Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevíte někdo prosím zda se Trittico dá brát napr. 3-4× do týdne, jen na spánek? Dejme tomu 50mg…
Ahoj, spíš bych se poradila s lékařem, ale mě teda solidně vypínalo, takže si to dovedu představit. Nicméně brala jsem jen v případě krize.
@Lenka265 píše: Více
No mě plně zabralo až tak po 14 dnech pravidelného užívání. To není klasický prášek na spaní jako třeba Sanval.
Ano dá se tak používat, nemusí se brát pravidelně. Doporučuju vyzkoušet o víkendu, protože je dost individuální jak nástup účinku, tak dojezd. Používala jsem ho takhle nepravidelně místo hypnotik.
@lucad77 píše: Více
Muzu se Luco zeptat kolik mg jsi brala? Děkuji
U nás v rodině to někdo bral na spaní. Byl rád, že to za čas vysadil, protože to strašně umrtvovalo.
@Anonymní píše: Více
Jo, je to opravdu dryák, připadala jsem si jak mrtvola.
@Neboj píše: Více
No někoho může tlumit i druhý den, ale rozhodně mezi psychiatrickými léky to dryák není, spíš naopak. Jsou daleko „horší“ léky v psychiatrii.
@Lenka265 Jinak k dotazu, já bych řekla, že zrovna Trittico jde brát nižší dávky hlavně na spaní a to i nárazově, na deprese a úzkosti nabíhá déle, ale na spaní některým zabere hned tu noc. Ale je potřeba to řešit s psychiatrem/praktikem. Není to hypnotikum sice, ale AD se sedativním účinkem, i když já třeba nespala ani po 150 mg.
@Lollitka píše: Více
Nechci řešit, co je horší nebo lepší, jistě jsou silnější preparáty. Popisuju jen subjektivní zkušenost, mě je opravdu kus, ale mávalo to se mnou neskutečně.
Dryák ale pro tebe, můžeš tím někoho vyděsit. Na každého léky samozřejmě působí jinak, ale obecně mezi psychiatrickými léky je to spíše šetrnější lék.
Takže je lepší být neinformován, že se to může stát a později být nemile překvapen/a? Všichni v mém okolí, kdo ten lék berou/brali, tvrdí to samé. Neříkám, že je to nějaké zlo, mně velmi pomohl. Jen mě samotnou překvapilo, jak se mnou mával, to je celé. Je tu poptávána zkušenost s tímto lékem, tak sdílím, to je celé.
PS: píšu to třeba z důvodu, že bych lék zkoušela ze začátku nasadit spíše dejme tomu před víkendem…
Nejlepší je mít informace od lékaře…samozřejmě každý může sdílet svoji zkušenost, ale tys to napsala tak, že je to prostě dryák a hotovo. Nevím, kolik znáš lidí ve svém okolí, že na ně Trittico tak působilo, já znám a znala jsem medikace třeba stovek lidí, Trittico někdy vyzkoušel skoro každý z nich. Někoho tlumilo více, někoho méně, ale neznám snad skoro nikoho třeba s těžkou depresí, komu by v monoterapii nějak víc pomohlo. Na spaní ano, ale jak píšu, tak někoho tlumilo moc, někoho skoro vůbec. Já brala prakticky všechny psychiatrické léky na trhu a zas píšu svoji zkušenost, za mě bez efektu. A to, že je léky lepší nasadit třeba před víkendem, se netýká pouze těch, co tlumí. Já třeba byla úplně vyřízená po AD Cipralex, ale nepíšu, že to byl dryák.