Triple test - v jakém týdnu?

Anibas55
4.3.12 17:51

Triple test

Holky zajímalo by mě v kolikátém přesně týdnu jste byly na triple testu? Říká se že se má chodit v 16, mě ho dělali přesně v 15+1. Není to moc brzy? Také jsem četla, že když se provádí brzy takže jsou nepřesné a často falešně pozitivní. Zítra si mám volat na výsledky, takže tento den jsem jak na jehlák a představuji si jaké to pro mě asi bude když mi řeknou že hodnoty jsou vysoké. Zřejmě se ani nevyspím :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
4.3.12 17:57

Šla jsi v 16.týdnu :nevim: A ano, je často falešně pozitivní, takže z toho vyplývá spousta zbytečných amnio. V moderním světě se používá pouze prvotrimestrální screening, holt u nás k tomu ještě ne všude došli :nevim:
Mysli pozitivně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
4.3.12 17:59

Tak to si v 16.tydnu,me je bral ted v patek. To sem byla presne 15.tydnu,vysledku budu mit az za tyden,zalezi jak ti dopadly vysledky ze screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 18:03

hmm, to je zvláštní, mě nikdo na tripply neposlal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.3.12 18:06
Vera111 píše:

To je ten správný způsob :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
4.3.12 18:07

Já ale na screeningu nebyla :nevim: ten můj doktor mi taky nic neřekne, je to moje první těhu tak nevím. ve 12 týdnu jsem byla v nemocnici na ultrazvuku a tam bylo vše v pořádku, ale krev mi nebrali, tu mi brali na úplném začátku, ale to jen na HCG, protilatky a takový, sestřička mi odebírala asi 4 ty ampulky a výsledky byly prý taky v pořádku, ale to podle mě s sreening testem nemá nic společného ne? Za ten se platí a je dobrovolný. Navíc jsem v poradně nikdy ani od sestřičky ani od doktora neslyšela, teď jsem si něco přečetla na internetu, že je to mnohem spolehlivější a že se pak nemusí na triple kdy se chudinky těhotný pak zbytečně nervují a zbytečně podstupují odběr plodové vody. Docela mě to naštvalo protože kdyby mi doktor něco takového nabídl podstoupila bych raději tohle.

• Citovat
  • Upravit
6077
4.3.12 18:09

V jakém týdnu mi ho dělali už si přesně nepamatuju, ale bylo to tak 15-16tt. U mě vyšel pozitivní na neurální trubici. Takže mě má doktorka objednala na podrobnější ultrazvuk, což bylo až za tři týdny. Celý tři týdny strachu, co bude, když se to potvrdí. :zed: Nakonec bylo vše ok. Myslím, že to je zbytečný stres pro těhulky. Neboj se nic, všechno bude v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 18:10
Anibas55 píše:
Já ale na screeningu nebyla :nevim: ten můj doktor mi taky nic neřekne, je to moje první těhu tak nevím. ve 12 týdnu jsem byla v nemocnici na ultrazvuku a tam bylo vše v pořádku, ale krev mi nebrali, tu mi brali na úplném začátku, ale to jen na HCG, protilatky a takový, sestřička mi odebírala asi 4 ty ampulky a výsledky byly prý taky v pořádku, ale to podle mě s sreening testem nemá nic společného ne? Za ten se platí a je dobrovolný. Navíc jsem v poradně nikdy ani od sestřičky ani od doktora neslyšela, teď jsem si něco přečetla na internetu, že je to mnohem spolehlivější a že se pak nemusí na triple kdy se chudinky těhotný pak zbytečně nervují a zbytečně podstupují odběr plodové vody. Docela mě to naštvalo protože kdyby mi doktor něco takového nabídl podstoupila bych raději tohle.

tak on tě neposlal na prvotrimestrální screening, ale na tripply jo? Prosím tě co je to za doktora? To je fakt úplně na prd 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.12 18:10

ve 13tt a kolem 22tt druhý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
4.3.12 18:12

a něco mi dělali ještě kolem 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
4.3.12 18:13
jenny.fields píše:
Vera111 píše:

já ani nevím, jestli jsem na něm byla minule. Měla jsem jinou doktorku. Ale myslím že taky ne… Teď jdu na velký UTZ v 21tt, to by měl být snad druhý screening, ale už bez krve. Já už v tom mám bordel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
4.3.12 18:15
Vera111 píše:
Anibas55 píše:
Já ale na screeningu nebyla :nevim: ten můj doktor mi taky nic neřekne, je to moje první těhu tak nevím. ve 12 týdnu jsem byla v nemocnici na ultrazvuku a tam bylo vše v pořádku, ale krev mi nebrali, tu mi brali na úplném začátku, ale to jen na HCG, protilatky a takový, sestřička mi odebírala asi 4 ty ampulky a výsledky byly prý taky v pořádku, ale to podle mě s sreening testem nemá nic společného ne? Za ten se platí a je dobrovolný. Navíc jsem v poradně nikdy ani od sestřičky ani od doktora neslyšela, teď jsem si něco přečetla na internetu, že je to mnohem spolehlivější a že se pak nemusí na triple kdy se chudinky těhotný pak zbytečně nervují a zbytečně podstupují odběr plodové vody. Docela mě to naštvalo protože kdyby mi doktor něco takového nabídl podstoupila bych raději tohle.
tak on tě neposlal na prvotrimestrální screening, ale na tripply jo? Prosím tě co je to za doktora? To je fakt úplně na prd 8o

ne byla jsem jen na ultrazvukovém vyšetření ve 12 týdnu a to asi jen proto, že v ordinaci nemá dobrý ultrazvuk a je tam prdlačka vidět… O screeningu se nezmínil pořád mleli jen o tom triple, ale upozornoval mě na to, že vychází často pozitivně tak at se neleknu. Dneska jsem z toho pěkně naštvaná protože se zbytečně mučim a třeba i zbytečně mučit budu, když vyjde falašně pozitivní.

• Citovat
  • Upravit
46226
4.3.12 18:17

Na prvotrimestralni screening se chodi mezi 11-14 tydnem,takze nevahej a objednejnse ty,penize za to stoji a vis jak je na tom miminko,nase je v poradku a bylo mi receno ze triply sou povinne a na Uz se chodi ve 20. Tydnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anibas55
4.3.12 18:19
Vera111 píše:
jenny.fields píše:
Vera111 píše:
já ani nevím, jestli jsem na něm byla minule. Měla jsem jinou doktorku. Ale myslím že taky ne… Teď jdu na velký UTZ v 21tt, to by měl být snad druhý screening, ale už bez krve. Já už v tom mám bordel

Druhý screening? Takže screening se první dělá kolem 12týdne a pak v 21 týdnu? Tam já jsem byla na tom ultrazvuku v nemocnici, ale krev mi nenabírali, hlavně mi nikdo neřekl, že se jedná o screening test. Tak já nevím mám v tom bordel :D

• Citovat
  • Upravit
17630
4.3.12 18:21
lucka83 píše:
Na prvotrimestralni screening se chodi mezi 11-14 tydnem,takze nevahej a objednejnse ty,penize za to stoji a vis jak je na tom miminko,nase je v poradku a bylo mi receno ze triply sou povinne a na Uz se chodi ve 20. Tydnu.

pna už je ale 16tt, to už asi nestihne ;) Tripl povinný není, mně se o něm nikdo ani nezmínil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí