Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky mě by zajímalo, jestli ta kýla má vliv na to bříško? Jestli třeba o té operaci bude líp?
@ksica Kýla na bolest bříška u malých mimin moc vliv nemá. Koliky přejdou s věkem. Chce to jen vydržet, dávat něco na na upravení stř. mikroflory (probiotika, sab simplex atd) a kýlu v případě výhřezu zatlačit
@ksica píše:
Holky mě by zajímalo, jestli ta kýla má vliv na to bříško? Jestli třeba o té operaci bude líp?
Já věřím že se to po té operaci zlepší
on je to teď začarovaný kruh, prcka rozbolí bříško a jak začne plakat, začne vylézat ta kýla, což je nepříjemné, bolestivé. No a čím víc pláče, tím víc to vylézá a bolí…až se to odoperuje, tak se to určitě zlepší
![]()
Mě právě příjde, že je to jen horší a horší a místo, aby bolesti ubývaly, tak přibývají a koliky mu začly s tou kýlou…Už jsme fakt zoufala, dneska pláče skoro celý den ![]()
@eshta píše:
Kluk byl na sále přes hodinu.
Kde vás operovali
To to měli hotové docela rychle
Naše malá byla poprvé na sále taky asi hodinu, podruhé jí přivezli asi po 2,5hod.
to už jsem byla nervozní jak pes a je teda fakt že narkózu snesla podstatně hůř než poprvé ![]()
Jinak operovaná byla v Thomayerově nemocnici ![]()
@ksica píše:
Mě právě příjde, že je to jen horší a horší a místo, aby bolesti ubývaly, tak přibývají a koliky mu začly s tou kýlou…Už jsme fakt zoufala, dneska pláče skoro celý den
A jseš si jistá že ho bolí bříško
nebolí ho právě ta kýla ![]()
Já jsem si taky myslela že malou berou prdíky, ale doktorka mi říkala, že plakat může právě kvůli tomu, že je jí nepříjemné jak se jí ta kýla tlačí ven
a s tím bohužel nic neuděláš ![]()
Moc dobře vím jaké to je, když dítko propláče celé dny a noci
tak se drž a věř že bude líp ![]()
@ksica píše:
O jejmě doktorka říkala, že bych to poznala tak, že by zvracel a plakal a plakal.
Tyhle rady doktorů
ještě teď se oklepu, když si na to vzpomenu ![]()
Jeden doktor mi řekl: uskřinutí poznáte, kýla bude tvrdá, dítko bude plakat a bude nervózní
Druhý doktor : uskřinutí poznáte, dítko bude mít horečku, kýla bude tvrdá, bude plakat a začne zvracet ![]()
Třetí doktor: no když začne zvracet, tak to už je pozdě, to by přišla o vaječník, to musíte přijet dřív ![]()
Ale jak jsem to asi měla poznat když malá řvala od ráno do večera, to mi nikdo neřekl ![]()
A dovršila to taková stará doktorka, když jsem si postěžovala že malá neustále pláče : přebalte jí, nakrmte jí a nechte jí řvát, jinak z vás bude otrok
![]()
Mě právě doktorka říkala, že je to začarovaný kruh s tou kýlou a břichem. Bývá hodně nafouklý a kroutí se a propíná, tak si myslím, že je to bříškem.¨A jak se kroutí, jde slyšet jak mu to škrunká v té kýle. Právě si říkám, že když má to střívko venku, tak pak má špatné trávení a odchod prdíků
Operace říkali, že by měla trvat 15-30minut, tak jsem zvědavá. S tím poznáním toho uskřinutí, to je fakt dobré, co doktor to názor a právě jak píšeš, jak to poznat, když pořád pláče. A říct nechat vyplakat, právě mimča s kýlou, by se neměli nechat plakat. Děkuju za podporu, je to opravdu k uzoufání, někdy už brečím s ním, jak je toho na mě moc ![]()
@ksica píše: Děkuju za podporu, je to opravdu k uzoufání, někdy už brečím s ním, jak je toho na mě moc
Někdy je toho na člověka hodně, ikdyž má dítko zdravé
natož když pak dítko marodí ![]()
Moc dobře vím, jak ti je, prožívala jsem to samé. To zoufalství a bezmoc, když malá furt jen řvala
strašně jsem toužila po tom, aby mi někdo poradil co dělat, aby malá tak neplakala, bohužel všechny rady k ničemu
jednou když malá zase měla svůj den, tak za mnou přišla má sestra, s tím že mi poradí, když už sama má dvě děti, že už ví co a jak… samozřejmě se nezadařilo a asi po půl roce mi přiznala, že od nás odcházela s depkou, že tohle kdyby měla doma, tak to nevydrží ![]()
Já jsem po půl roce s naší malou prohlásila, že žádný další dítě nechci, že už bych to znova nedala. jenže časem člověk trochu zapomene, takže jsem si druhé pořídila a musím říct že to je snad za odměnu
první měsíce jsem o něm skoro nevěděla ![]()
@manisa píše:
Kde vás operovaliTo to měli hotové docela rychle
Naše malá byla poprvé na sále taky asi hodinu, podruhé jí přivezli asi po 2,5hod.
to už jsem byla nervozní jak pes a je teda fakt že narkózu snesla podstatně hůř než poprvé
Jinak operovaná byla v Thomayerově nemocnici
Byl operován v cizině. A prý to trvalo tak dlouho kvůli tomu uskřinutí. Druhé dvojče v jeho 2letech jako plánovaná operace v Amedu (P4 Budějovická). Za cca 40min byl venku (tříselná kýla, hydrokéla) a hned jsme si ho odvezli domů, zákrok byl ambulantní. To bylo super! S prvním jsem byla 4 dny po operaci v nemocnici
@ksica Pláč při uskřinutí poznáš- je jiný, jakoby víc bolestivý..asi bys to poznala dobře, pokuď ti normálně hodně brečí. Uskřinutí pak bolí miminko opravdu hodně, takže brečí trochu jinak
Manisa.-))) já taky říkám, že o druhým dítěti nechci ani slyšet
navíc mám strach, protože malý se narodil dříve, ale tak uvidíme-)))
Děkuji holky za info, dám ak vědět jak jsme dopadli a budu doufat, že bude dobře a začnem chodit normálně spát.-))))
Tak operace za náma a musím říct, že malý se teda zlepšil, je veselejší, na bříšku už vydrží déle a líbí se mu, už na něm nepláče. Ale kadění se nám nespravilo, teď jsme začli s příkrmy, takže pořád nekadí sám. Jediný problém, že od nemocnice mi špatně spí, pořád sebou šije a šermuje a teď ho nemůže nikdo hlídat, jak odejdu tak řve i 2h v kuse a jak se vrátím tak je spokojený, tak nevím jestli by to mohla být separační úzkost, říká se, že to bývá později, ale někde jsem četla že i v 6 měsící
Holky obnovuji diskuzi
Prosim dcera 2,5 roku triselna kyla velikosti vejce, zatim se vraci zpet, ale hitra jedem k peditrovi pro doporuceni a pak do Motola
Ale mam to daleko chci se zeptat na tech chir. ambulancich musime byt objednany? nebo jste tam proste prijeli a vzali vas
Dekuji moc za odpověď
My byli objednaní, všude je to jiné, zkuste zavolat a uvidíte, co vám řeknou.-))