaci si musí každý rok obnovovat není to sranda.Proto to VZP nehradí je to dobrovolné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 21:53
Vera111 píše:
Crystal87 píše:
jéé, tak vám to mám nascanovat abyste mi věřily že jsem na tom byla? :lol:

na papíře stojí toto:
anamnéza
blablabla
ultrazvuk v 1. trimestru
blablabla
anatomie plodu
blablabla
biochemický screening
blablabla
předpokládané riziko
takové a makové
s pozdravem ta a ta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 21:58
pandora píše:
Já ti věřim že jsi na tom byla jen to není průkazné protože to nedělal lékař s povolenou certifikací odněkud z Londýna. Tito lékaři jsou na nettu a je jich pár v každem regionu. Tu certifikaci si musí každý rok obnovovat není to sranda.Proto to VZP nehradí je to dobrovolné

takže ty i víš kdo mi to dělal? Tak to čumím teda. No nic, to je jedno, já se tady nebudu obhajovat jestli jsem byla nebo nebyla na screeningu, to mi přijde směšné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
4.3.12 21:59
Vera111 píše:
Vera111 píše:
Crystal87 píše:
na papíře stojí toto:
anamnéza
blablabla
ultrazvuk v 1. trimestru
blablabla
anatomie plodu
blablabla
biochemický screening
blablabla
předpokládané riziko
takové a makové
s pozdravem ta a ta

tak to nemáš kombinovaný ;) to bys am měla vypsané z krve a ted to nemám po rude jak to tam všehcno je ale pokud tma nemáš psanévýsledkyz krve ty hosnoty tak to nemáš kombinovaný ale jen podle UZ ;) ale ono to máš fuk snad každej dr umí změřit NT ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
4.3.12 22:02

Veru

tak se nertozčiluj já myslela že jsi psala že ti to dělal tvůj gyndař a nic jsi neplatila. Neřikala jsi že jsi byla na specializovanym pracovišti na Nt. Kdyžtak se tedy vyjadřuj přesně . Mě je to fuk neobhajuj se není proč já to zle nemyslela jen jsem chtěla pomoct . Tak sorry no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 22:03
Crystal87 píše:
Vera111 píše:
Vera111 píše:
Crystal87 píše:
na papíře stojí toto:
anamnéza
blablabla
ultrazvuk v 1. trimestru
blablabla
anatomie plodu
blablabla
biochemický screening
blablabla
předpokládané riziko
takové a makové
s pozdravem ta a ta
tak to nemáš kombinovaný ;) to bys am měla vypsané z krve a ted to nemám po rude jak to tam všehcno je ale pokud tma nemáš psanévýsledkyz krve ty hosnoty tak to nemáš kombinovaný ale jen podle UZ ;) ale ono to máš fuk snad každej dr umí změřit NT ne? :nevim:

Kriste Bože! Ty výsledky z krve se skrývají pod názvem Biochemický screening. Já už nevím jak to mám napsat, snad to sem fakt hodím, protože už sama sobě přestávám věřit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí