Tříselná kýla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
206
19.9.09 10:28

No když jsem na ně tlačila, jestli by to nešlo dřív, tak mně řekli, že pro prcky je větší riziko narkoza než kýla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
19.9.09 12:03

Ahoj myslím,že Motol je dobrý nápad.Nebudeš tam dýl jak dva dny,budete to mít za sebou a pak hurá domů.Přeju Ti hodně štěstí.Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
19.9.09 12:20

Hmm, tak já jsem teda jiného názoru, kýla je taky nebezpečná, pokud uskřine a nedojde k brzské reponaci, tak hrozí nekroza střeva a ta je tada hodně nebezbečná. Máme jí za sebou se starší dcerou, ne sice kvůli kýly.
Mě chirurg říkal, že právě i z té kyly může dojít k nekroze střeva když uskřine a nedojde ke včasné reponaci.
Tak že vzhledem k tomu, že vím co obnáší nekroza střev, tak já jsem fakt pro co pokud možno nejdříve operovat. Navíc v Motole to tak dělají a vědí proč, mají určitě k tomu své důvodu, proč i malá miminka operují brzy s kýlou...........dle mého názoru jejich důvodu jsou právě ty rizika s uskřinutí kýly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.9.09 08:42

Ahoj Katy,koukám,že tato diskuse už nefrčí,ale mě by zajímalo jak jsi pochodila dál s tříselnou kýlou?Jela jsi do Motola,nebo Tě nechali dál čekat ?Dík za odpověď Michala mamka Eldy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
22.9.09 09:00

Mě by to taky zajímalo… :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
22.9.09 16:31

Tak jsme dnes byli opět ve fakultní nemocnici v OV u asistenta Richtra..........po vyšetření hned řekli, že je to na operaci, že má kýlu prakticky vyklenutou pořád, tak že termín máme 29.10. dříve není volno, samozřejmě kdyby to uskřinulo tak okamžitě máme přijet.
Do té doby by teda neměla moc plakat, navíc má pravděpodobně i reflux, začala v posledních dnech hodně ublinkávat a to i ve zvýšedné poloze, naštěstí zatím prospívá, tak snad i ten reflux nějak zvládneme. Zkkusím přidávat Nutrito na zahuštění a uvidíme co to udělá. Jem mo dětská dr. říkala, že může způsobit zácpu, tak že ať opatrně kvůli té kýly, že by neměla ani moc tlačit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
22.9.09 23:17

Tak aspoň,že tak.Na tu zácpu si opravdu dej pozor,moje Elda měla kýlu právě ze zácpy,skoro vůbec nepláče,ale tlačí jako o život. :oops: Tak ahoj a dík že jsi napsala jak jste dopadli.Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.12.13 17:56

Maminky i když je diskuze už staršího data, chci se ještě optat ohledně kýly. Malý 3 měsíce má plánovanou operaci na únor, snad do té doby psychicky vydržíme, protože pořád pláče, hlavně v noci, už od odpoledne je nevrlý a večer už bývá nafouklý a trápí ho prdíky, na chvíli je spokojený, když mu tu kýlu tlačím. Zajímá mě, jestli vaše mimča, taky tak brečely kvůli bříška, příjde mi, že to všecko začlo s tou kýlou a je to horší a horší, vydrží i do půl čtvrté do rána plakat.Jsme už zoufalá a nevím jestli ta kýla má na to takový vliv. Doktorka říkala, že je to začarovaný kruh ta kýla a bříško, mívá ho nafouklé a tvrdé. A jak se vám vedlo po operací bylo to lepší a byli spokojenější miminka???Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.12.13 18:25

Mám oba kluky (dvojčata) operované. Jeden v roce - bohužel kýla uskřinula a šel akutně na sál a druhý ve 2letech plánovaně (tříselná kýla a hydrokéla)
U vás je to začarovaný kruh asi jen tím, že je ještě malý (malá miminka mají problémy se zažíváním a nafouknutí bříška zhorší v ten moment kýlu).
Kdyby byl větší, tak by neměl tolik zažívací problémy a tolik by pravděpodobně nebrečel. Ale zase by lezl, vztekal se atd a to vše zvyšuje nitrobřišní tlak, který také zhorší v ten moment kýlu. Po operaci se zlepší jen to, že střevo nevyhřezne. Což není pro dítě normálně nepříjemné. Výhřez nebolí- neměl by, až když kýla uskřine a to je pak jiná bolest a to bys poznala (dítě se klepe, může zvracet..)
U tvého dítěte je asi primárně nepříjemná ta bolest bříška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
20.12.13 19:55

@ksica popisem jsi mi celkem živě připomněla, co jsem si zažívala s malou :( Tříselnou kýlu má operovanou na obou stranách, první měla operovanou ve 3 týdnech(to bylo akutní neb jí vyhřezával vaječník a nešel zatlačit)kýla na druhé straně se jí objevila asi 14dní na to a na operaci jsme asi měsíc čekali, tam to akutní nebylo :roll:
Nevím zda pláč byl způsoben tou kýlou, ale v prvních měsících to bylo strašné :zed: malá jen řvala a řvala :roll:
Nejhorší to bylo k večeru, nasadila většinou kolem 16hod. a skončila úplným vyčerpáním až někdy kolem 22hod. :zed: do toho já byla totálně ve stresu, zda to nemá uskřinuté, když furt tak pláče :roll: navíc každý doktor mi to uskřinutí popisoval jinak a samozřejmě každý varoval ať hlídám, že riziko uskřinutí je veliké…no myslela jsem že ten týden než šla na operaci snad nepřežiju.
Když se objevila kýla na druhé straně, tak tam někdy pomohlo, že jsem jí to při pláči zatlačila zpět, né vždy to ale zabralo.
Intenzivní pláč u nás vymizel po té druhé operaci, doteď ale nevím zda to bylo tou kýlou a nebo tím že se malá dostala do věku, kdy prostě ty děti přestanou řvát, to jí bylo 4-5 měsíců :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
20.12.13 20:21

@manisa Můj první kluk vyřvával každý večer vždy od cca 19hod do 2-3hod (nepřeháním) první cca 3měsíce skoro den co den a žádnou kýlu neměl :mrgreen: měl jen koliky..
U jednoho z dvojčat jsem se také bála, že nepoznám uskřinutí (přes půl roku jsme čekali na operaci, kdy jí odkládali a kýla mu vyhřezávala několikrát denně) a pak jsem uskřinutí poznala opravdu snadno- začal zvracet a klepal se..po operaci se mi opravdu ulevilo, bylo to jako malé vysvobození

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.12.13 22:05

U nás taky tak vydrží a právě na koliky mi to příde dlouhá doba, známi co trpěli na koliky měli pláč cca 3h…já už fakt nevím někdy je to k uzoufání, a jak člověk vidí jak se trápí, já se trápím a mám pocit, že se zblázním do února. Doufám, že po té operaci bude líp a taky, že bude už mít 5 měsíců, pokud nezačnou zuby :D z uskřinutí, mám strach.Ono jak se kroutí, tak jde slyšet, jak mu to v té kýle škrunká, má i vodní kýlu. Díky za odpovědi :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
20.12.13 22:42
@eshta píše:
U jednoho z dvojčat jsem se také bála, že nepoznám uskřinutí (přes půl roku jsme čekali na operaci, kdy jí odkládali a kýla mu vyhřezávala několikrát denně) a pak jsem uskřinutí poznala opravdu snadno- začal zvracet a klepal se..po operaci se mi opravdu ulevilo, bylo to jako malé vysvobození

Když u nás to bylo trochu složitější :think: malé vylézal vaječník, takže jsem musela hlídat fest, neb do fáze kdy by začala zvracet atd. to nesmělo dojít, neb to už ta tkáň odumírá a to by byl u vaječníku průser (tedy alspoň tak mi to tvrdil doktor) :?
No a poznej u 3 týdenního miminka které několik hodin brečí, v třísle tvrdou bouli jak ořech, zda se nejedná o počátek uskřinutí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
20.12.13 22:47

O jej :( mě doktorka říkala, že bych to poznala tak, že by zvracel a plakal a plakal. Někdy to nejde ani zatlačit, jak to má vylezlé. Nevím jak mu pomoct, dávám mu ted mléko proti zácpám a kolikám, ale bez efektu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
21.12.13 20:03

@manisa U holčiček je uskřinutí nebezpečné v tom, že by přišla o vaječník.
Kluk byl na sále přes hodinu. Hrozila resekce střeva, takže taky nic moc.
Jinak uskřinutí kýly je život ohrožující situace vždy, není to vůbec sranda u obou pohlaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí