Trvalý pobyt v bytě manželových rodičů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10425
11.5.16 12:26

Trvalý pobyt v bytě manželových rodičů

Dobrý den, prosím o radu, kdyby někdo věděl. Zatím mám trvalý pobyt u rodičů, ale ráda bych si ho změnila do bytu, kde aktuálně bydlíme a budeme bydlet. Jedná se o byt ve vlastnictví manželových rodičů, ve kterém my bydlíme- bez nějaké nájemní smluvy něbo čehokoliv. Čím/jak doložit na úřadě, že tu skutečně bydlím, když nejsem ani majitel bytu, ani nemám žádnou smlouvu?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
11.5.16 12:32

@sakota potřebuješ souhlas majitele bytu - buď ověřený nebo ať tam oni dojdou s Tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.5.16 12:39

Díky. @martina.se je na to nějaký tiskopis? Nebo jde prostě napsat: Dávám svolení s přiznáním TP v bytě xy pro paní XY, podpis a nechat celé ověřit? Tchánovci bydlí 200km daleko a moc často sem nejezdí, tak by mi to asi spíš napsali a poslali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 12:42
@sakota píše:
Díky. @martina.se je na to nějaký tiskopis? Nebo jde prostě napsat: Dávám svolení s přiznáním TP v bytě xy pro paní XY, podpis a nechat celé ověřit? Tchánovci bydlí 200km daleko a moc často sem nejezdí, tak by mi to asi spíš napsali a poslali…

tiskopis na to není, ale musí tam být ověřený podpis, tzn aby to ověřili např na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.5.16 12:49

@martina.se Jasný, děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.5.16 12:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
11.5.16 13:00

Přesně tohle jsem v lednu taky řešila. Stačí jednoduše napsat na papír, že vám majitel bytu dává souhlas s přihlášením k trvalému pobytu. Majitel zajde na poštu a nechá si tam ověřit podpis. Já teda ještě dávala výpis z katastru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
11.5.16 13:05

Takto presne to mame my..bydlime v byte, ktery patri manzelovym rodicum a take nic neplatime, smlouva atd. tchan semnou sel na prislusny urad, vzal sebou kupni smlouvu a na urade par podpisu a bylo to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný