Tříselná kýla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51750
17.9.09 15:05

Tříselná kýla

Zdravím, před 14ti dny a něco se nám u malé objevila tříselná kýla, samo že jsem hned jeli k dr., ta nás poslala k dětskému chirurgovi. Tak že hned druhý den jsme šli k němu, závěr teda je, že se opravdu jedná l tříselnou kýlu, ale že se bude čekat jak se to bude dál vyvíjet.
No a teď k problému, malá mi v poslední době pořád pláče, dokonce i na rukou, po rozbalení plenky je vždy v tříselch vidět hrčka, který se ale po zatlačení ztratí a furt tak do kola.
No a mě by zajímalo zda jí to může bolet. Protože opravdu je posledních pár dnů strašně neklidná a neusne jinak než na rukách či ve vaku. :roll:
Navíc stále vydává takové jako by tlačící zvuky i když je vykakaná.
Na netu jsem se dočetla todle.

**Tříselná kýla
Patologické vyklenutí pobřišnice v tříselné krajině, do kterého se přechodně či trvale vsunuje část břišního obsahu - nejčastěji střevo, předstěra či tuk. Kýla vzniká v oslabeném místě břišní stěny, může být získaná /ponámahová/ či vrozená. Velikost se pohybuje od malých kýl velikosti třešně až po rozsáhlé kýly rozměrů dětské hlavy.

Příznaky
Nejčastěji měkké nebolestivé vyklenutí , patrné ve stoje či při námaze. Dále mohou být pocity nadýmání, tlakové či tahavé bolesti.**

Máte teda někdo zkušenosti, že by vaše dítě mělo kýlu a bolelo ho to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lia
4468
17.9.09 15:18

Malý řval teda strašně!! no a spravilo se to po 3 měsících - jak si zpevnil bříško.
Operovali ho v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.9.09 15:24

Kurnik, tak proč doktoři tvrdí, že to nebolí? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
17.9.09 16:09

manzel mel kylu a bolelo to, pochybuju, ze to neboli prcka, zvlast smrkani, prdiky a vsechno co se odehrava kolem bricha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
17.9.09 16:54

Ono spoustu doktorů tvrdí, že nebolí i - třeba vyšetření na gyn (hlavně když to je chlaú.

A kterou to bolí? Z toho nepoznám :) Ale teda manžel kýlu měl (po 10letech se mu pak udělala na stejném místě a byl operován znovu). Zkoušel to přecházet a rozcházet, nakonec šel na operaci. A to teda tehdy ho to bolelo pár týdnů, než to řešit začal a to tak, že hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
17.9.09 17:16

Katy to mě mrzí :( Neporadím, jen k tomu nebolení - dři byli schopni například tvrdit, že novorozenci necítí bolest a drobné chirurgické zákroky prováděli bez umrtvení… Tolik k prohlášení, že to nebolí.
Nepomohlo by plavání ve vaně? Pokud má vodu ráda, tak by se tam třeba uklidnila a uvolnila… Ale to je jen nápad, co mi prolítnul hlavou, já takto řešila prdíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.9.09 18:35

tak jsem byla s Eliškou u toho dětského chirurga a jelikož má kýlu vyklenutou skoro pořád, tak on doporučuje operaci. Tak zítra jdeme do fakultky do ostravy se domluvit, snad se nějak domluvíme. Nechcou operovat do 6ti měsíců, ale todle ukrutné brčení fakt nejde vydržet. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
17.9.09 18:37

Brácha (když byl mimino) kýlu měl (oboustrannou) a bolí to hodně, ne že ne. Pak ho operovali. Nenech malou brečet, snaž se jí to střívko vždy jemně zatlačit zpátky třeba masírováním ve vaničce s teplou vodou, to pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
17.9.09 19:07

Ahoj,
MAdlenka mela jit na operaci v necelych 3 mesicich, ale dopadlo spatne preoperacni vysetreni, takze zatim stale odoperovana neni. Asi to boli, ale u nas ten plac presel nekdy po tretim mesici, ted uz si tu boulicku dlouho nevyrvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.9.09 19:12

Ahoj,moje malá měla nedávno stejný problém,jela jsem s ní do nemocnice,kde jí operovali hned ten den.Divím se,že vás nechají,je to docela nebezpečné,dokud jde ta boulička vrátit tak je to v pohodě,ale může se stát že uskřine a pak je to problém.Najdi si o tom něco na netu.Elišce šla ta boulička taky zastrčit,přez to ji hned operovali.A to ve dvou měsících života,s váhou kolem 3kg.Za pár dní po operaci se ji udělala i na druhé straně a postup řešení byl stejný.Operace trvala se vším všudy 40 min,hned druhý den nás pustili domů,protože malá byla v pohodě.V tý kýle může mít střívko,nebo vaječníček.Přeji ti ať vše proběhne v pohodě jako u nás.
Jinak já mám pocit,že Elišku to nebolelo,protože moc nebrečela,ale je pravda,že ji hned ten den co se jí to udělalo operovali.Na netu píšou,že je to idividuální.Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.9.09 19:13

Elda a kde jste byli?
Tady v OV to nechcou dělat dřív než v půl roce.
Jinak bouličku má venku skoro pořád, když jí zatlačím za za chvíli je zase venku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
17.9.09 19:17

No já rodila v Motole,v Praze,a protože malá měla po porodu docela problémy,tak tam chodíme se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
17.9.09 20:08

no to mi říkal i tady ten chirurg že v motole to operují hned. Já tam rodila první dceru, ale to je na jinou diskuzi, s ní jsme si užili až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
19.9.09 00:33

Naše 3 a půl měsíční dvojčata mají oba tříselnou kýlu vrozenou. Jsou nedonošení (o 6 týdnů dřív) a musím říct, že jsou nervozní. Nahlas to v nich škrouká, zlobí se, brečí, mrví až pokud pláčem neusnou nebo se nevykakají.
Jednou jsme volali i rychlík, protože jeden v noci řval v kuse asi 3 hodiny, ale když říkám řval, tak řval. Nejbližší fakultku máme v Brně a to je cca 90km. Já samozřejmě vyplašená, že když se to uskřine, tak jde o čas… atd. No, dovedete si to představit. Dojeli jsme do Brna a tam nám řekli, že to možná uskřinuté bylo, ale že už se to zreponovalo, takže momentálně to k operaci není…To měli cca 4 týdny Dívali se na mě, jak na nějakou hysterku a odcházeli jsme s tím, že se to může opakovat kdykoliv. Teď pár dní zpátky jsme nespali celou noc, tak už jsem tam jenom volala, abych se poradila a prý to byly jenom větry, ale na dotek to měl citlivé, tak nevím, ale můj názor je, že je to přinejmenším otravuje…
Jinak mně v Brně řekli, že pokud se to neuskřine, tak optimální věk k operaci je 1 a půl až 2 roky a popřáli mně pevné nervy. Chodíme na kontroly, tak uvidíme. Díky nedonošenosti, ale cvičíme Vojtu a u toho taky řvou, tak nevím. Jejich rady nenechávejte je moc plakat jsou naprosto úžasné. Navíc jsem na kluky od rána do večera úplně sama…

Moc se omlouvám za tak dlouhý příspěvek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
19.9.09 09:02

NO tak mě tady náš dětský chirurg říkal, že v Praze v MOtole to zoperují co nejdříve, že to nenechávají na později..............když jsou děti nevrlá tak fakt prý operují.
Jinak já včera byla v OV ve fakultce a moc jsme tam nepochodila, zrovna neměla ordinaci dětská chirurgie, tak že jdeme znovu v úterý a fakt budu trva na operaci. Ono kdybych měla jen Elišku, tak se to dá nějak zvládnout, ale vzhledem k tomu, že mám ještě starší dceru, která je hendikepována a vyžaduje skoro stejnou péči jak Eliška, tak to fakt nejde. Pokud nepochodím tady, tak volám do Motola a klidně pojedu 400 km na operaci tam. Naštěstí vím na koho se tam obrátit, staší dcera tam na chíře podstoupila 4 operace, tak že nás tam dobře znají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí