Dá se Trittico jen nárazově na spaní?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15
22.3.26 08:55

Trittico jen nárazově na spaní? Dá se?

Ahoj, nevíte někdo prosím zda se Trittico dá brát napr. 3-4× do týdne, jen na spánek? Dejme tomu 50mg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
445
22.3.26 09:06

Ahoj, spíš bych se poradila s lékařem, ale mě teda solidně vypínalo, takže si to dovedu představit. Nicméně brala jsem jen v případě krize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15406
22.3.26 10:13
@Lenka265 píše: Více

Mě to tak lékař doporučoval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10553
22.3.26 11:40

Ber to pravidelně jako antikoncepci 8)!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
22.3.26 15:31
@Lenka265 píše: Více

No mě plně zabralo až tak po 14 dnech pravidelného užívání. To není klasický prášek na spaní jako třeba Sanval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
22.3.26 15:39

Ano dá se tak používat, nemusí se brát pravidelně. Doporučuju vyzkoušet o víkendu, protože je dost individuální jak nástup účinku, tak dojezd. Používala jsem ho takhle nepravidelně místo hypnotik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.3.26 10:15
@lucad77 píše: Více

Muzu se Luco zeptat kolik mg jsi brala? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.26 10:39

U nás v rodině to někdo bral na spaní. Byl rád, že to za čas vysadil, protože to strašně umrtvovalo.

• Citovat
  • Upravit
445
23.3.26 10:43
@Anonymní píše: Více

Jo, je to opravdu dryák, připadala jsem si jak mrtvola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:30
@Neboj píše: Více

No někoho může tlumit i druhý den, ale rozhodně mezi psychiatrickými léky to dryák není, spíš naopak. Jsou daleko „horší“ léky v psychiatrii.

@Lenka265 Jinak k dotazu, já bych řekla, že zrovna Trittico jde brát nižší dávky hlavně na spaní a to i nárazově, na deprese a úzkosti nabíhá déle, ale na spaní některým zabere hned tu noc. Ale je potřeba to řešit s psychiatrem/praktikem. Není to hypnotikum sice, ale AD se sedativním účinkem, i když já třeba nespala ani po 150 mg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
23.3.26 11:47
@Lollitka píše: Více

Nechci řešit, co je horší nebo lepší, jistě jsou silnější preparáty. Popisuju jen subjektivní zkušenost, mě je opravdu kus, ale mávalo to se mnou neskutečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 11:52

Dryák ale pro tebe, můžeš tím někoho vyděsit. Na každého léky samozřejmě působí jinak, ale obecně mezi psychiatrickými léky je to spíše šetrnější lék.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
23.3.26 12:02

Takže je lepší být neinformován, že se to může stát a později být nemile překvapen/a? Všichni v mém okolí, kdo ten lék berou/brali, tvrdí to samé. Neříkám, že je to nějaké zlo, mně velmi pomohl. Jen mě samotnou překvapilo, jak se mnou mával, to je celé. Je tu poptávána zkušenost s tímto lékem, tak sdílím, to je celé.

PS: píšu to třeba z důvodu, že bych lék zkoušela ze začátku nasadit spíše dejme tomu před víkendem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9052
23.3.26 12:17

Nejlepší je mít informace od lékaře…samozřejmě každý může sdílet svoji zkušenost, ale tys to napsala tak, že je to prostě dryák a hotovo. Nevím, kolik znáš lidí ve svém okolí, že na ně Trittico tak působilo, já znám a znala jsem medikace třeba stovek lidí, Trittico někdy vyzkoušel skoro každý z nich. Někoho tlumilo více, někoho méně, ale neznám snad skoro nikoho třeba s těžkou depresí, komu by v monoterapii nějak víc pomohlo. Na spaní ano, ale jak píšu, tak někoho tlumilo moc, někoho skoro vůbec. Já brala prakticky všechny psychiatrické léky na trhu a zas píšu svoji zkušenost, za mě bez efektu. A to, že je léky lepší nasadit třeba před víkendem, se netýká pouze těch, co tlumí. Já třeba byla úplně vyřízená po AD Cipralex, ale nepíšu, že to byl dryák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
23.3.26 12:39
:roll: Prosím tě, jsme na diskuzním fóru. Jsme tu od sdílení zkušeností.
Já tvůj názor respektuju, nesdílím a nechám si ten svůj, oukej? Můžeme se takto domluvit?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna očního lékaře

Ikona - Vladimír Korda

MUDr. Vladimír Korda Ph.D.